Varškės keksas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Varškės keksas su uogomis
Varškės keksas su uogomis
Varškės keksas su uogomis
Varškės keksas su uogomis
Autorius apie receptą: Šis keksas - šaunus desertas prie kavos ar arbatos. Iškepė minkštas ir drėgnas. Kol šviežios uogos soduose dar neprisirpo, puiki proga panaudoti šaldytas! Tiesa, nedėkite Šis keksas - šaunus desertas prie kavos ar arbatos. Iškepė minkštas ir drėgnas. Kol šviežios uogos soduose dar neprisirpo, puiki proga panaudoti šaldytas! Tiesa, nedėkite uogų daugiau, nei nurodyta recepte. Jei įdėsite mažiau – nieko tokio, jei daugiau – tešla gali tapti per skysta. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kreminės varškės (arba paprastos, žr. patarimus)
190 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C) (+ papildomai 1 šaukšto uogoms apvolioti)
130 gramų cukraus
130 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
30 gramų šaldytų aviečių
25 gramai juodųjų serbentų (šaldytų)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį cukraus pudros (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
2.
Jei kreminė varškė šiek tiek drėgna, susidariusį skystį nupilkite.
3.
Miltus (išskyrus uogoms skirtą 1 v. š.) persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
4.
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir plakite elektriniu plaktuvu, kol kiaušiniai pabals ir masė taps puri.
5.
Sudėkite varškę, citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą, išmaišykite. Įmaišykite sviestą.
6.
Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Dar kartą išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
7.
Ištraukite uogas iš šaldiklio. Jei avietės didesnės, ranka jas šiek tiek patrupinkite. Uogas apvoliokite miltuose ir švelniai įmaišykite į tešlą. Uogos turi tolygiai pasiskirstyti, kitaip kekse gali likti neiškepusios tešlos plotelių, tačiau svarbu jas įmaišyti gana greitai, kad nespėtų pasileisti.
8.
Į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę (ne mažesnę kaip 21x12 cm dydžio) kekso formą supilkite tešlą ir kepkite iki 180 ᵒC įkaitintoje orkaitėje apie 50-65 min. Ar iškepė, tikrinkite ties kekso viduriu įbesdami dantų krapštuką: jis turi neaplipti tešla.
9.
Atvėsinkite ant grotelių. Apibarstykite cukraus pudra. Jei norite, galite papuošti uogomis.
Patarimai:
Varškės naudojimas. Jei naudosite paprastą varškę, pertrinkite ją elektriniu plaktuvu arba per sietelį.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Viktorija
2022-09-02 17:43
Skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital