Tiramisu

AUTORIUS:
Alga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 152)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 152)
Tiramisu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis tiramisu pavyksta kremiškas, minkštutis ir be galo skanus. O pagaminimui užtrunku vos 20-30 minučių. Šis tiramisu pavyksta kremiškas, minkštutis ir be galo skanus. O pagaminimui užtrunku vos 20-30 minučių. Alga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų maskarponės sūrio
200 gramų biskvitinių sausainių (vadinamų "Damų pirštelių", gali reikėti ir truputį daugiau)
250 mililitrų kavos (stiprios)
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
50 mililitrų brendžio (arba romas)
Pabarstymui:
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Trynius ir cukrų dėti į dubenį ir labai gerai išplakti. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva.
3.
Maskarponės sūrį išmaišyti, kad šiek tiek suminkštėtų. Per kelis kartus, vis gerai išmaišant, į jį sudėti trynių masę.
4.
Baltymus išplakti iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų (lengviausiai taip išplaksite elektriniu plaktuvu). Švelniais judesiais įmaišyti baltymus į maskarponės masę.
5.
Paruoštą stiprią kavą sumaišyti su brendžiu/romu.
6.
Biskvitinius sausainius po vieną greitai įmerkti į kavą ir ištraukti. Merkti tik kad spėtų lengvai susivilgyti, bet neištižtų.
7.
Sausainius sudėti vienu sluoksniu į apvalų 20-25 cm skersmens indą (arba kvadratinį ar stačiakampį panašaus tūrio). Ant viršaus sukrėsti pusę maskarponės kremo ir paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu.
8.
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių. Ant jų - antrą sluoksnį kremo.
9.
Tiramisu desertą dėti į šaldytuvą bent 5 - 6 val. (arba nakčiai), kad sausainiai suminkštėtų ir skoniai susijungtų.
10.
Prieš patiekiant pabarstyti kakava.
AUTORIUS: Alga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (30)
Ema
2024-04-20 15:00
Sveiki, kodėl man išaišius kremas man jis gaunasi skystos? ATSAKYTI
Laura
2024-04-22 14:13
Manau, kad buvo perplaktas kremas. Sudėjus į maskarponės masę iki tvirtumo ir purumo išplaktus baltymus reikėtų labai švelniai išmaišyti, kad nesukristų baltymai. ATSAKYTI
Viktorija
2024-04-01 13:06
aš dedu dviem tryniais daugiau, dar tarkuoju smilkiai šokoladą kartu su kakava, ir jeigu suaugusiems, tai STROH vietoj romo į kavą - gaunasi dar labiau pagerintas variantas ATSAKYTI
Giedrė
2024-03-14 22:51
Nuostabus receptas! Gavosi begalo skanus ATSAKYTI
Rasa
2023-12-21 23:11
Puikus receptas. Gavosi skaniau, nei perkant :) ATSAKYTI
Rokas
2023-03-25 15:14
Sveiki, dariau šitą pyragą kelis kartus, kartais vietoj maskarponės nusipirkdavau rikotos, irgi neblogai gaunas. Labai geras ir lengvas receptas. Man visada tik myslė kaip Jūs baltymus iki standumo suplakat? Aš jei plaku ilgai tai gaunas su putom ir visai nestandus, tai tiesiog plaku trumpai ir dedu kokie gaunas ATSAKYTI
Diana
2023-05-30 15:24
Baltymus standžiai išplakti tikrai nesunku, bet geriausia plakti elektriniu plaktuvu, kitaip ilgai trunka ir ranka pavargsta. Svarbu, kad indas, kuriame plakate, būtų visiškai švarus kaip ir plakimo įrankis, o į baltymus nepatektų nei trupučio trynio. Plakti trunka apie 5-7 min, priklausomai nuo plaktuvo galingumo. ATSAKYTI
Tt
2023-11-01 09:57
Plak šaltus. Mistika kaip nesigauna išplakti ATSAKYTI
rima
2024-02-08 20:51
Šiek tiek paplakus citrinos sulčių iš karto standėja. ATSAKYTI
Leonora
2022-07-01 23:58
Skanu labai siulau visiems ATSAKYTI
Ineta
2021-01-26 14:23
Gaminau du kartus ir abu kartus ragavom dievišką tiramisu! Dėkui ;) Gal patarsite, kaip padaryti, kad pyragas būtų standesnis? ATSAKYTI
Diana
2021-07-20 23:25
Jei norisi standesnio (nors tradicinis tiramisu yra gana minkštas) dėkite 1-2 baltymais mažiau arba vietoje jų į kremą įmaišykite 300-400 ml standžiai išplaktos grietinėlės. ATSAKYTI
Vika
2020-06-07 15:42
Labai puikiai gavosi! Visiems namiskiams patiko :) ATSAKYTI
Dalia
2019-11-13 16:15
Noreciau si pyraga daryti kaip torta sventei. Ar jis laikytu savo forma, ar reiketu ka nors recepte pakeisti? ATSAKYTI
Gabrielė
2019-11-27 12:08
Kadangi jis sustingsta, tai neturėtų kilti problemų. :) ATSAKYTI
Inga
2018-09-10 14:36
Dariau siandien tiramisu pagal jusu recepta, tik kremas toks skystokas atrodo. Sustings jis ar nelabai? :( ATSAKYTI
Algimanta
2018-09-10 18:11
Nebijokit, pastovėjęs per naktį kremas susigers į sausainius ir desertas sutvirtės. Paruoštas kremas tikrai nebūna labai tvirtas, tad atrodo, kad viskas jums pavyko taip kaip ir turėtų būti tikrame Tiramisu :) ATSAKYTI
Erika
2018-02-14 21:23
Nieko tokio, jei nedesiu romo ar brendzio? :) ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-15 11:41
Tikrai nieko, dažnai darau be alkoholio visiškai :) ATSAKYTI
Laura
2017-02-12 14:17
Puikus receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital