Tiramisu

AUTORIUS:
Alga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 134)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 134)
Tiramisu
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų   maskarponės sūrio
200 gramų   biskvitinių sausainių  ("Damų pirštelių")
1 stiklinė   kavos  (stipri)
5 vienetai   kiaušinių baltymų
4 vienetai   kiaušinių trynių
50 gramų   brendžio  (arba romas)
5 šaukštai   cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek   kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius labai gerai nuplauti.
2.
Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti maskarponės sūrį.
3.
Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai įmaišyti baltymus į maskarponės sūrio, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
4.
Paruoštą stiprią kavą sumaišyti su brendžiu/romu.
5.
Į 20 - 25 cm skersmens indo dugną dėti sluoksnį kavoje suvilgytų sausainių (sausainius po vieną greitai įmerkti į kavą ir ištraukti, kad tik spėtų lengvai susivilgyti, bet neištižtų). Ant viršaus sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo.
6.
Desertą 5 - 6 valandas laikyti šaldytuve. Prieš patiekiant, pabarstyti kakava ar tarkuotu šokoladu.
AUTORIUS: Alga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Rokas
2023-03-25 15:14
Sveiki, dariau šitą pyragą kelis kartus, kartais vietoj maskarponės nusipirkdavau rikotos, irgi neblogai gaunas. Labai geras ir lengvas receptas. Man visada tik myslė kaip Jūs baltymus iki standumo suplakat? Aš jei plaku ilgai tai gaunas su putom ir visai nestandus, tai tiesiog plaku trumpai ir dedu kokie gaunas ATSAKYTI
Diana
2023-05-30 15:24
Baltymus standžiai išplakti tikrai nesunku, bet geriausia plakti elektriniu plaktuvu, kitaip ilgai trunka ir ranka pavargsta. Svarbu, kad indas, kuriame plakate, būtų visiškai švarus kaip ir plakimo įrankis, o į baltymus nepatektų nei trupučio trynio. Plakti trunka apie 5-7 min, priklausomai nuo plaktuvo galingumo. ATSAKYTI
Tt
2023-11-01 09:57
Plak šaltus. Mistika kaip nesigauna išplakti ATSAKYTI
Leonora
2022-07-01 23:58
Skanu labai siulau visiems ATSAKYTI
Ineta
2021-01-26 14:23
Gaminau du kartus ir abu kartus ragavom dievišką tiramisu! Dėkui ;)
Gal patarsite, kaip padaryti, kad pyragas būtų standesnis?
Ar tikrai negalima dėti visų 5 kiaušinių trynių? Kodėl? ATSAKYTI
Diana
2021-07-20 23:25
Galima, bet bus ne standenis, o skystesnis, nes tryniai tirština tik kaitinami arba plakami su aliejumi. Jei norisi standesnio (nors tradicinis tiramisu yra gana minkštas) dėkite 1-2 kiaušiniais mažiau arba vietoje kiaušinių į kremą įmaišykite 400-500ml standžiai išplaktos grietinėlės. ATSAKYTI
Vika
2020-06-07 15:42
Labai puikiai gavosi! Visiems namiskiams patiko :) ATSAKYTI
Dalia
2019-11-13 16:15
Noreciau si pyraga daryti kaip torta sventei. Ar jis laikytu savo forma, ar reiketu ka nors recepte pakeisti? ATSAKYTI
Gabrielė
2019-11-27 12:08
Kadangi jis sustingsta, tai neturėtų kilti problemų. :) ATSAKYTI
Inga
2018-09-10 14:36
Dariau siandien tiramisu pagal jusu recepta, tik kremas toks skystokas atrodo. Sustings jis ar nelabai? :( ATSAKYTI
Algimanta
2018-09-10 18:11
Nebijokit, pastovėjęs per naktį kremas susigers į sausainius ir desertas sutvirtės. Paruoštas kremas tikrai nebūna labai tvirtas, tad atrodo, kad viskas jums pavyko taip kaip ir turėtų būti tikrame Tiramisu :) ATSAKYTI
Erika
2018-02-14 21:23
Nieko tokio, jei nedesiu romo ar brendzio? :) ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-15 11:41
Tikrai nieko, dažnai darau be alkoholio visiškai :) ATSAKYTI
Laura
2017-02-12 14:17
Puikus receptas ATSAKYTI
Gintar4
2017-01-29 16:17
Sofija, o man kaip tik tiramisu skaniausias būna ilgiau palaikytas, kai visi skoniai tarsi susijungia į vieną visumą. Bet čia turbūt mėgimo reikalas. Šitas receptas man labai skanus, toks klasikinis itališkas tiramisu, bet būtinai ateity išbandysiu ir jūsų siūlomą variantą! ATSAKYTI
Sofija
2017-01-28 21:07
Labai prastas receptas! Jei kazkam visgi patiko-reiskias neragavot geresniu. Siulau pakeisti proporcija-uztenka 3 tryniu,3 baltymu ir papildomai i mase imaisyti 1oo ml iki standumo plaktos grietineles. Geriausia naudoti amaretto likeri ir tikrai ne kartu su kava. Sudejus tik suvilgytu kavoje pirsteliu sluoksni, konditerini teptuka suvilgykite likeriu ir tiesiog perbraukit per juos. Arba tiesiog uzlasinkite. Pagaminus palaikyti tik 2,5-3 val,nes paskui jau bus kose. Skanaus ATSAKYTI
Nekritė
2021-07-19 13:00
Man atrodo kad nereikėtų taip čia ant visų bartis aš manau taip tikrai ne visi turi galimybę nusipirkti chemijos kalną kuris tikrai bus skanesnis todėl ir gamina patys ATSAKYTI
Agnė
2017-01-22 18:20
Tikrai tobulas :-) ATSAKYTI
Agnė
2017-01-02 11:44
OMG buvo taip skanu. Dievinu tiramisu. bet kai pats pasigamini tai WOW ATSAKYTI
Violeta
2016-11-17 14:28
Nu labai skanus. Dariau su tais "damų pirštelių" sausainiais. Tik maitinu, tad negaliu valgyti žalių kiaušinių, tai jų nedėjau, o vietoje kiaušinių į kremą įmaišiau 200g platos grietinėlės. Gavosi tikrai skaniai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital