Maistingi sėklų krekeriai - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Sveiki sėklų krekeriai
Kristina, Ant medinės lentelės

Šie sėklų krekeriai visų pirma yra labai maistingi - tikras skaidulų, augalinių baltymų ir naudingųjų medžiagų užtaisas! Nors ir pagaminti tik iš sėklų, prieskonių bei vandens, jie yra traškūs ir skanūs, natūraliai augalinės kilmės (veganiški), be glitimo, be riebalų, be cukraus, be jokių nereikalingų priedų. Žinoma, nereikia tikėtis tokio pat skonio, kaip iš miltinių krekerių - tai visai kitokios sudėties, skonio ir tekstūros produktas. 

 

Šiuos krekerius sandariame indelyje spintelėje galima laikyti net dvi savaites, todėl tai ypatingai patogi sveika užkandėlė. Pasiruošę juos iš anksto, po ranka visada turėsite maistingą užkandį, kurį galima valgyti tiek vieną, tiek derinti su įvairiomis užtepėlėmis bei pagardais - šie krekeriai puikai tinka humusui, gvakamolei ar kitai sveikai užtepėlei “kabinti”.

 

Šių krekerių pagrindas - malti linų sėmenys ir vanduo, o kitas naudojamas sėklas galima rinktis pagal savo pomėgius ar spintelės turinį. Aš gaminau su moliūgo sėklomis, sezamo ir ispaninio šalavijo (chia) sėklomis. Krekerių skonio bazę sukuria prieskoniai. Juos taip pat galite naudoti tokius, kokius mėgstate ar turite, o dar geriau - kaskart gamindami kurkite vis kitokią variaciją. Šį kartą aš naudojau druską, maltą česnaką, džiovintą raudonėlį ir čiobrelį. 

 

Tik neišsigąskite gamybos laiko - krekeriai įgauna trašką tekstūrą ilgai kepdami žemoje temperatūroje. Prireiks trijų valandų, bet visą darbą už jus nudirbs orkaitė!

 

Pradedam!

 

Maždaug 30 vienetų krekerių reikės:


 

  • 300 ml vandens
  • 1 stiklinės (250 ml) maltų linų sėmenų
  • 1/2 stiklinės (125 ml) moliūgo sėklų
  • 1/3 stiklinės (80 ml) sezamo sėklų
  • 1/4 stiklinės (60 ml) chia sėklų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio česnako miltelių
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelio džiovinto baziliko

 

1. Pirmiausia reikia susmulkinti visas naudojamas stambesnes sėklas. Mano atveju tai moliūgų sėklos. Taigi beriame jas (ir / ar kitas sėklas, jei naudosite) į maisto smulkintuvą. 

 

 

2. Pulsuojančiu smulkintuvo režimu sutriname sėklas iki trupinių tekstūros. 

 


 

3. Susmulkintas moliūgų sėklas beriame į didelį dubenį kartu su maltais linų sėmenimis, sezamo sėklomis, chia sėklomis ir visais prieskoniais.
 

 

4. Į dubenį supilame vandenį. 

 


 

5. Viską gerai išmaišome. Turi gautis tvirta, savo formą laikanti masė, kurią galima lengvai minkyti rankomis ir ji per daug nebyra. 

 


 

6. Ant kepimo popieriaus dedame pusę paruoštos masės, palyginame jos kraštus rankomis. Ant viršaus uždengiame kitą kepimo popieriaus lapą ir kočėlo pagalba per kepimo popierių iškočiojame norimo storio blyną. Kuo jis bus plonesnis, tuo trumpiau reikės kepti, iki kol krekeriai taps traškūs. 

 


 

7. Atidengiame viršutinį kepimo popieriaus lapą ir peilių įpjaustome (ne iki galo) norimos formos krekerius. Per linijas vėliau laušime iškepusius krekerius. Tą pačią veiksmų seką pakartojame su likusia puse masės. Viso kepsime du didelius “blynus”. 

 


 

8. Įjungiame karšto oro (vėjelio funkciją), orkaitę įkaitiname iki 90 laipsnių, dedame abi skardas į orkaitę ir kepame apie tris valandas. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo tešlos storio, todėl jau po 2,5 valandų kepimo galite patikrinti - galbūt krekeriai jau visai sausi ir iškepę. 

 


 

9. Ištraukiame abi skardas iš orkaitės ir leidžiama visiškai atvėsti. Atvėsusius lakštus sulaužome per pjovimo linijas ir skanaujame!





 

 

Patarimas: Jei krekerių nevalgysite iš karto, perkelkite į sandarų indą ir laikykite spintelėje iki 2 savaičių. Traukite iš spintelės kaskart, kai norisi sveiko traškaus užkandžio arba užklupus svečiams! 

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Ilona
2021-01-25 19:54
Patys nuostabiausi duoniukai! Susivalgo per dieną ar dvi. Dažnai juos kepu, mums su draugu be galo jie patinka! Tikras metų atradimas! Pridedu dar kepintų saulėgrąžų, čili prieskonių, be galo skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital