Kepti lavašo suktinukai su sūriu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kepti lavašo suktinukai su sūriu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Kepti lavašo suktinukai su sūriu
Kepti lavašo suktinukai su sūriu
Kepti lavašo suktinukai su sūriu
Kepti lavašo suktinukai su sūriu
Autorius apie receptą: Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 lapas lavašo (apie 190 gr)
200 gramų kreminio sūrio
160 gramų fermentinio sūrio
1 pundelis krapų
2 skiltelės česnako (ar 0.5 šaukštelio česnako granulių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į kreminį sūrelį įspausti česnaką ir išmaišyti.
2.
Lavašą perpjauti į dvi ar tris dalis (taip bus patogiau susukti). Aptepti kreminiu sūreliu.
3.
Sūrį smulkiai sutarkuoti ir pabarstyti lavašą.
4.
Krapus smulkiai sukapoti ir pabarstyti lavašą.
5.
Kuo standžiau susukti, supjaustyti riekelėmis ir sudėti į keksiukų formeles. Galima kepti ir tiesiog suktinukus sustačius ant kepimo popieriaus, bet keksiukų formelėse lavašo suktinukai geriau išlaikys formą, "neišsižios".
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6 - 7 minutes. Palikti minutėlę, išimti iš formelių, apversti (taip viršuje bus dailesnė apskrudusi pusė) ir ragauti!
Patarimai:
Suktinukus galima kepti ir keptuvėje. Tuomet kiekvieną reikėtų iš visų pusių šiek tiek pamirkyti kiaušinio plakinyje ir kepti truputyje įkaitintoje aliejaus iš visų pusių, kol apskrus. Kiaušinio plakinys reikalingas tam, kad sulaikytų tirpstantį sūrį nuo ištekėjimo.
Įdarui papildomai galima dėti smulkintos rūkytos šoninės ar kumpelio, kitų ingredientų, tik nesirinkite labai vandeningų priedų, pvz., pomidorų.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital