Traškūs brokolių ir sūrio kąsneliai

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Brokolių ir sūrio kąsneliai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Brokolių ir sūrio kąsneliai
Brokolių ir sūrio kąsneliai
Brokolių ir sūrio kąsneliai
Brokolių ir sūrio kąsneliai
Brokolių ir sūrio kąsneliai
Brokolių ir sūrio kąsneliai
Brokolių ir sūrio kąsneliai
Autorius apie receptą: Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis (beje, skanūs ir atvėsę!). Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis (beje, skanūs ir atvėsę!). Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
1 vienetas brokolių (apie 500 gr)
2 vienetai kiaušinių (didelių arba 3 mažų)
130 gramų fermentinio sūrio
60 gramų maltų džiūvėsėlių (4 šaukštų su kaupeliu)
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių (nebūtina)
1 skiltelė česnako (didesnės)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Brokolį nuplauti, nupjauti koto galiuką, apipjaustyti lapus. Brokolį supjaustyti smulkesniais gabalais ir, pulsuojant, susmulkinti iki smulkių trupinių virtuviniu kombainu, arba visą sutarkuoti burokine tarka. Naudoti viską - ir žiedynus, ir kotą.
2.
Pabarstyti druska, permaišyti ir palikti 15 - 20 minučių pastovėti. Jei iš brokolio išsiskyrė skysčio, jį švelniai nuspausti ir nupilti, jei skysčio neišsiskyrė, nieko papildomai daryti nereikia, tęskite gaminimą.
3.
Į brokolių masę smulkiai įtarkuoti sūrį, įspausti česnako skiltelę, įmušti kiaušinius, berti džiūvėsėlius, prieskonius, pagardinti garstyčiomis.
4.
Masę kruopščiai išmaišyti, drėgnomis rankomis gnybti masės. Masė nebus labai lipni, bet pakankamai sukibs, kad spaudžiant susiformuotų kamuoliukai. Tarp delnų, spaudžiant, suformuoti stalo teniso formos ir dydžio kamuolius. Kamuoliukų nevoliokite tarp delnų, taip masė nesusijungs.
5.
Kiekvieną dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Dėti kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintą (viršus+apačia) orkaitę ir kepti 20 minučių.
7.
Gardu patiekti kaip garnyrą ar kaip užkandį su pomidorų padažu, jogurtiniu - česnakiniu ar tzatziki padažu.
Patarimai:
Galima paruošti ir kaip mažas užkepėles. Tuomet masės nereikia formuoti į kamuoliukus, o tiesiog dėti 5 - 6 cm storio sluoksniu į orkaitėję naudoti tinkamus indelius, kepti taip pat, kaip ir kamuoliukus.
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis