Vasariškas cukinijų ir rikotos sūrio pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Vasariškas cukinijų ir rikotos sūrio pyragas
Vasariškas cukinijų ir rikotos sūrio pyragas
Vasariškas cukinijų ir rikotos sūrio pyragas
Vasariškas cukinijų ir rikotos sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Cukinija man yra viena vasariškiausių daržovių. Gležnas augaliukas užauga ir virsta į didžiulį krūmą, kuris mums neša nuostabią daržovę, kuri mus džiugina visą Cukinija man yra viena vasariškiausių daržovių. Gležnas augaliukas užauga ir virsta į didžiulį krūmą, kuris mums neša nuostabią daržovę, kuri mus džiugina visą vasarą. Savo cukinijų aš neauginu į didžiulius moliūgus, stengiuosi jas nuskinti dar jaunas, kad sėklos būtų dar visai mažos ir odelė būtų dar visai minkšta, mat visas paprastos cukinijos aromatas ir gardumas slypi būtent odelėje. Šitas kepinys – nei apkepas, nei pyragas, bet labai gardus, lengvas ir labai vasariškas užkandis, kuris labai tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės arba su mielais draugais ilgus vasaros vakarus lydėsite į naktį. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai cukinijų (jaunų, viso apie 450 g)
6 vienetai kiaušinių
200 gramų fetos sūrio (sutrupinto rankomis)
200 gramų rikotos sūrio
150 gramų miltų
100 gramų rūkyto kumpio (pjaustyto kubeliais)
1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustyto)
40 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 saujelė svogūnų laiškų (pjaustytų)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 skiltelės česnako (pertrinto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įakitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių.Nedidukę kepimo formą, maždaug 20x30cm, patepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kepkite jame pjaustytus svogūnus, pertrintą česnaką ir pjaustytą kumpį, kol svogūnai lengvai pagels, viso apie penkias minutes. Leiskite atvėsti.
3.
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir rankomis gerai nuspauskite skystį. Dėkite cukinijas į dubenėlį ir sumaišykite su keptais svogūnais ir kumpiu, rikota, fetos sūriu, parmezanu, svogūnų laiškais. Pagardinkite druska ir pipirais.
4.
Kitame dubenėlyje šluotele lengvai išplakite kiaušinius ir sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Supilkite į cukinijų masę, gerai išmaišykite ir sudrėbkite į paruoštą kepimo formą.
5.
Kepkite apie 45 minutes. Ištraukus iš orkaitės leiskite atvėsti, išimkite iš kepimo formos, prieš serviruojant, supjaustykite kvadratėliais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Daiva
2017-08-24 09:23
Tikrai labai skanu, tik as vietoje rikotos dejau varske, super gardesis! ATSAKYTI
Aldona
2017-08-24 09:04
Labai skanu! Visi ingredientai tinka, tik reikia nepagailėti žalumynų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital