Mielinės bandelės su įvairiais įdaras

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Mielinės bandelės su įvairiais įdaras
Mielinės bandelės su įvairiais įdaras
Mielinės bandelės su įvairiais įdaras
Autorius apie receptą: Na, ir ne vienos pažįstamos kepėjėlės jos taip išliaupsintos išgirtooos - kad tešla labai smagi, kad bandelės dieviškos, kad šią tešlą galima kildinti šaldytuve, netgi Na, ir ne vienos pažįstamos kepėjėlės jos taip išliaupsintos išgirtooos - kad tešla labai smagi, kad bandelės dieviškos, kad šią tešlą galima kildinti šaldytuve, netgi iš vakaro susiminkius, palaikius per naktį šaldytuve, galima greitai išsikepti kvapnių šiltų bandelių pusryčiams. Iš visos normos išeina 3-4 didelės skardos bandelių. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 ir 1/5 kilogramo miltų
500 mililitrų pieno (šilto)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 vienetai kiaušinių (+1 aptepimui)
30 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti, kol viršuje suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).
2.
Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę. Tešlą palikti šiltai 1 val. pakilti. Galima tešlą kildinti šaldytuve, sako bandelės tada būna dar puresnės. Šį kartą aš kildinau šiltai virtuvėje.
3.
Po valandos imti pakilusią tešlą ir formuoti bandeles: norimo dydžio, norimos formos, su įvairiausiais mėgiamais įdarais ir priedais.
4.
Suformuotas bandeles dar pakildiname apie 20-30 min. ir prieš kepimą aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 C temperatūroje apie 15 min., kol gražiai pagelsta.
5.
Su lašinukų įdaru: vos pakepinti lašinukai ir kumpelis su svogūnais. Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedamas įdaras ir gerai užspaudomi krašteliai. Į skardą dedama siule į apačią.
Cinamono ir cukraus įdaras: iškočiotą tešlos lakštą patepti tipintu sviestu ir apiberti paruoštu įdaru.
Slyvaičių - pudingo įdaras: į kaitinamą kaukazinių slyvaičių uogienę suberiamas truputyje vandens ištirpintas pudingo miltelių pakelis ir užvirus atvėsinams. Tepamas ant tešlos lakšto, formuojamos norimos formos bandelės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Ineta
2019-02-16 19:15
Puikios ATSAKYTI
Jurga
2018-11-25 15:18
Stiklinė cukraus net darant su lašinukais ar kumpiu? Čia rimtai? ATSAKYTI
Aistė
2018-11-25 17:32
Tokiam kiekiui tešlos (vien miltų daugiau nei kilogramas) tas saldumas tiek nesijaus. ATSAKYTI
Jurga
2018-11-26 18:05
Tai vadinasi jei norisi ne saldziu bandeliu o su mesa tai uzteks ir 3 saukstu cukraus. Nes man nuo stiklines tai jau ir dzemo nebereiktu ATSAKYTI
Elena
2017-11-13 16:13
Pavyko puikios bandeles! Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital