Pyragais aplink pasaulį - 33 nesudėtingi ir skanūs receptai iš įvairių šalių

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-01-27
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Pyragais aplink pasaulį - 33 nesudėtingi ir skanūs receptai iš įvairių šalių
@Shutterstock

Nuo lietuviško medučio iki Malaizijos tinginio, nuo lenkiško Serniko iki totoriško Chack chack - gabalėlis skanaus pyrago tikra palaima visų pasaulio kraštų smaližiams! Norite išbandyti kažką naujo ir nudžiuginti artimuosius? Siūlome rinktis net iš 33 puikių receptų!

 

Drėgnas, minkštas ir tiesiog ypatingas obuolių pyragas. Labai tinka ragauti su kaušeliu vanilinių ledų ar plakta grietinėle, pabarsčius cukraus pudra ar cinamonu - visaip labai skanu!

Receptą rasite čia.

Saldus, minkštas, su šiek tiek traškia, plona plutele - kiekvienas šio šokoladinio skanėsto kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje. Skanus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Baumkuchen – tai vokiškas šakočio pyragas. Savo minkšta tekstūra jis šiek tiek primena mums puikiai pažįstamą klasikinį šakotį, tik šis yra sluoksniuojamas kepimo formoje, o šakočio spygliukus čia atstoja plonyčiai kepinio sluoksniai. Tiesa, jei mūsų šakotis savo forma ir išvaizda gali padaryti įspūdį akimirksniu, vokiškasis „Baumkuchenas“ iš pirmo žvilgsnio vargiai atrodys ypatingas. Teks palaukti momento, kai atpjausite riekelę (ar gabalėlį) – būtent pyrago pjūvyje slepiasi jo žavesys!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta Virtuvė

„Tres Leches“ – tai meksikietiškas desertas, populiarus visoje Lotynų Amerikoje. Itin purus biskvitas, gausiai sulaistytas saldžiu pieno mišiniu, tiesiog sutirpsta burnoje. Pyragas neįtikėtinai drėgnas – atpjovus gabalėlį, sirupas pamažu tiesiog sunkiasi iš puraus korėto biskvito; taip pat – labai saldus. Tobulai subalansuotam skoniui išplakite maskarponės kremo, aptepkite juo pyrago paviršių ir gausiai apibarstykite gaiviomis šilauogėmis arba kitomis uogomis, vaisių gabalėliais. Pyragas bus puošnus ir nuostabiai gardus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta Virtuvė

Kremiškas ir sutirpstantis burnoje su kiekvienu kąsneliu. Šis varškės pyragas mums yra vienas pačių skaniausių. Jis yra tradicinis Lenkijoje ir ten žinomas "Sernik" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanus, kvapnus ir sodraus skonio pyragas. Labai tinka su džiovintomis slyvomis, vynuogėmis (net rūgštesnėmis iš lietuviško sodo), avietėmis. Pyragas tiesiog akimirksniu po gabalėlį išgaruoja nuo stalo!

Receptą rasite čia.

Ne veltui šis tinginys, dar žinomas Chocolate Tiffin vardu, yra karalienės Elžbietos mėgstamiausias desertas, patiekiamas kone prie kiekvienos popiečio arbatos. Šis iš Škotijos kilęs gardumynas yra labai šokoladiškas, ne toks saldus kaip lietuviškas pusbrolis, sausainių sluoksnis kiek traškesnis, bet jį tobulai subalansuoja kremiškas šokoladinis viršus. Jei tinginį mėgstate, primygtinai rekomenduojame pabandyti šį jo užjūrio pusbrolį - nesigailėsite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate pyragus, kuriuose yra daug, labai daug, obuolių, šis tradicinis olandiškas obuolių pyragas Jums tikrai patiks. Trapios tešlos krepšelyje obuolių sukritę beveik kilogramas!

Receptą rasite čia.

Greičiausiai visi sutiksime, kad Šimtalapis - ypatingas desertas. Ypatingas ne tik savo istorija bei paruošimu, bet ir skoniu. Prieš šimtmečius atvežtas ir gaminti pradėtas dar totorių - labai greitai savo gerbėjų ratą atrado ir Lietuvoje. Šiandien drąsiai galima sakyti, kad kiekvieno mūsų širdyje šis desertas užima ypatingą vietą. Plona mielinė, sviestu ir cukrumi pripildyta, tešla, storas aguonų sluoksnis ir kelios razinos - tik tiek tereikia tobulam, visus pavergiančiam, desertui. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Baklava - vienas populiariausių rytietiškų saldėsių iš plonyčių tešlos lakštų, riešutų ir sirupo. Mažytis gabaliukas saldutėlės baklavos, puodelis stiprios kavos ar arbatos ir jūsų diena iškart bus puikiausia! Siūlome įsitikinti ir namuose pasigaminti šį puikų desertą, dalinamės naudingais patarimais ir gardžiausios baklavos receptais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Cassata al forno - tai saldus pyragas su rikotos sūrio įdaru. Alina rikotą pakeičia kremine varške, kuri čia irgi kuo puikiausiai tinka. Pyragas nerealiai kvepia ir labai gražiai atrodo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Nuostabaus skonio obuolių pyragas, kuris iš karto ruošiamas su kremu! Tai klasikinis Prancūzijos obuolių pyragas, kuris žavi savo paprastumu ir ypatingu skoniu. Paragaukite ir Jūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Labai skanus, kremiškas pyragas su bananais su puria morengo kepure. Ne tik atrodo įspūdingai, bet ir skonis neapsakomai puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Purus, putlus ir labai skanus biskvitas, skanutėlis grietinėlės kremas ir maloni mandarinų gaiva! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks ir tiems, kas mėgsta gaivesnius skanėstus. Tortas ruošiamas su puikiu japonišku biskvitu, kremas neįmantrus, bet labai skanus, na, o mandarinai - tikras žiemos simbolis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanus, tradicinis lenkiškas pyragas, geriau žinomas kaip Kremowka arba Napoleonka. Sakoma, kad nuo pat vaikystės jį labai mėgo popiežius Jonas Paulius II, todėl dar pyragas vadinamas Popiežiaus Kremowka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lyg didžiulis ekleras, lyg karūną primenantis tortas, lyg smaližių svajonė – Paris Brest paperka tiek žavia išvaizda, tiek puikiu skoniu. Kremiški, švelnūs, saldūs, burnoje sutirpstantys prancūziški skanėstai – ar gali nelinkti kojos, kaskart jų ragaujant?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta Virtuvė

Niujorko sūrio tortas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su torto saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nesudėtingai paruošiamas, bet įspūdingai atrodantis prancūziškas obuolių pyragas yra tiesiog obuolių pyragų karalius. Pyragas tiesiog neatsivalgomai skanus.

Receptą rasite čia.

Minkštutėlis biskvitinis pyragas su gaivia glazūra. Įsivaizduokite popiečio arbatą su riekele tokio citrininio gėrio… Pagal klasikinį receptą paruoštas keksas gana saldus, bet cukraus kiekį galima pakoreguoti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Seserų Cvetajevų iš Rusijos obuolių pyragas - labai netradicinis ir skanus! Pyragas gardžiausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas išties labai skanus, nepanašus į tradicinius obuolių pyragus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Atrodytų, šis pyragas gaminamas iš kasdienių ingredientų (gal tik kiekiai neįprasti), bet rezultatas išties unikalus. Visa jo paslaptis - neįprastas kepimo procesas, kurio metu kiekvienas sluoksnis apkepamas iš viršaus. Istoriškai Lapis Legit XV a. į Indoneziją atvežė danų kolonistai. Įdomu, jog pradžioje kepinys buvo panašus į šakotį, bet Indonezijoje modifikavosi ir įgavo plokščią pavidalą. Dažnai vadinamas tiesiog tūkstančio sluoksnių tortu.

Receptą rasite čia.

Traški, labai skani tešla ir labai obuolinis įdaras! Toks pyragas ypač skanus dar šiltas su kaušeliu ledų, bet tikrai gardus ir atvėsęs. Blizgus, susikaramelizavusiu viršumi - kaip iš kino filmo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vadinamas "Batikos" pyragu, labai primenantis lietuvišką Tinginį. Vaizdas panašus, skonis taip pat - tik šokoladinis kremas kiek kitoks. Tuose kraštuose, iš kurių receptas atkeliavęs, jis gaminamas su vietiniais sausainiais, bet lietuviški Gaidelio tipo sausainiai tinka puikiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, purus, su malonia rūgštele, kurią suteikia pertepimui naudojama uogienė, pilnas pikantiško aguoniškumo. Šis skanuolis mus sužavėjo iškart, vos tik pirmą kartą jo paragavome. Pertepimui galite naudoti rinkitės mėgstamiausią uogienę, ypač tinka rūgštesnės, pvz., raudonųjų serbentų.

Receptą rasite čia.

Viena kulinarijos klasikų - tiramisu. Tiesiog tirpstantis burnoje, maloniai suderinantis marcarpone švelnumą, romo kartumą bei šokolado saldumą. Šį skanėstą galite pasigaminti griežtai pagal receptą, ar patobulinti darant jį torto formoje ir paįvairinti uždedant ant kremo vyšnių, braškių ar kitų mėgstamų uogų.

Receptą rasite čia.

Neatsivalgomai skanus desertas, kurio tikriausiai daugelis yra ragavę vaikystėje. Paruošiant reikės įdėti šiek tiek pastangų, bet rezultatas to tikrai vertas! Toks skruzdėlynas labai tinka dovanai! Chack Chack - tradicinis totoriškas vestuvinis saldumynas, jose dažnai patiekiamas papuoštas dražė saldainiais, anksčiau buvo prabangus saldumynas dėl naudojamo natūralaus medaus. Dabar dažnai skanaujamas ir tiesiog namuose prie arbatos ar kavos, nešamas einant į svečius. Beje, desertas gana saldus ir sotus, todėl vieno užteks visai šeimai ir draugams paskanauti. Tradiciškai į Skruzdėlyną dedamas natūralus medus, bet galima pakeisti ir dirbtiniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai purus, minkštutėlis, lengvas ir porėtas pyragas, kiekvienas jo kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje! Beje, gaminant geriausia, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlis medaus tortas kitaip - šokoladinis! Šis medaus tortas mėgstamas rytų Europos valstybėse, ten dažnai vadinamas "Spartako" tortu. Jo receptą kadaise radau rusiškuose tinklaraščiuose ir išbandžiusi labai pamėgau, rekomenduoju išbandyti ir Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, nebrangus ir labai skanus, kremiškas tortas su biskvito gabaliukais ir vaisiais. Paruošiamas jis visai nesudėtingai, bet rezultatas maloniai nustebins. Jei nenorite ar neturite laiko kepti naminį biskvitą, galite naudoti pirktinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Bananų duona yra visame pasaulyje populiarus ir ypač greitai paruošiamas kepinys, primenantis ne duoną, bet drėgną, aromatingą ir sotų keksą ar pyragą. Jeigu turite kelis labai minkštus, net pernokusius bananus, būtinai iškepkite šio gardumyno, kuris puikiai tiks su puodeliu arbatos ar kavos, o mes dalinamės naudingais patarimais ir mėgstamiausiais bananų duonos receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis desertas ypač populiarus San Tropeze - pasakojama, kad šį receptą sukūrė konditeris iš Lenkijos, o išpopuliarėjo jis, kai priešais kepyklėlę įsikūrė filmavimo komanda, o viena iš aktorių buvo Bridžit Bardo, kuri labai pamėgo šį skanėstą ir pavadino jį Tarte Tropezienne. Beje, ruošti galima tiek mažus pyragaičius, tiek vieną didelį pyragą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar visad svajojote apie tikrą naminį šturdelį? Mes taip pat! O atradę šį receptą labai nudžiugome, nes jis visai nesudėtingas, o rezultatas nuostabiai gardus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyrago vidus iškepa labai drėgnas, švelnus ir kreminis, o krašteliai išlieka traškūs. Jei nemėgstate labai saldžiai, tuomet pyrago įdarui galite naudoti 1/3 stiklinės cukraus, nes pyragas tikrai super saldus. Žinoma, kuomet pyragas pastovi šaldytuve pora dienų, visi skoniai persigeria, ir tas saldumas nebėra toks intensyvus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Paprastai paruošiamas ir nepaprastai skanus itališkas obuolių pyragas. Jis drėgnas, minkštas ir purus. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva

Minkštas, drėgnas, sodrus ir labai labai skanus švediškas šokoladinis pyragas Kladdkaka. Paruošti jį, išties, labai paprasta, o gabalėlis šio gėrio tobulai dera prie kavos ar tiesiog pieno!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visų išgirtas, be galo purus, lengvas, minkštas ir labai labai skanus vokiškas varškės pyragas. Nuo įprastu jis skiriasi savo pagrindu - šis ruošiamas su sausainiais ir šokoladu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Gurmaniško skonio ir išvaizdos pyragas, bet pagaminamas tikrai nesudėtingai. Jam tinka ir šaldytos avietės, tik jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį, jog nebūtų per daug drėgmės. Kadangi pyragui naudojamas ir sviestas, ir aliejus, skonyje tas susijungia į puikią visumą - aliejus suteikia pyragui drėgnumo, o sviestas - tortiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Labai skanus čekiškas vyniotinis tiesiai iš vaikystės! Vyniotinis minkštas, sodrus ir sotus. Rekomenduojame jo pasmaližiauti su artimaisiais prie kavos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital