Tikras austriškas obuolių štrudelis

AUTORIUS:
Ugnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Tikras austriškas obuolių štrudelis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus pyragas pagal originalų austrišką receptą. Jeigu nedėsite riešutų, jo išeiga gaunasi netgi labai ekonomiška, o užtat koks skonis! Dieviškai skanus šiltas su Labai skanus pyragas pagal originalų austrišką receptą. Jeigu nedėsite riešutų, jo išeiga gaunasi netgi labai ekonomiška, o užtat koks skonis! Dieviškai skanus šiltas su ledais ar vaniliniu padažu, bet labai gardus ir atvėsęs. (...daugiau) Ugnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
150 gramų miltų
80 mililitrų vandens (šilto)
15 gramų aliejaus (neutralaus skonio)
0.5 šaukštelio citrinų sulčių (arba acto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 kilogramas obuolių
80 gramų cukraus
80 gramų maltų džiūvėsėlių
50 gramų sviesto
50 gramų razinų
50 gramų migdolų (smulkintų, nebūtina)
3 šaukštai romo (brendžio ar vandens)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis cinamono
2 šaukštai sviesto (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje sumaišyti vandenį su aliejumi, druska ir citrinos sultimis (rūgštis padės lengviau iškočioti tešlą). Įmaišyti pusę miltų kiekio, o tada pamažu maišant sudėti likusius miltus ir galiausiai išminkyti tešlą. Tešlą reikėtų minkyti apie 10 minučių, kol ji bus visiškai vientisa ir elsatinga. Tešla turi būti minkšta, elastinga, bet ne lipni. Jeigu tešla lipni, įdėkite dar truputį miltų. Tada iš tešlos suformuokite rutulį, jo paviršių patepkite trupučiu aliejaus (kad neapdžiūtų), įdėkite į dubenį, pridengkite maistine plėvele ir leiskite pastovėti apie valandą kambario temperatūroje (tešlą galite pasiruošti ir iš anksto,
tiesiog pastovėjusią ją perdėkite į šaldytuvą, ją galite šaldytuve laikyti 2-3 dienas).
2.
Įdarui keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame maišant pakepinti džiūvėselius iki bus gražiai auksinės spalvos. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti. Atvėsusius sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Obuolius nulupti ir supjaustyti griežinėliais arba kubeliais, apšlakstyti citrinų sultimis, sumaišyti su riešutais ir rome (arba bendyje arba tiesiog vandenyje) pamirkytomis razinomis ir leisti pastovėti, kol kočiosite tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 190 C.
3.
Tešlą pirmiausia iškočioti kočėlu ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. O tada dar patampyti rankomis, jog tešla būtų kuo plonesnė. Kuo plonesnė bus tešla, tuo skanesnis bus štrudelis. Jeigu iškočiojus lieka storesni tešlos pakraščiai, juos galite apipjaustyti peiliu. Turi gautis stačiakampio forma. Pusę stačiakampio ištepti šaukštų tirpinto sviesto, o ant kitos pusės, paliekant kokiu 2-3 cm pločio pakraščius, užberti džiūvėsėlius. Ant džiūvėsėlių užberti obuolių įdarą. Užlenkite kraštus ant įdaro (turėtų atrodyti panašiai kaip šioje nuotraukoje) ir pyragą ansargiai suvyniokite į vyniotinį (štai taip).
4.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir į ją atsargiai dėkite pyragą siūle žemyn. Pyrago viršų patepkite likusiu šaukštu tirpinto sviesto ir šaukite į orkaitę. Kepti apie 30-40 minučių, kol pyragas bus gražiai auksinės spalvos. Išėmus leisti jam truputį atvėsti, o tada pjaustyti gabaliukais ir mėgautis! Skanaus!!!
AUTORIUS: Ugnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vita
2018-09-12 12:07
Skamba skaniai, bandysim siandien kepti :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital