Šokoladinis medaus tortas

AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Šokoladinis medaus tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skanutėlis medaus tortas kitaip - šokoladinis! Šis medaus tortas mėgstamas rytų Europos valstybėse, ten dažnai vadinamas "Spartako" tortu. Jo receptą kadaise radau Skanutėlis medaus tortas kitaip - šokoladinis! Šis medaus tortas mėgstamas rytų Europos valstybėse, ten dažnai vadinamas "Spartako" tortu. Jo receptą kadaise radau rusiškuose tinklaraščiuose ir išbandžiusi labai pamėgau, rekomenduoju išbandyti ir Jums. (...daugiau) Inga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
420 gramų kvietinių miltų
220 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
120 gramų medaus
75 gramai sviesto
30 gramų kakavos (nesaldžios)
15 gramų sodos
2 šaukštai citrinų sulčių
Kremui:
300 gramų grietinės (riebios)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
120 gramų cukraus pudros (ar pagal skonį)
Papuošimui:
90 gramų šokolado
50 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenėlį dėti medų, cukrų ir sviestą. Dubenėlį statyti ant didesnio puodo su verandčiu vandeniu taip, kad mažojo dubenėlio dugnas neliestų verdančio vandens - garų vonelėje viską šildyti ir maišyti, kol visi ingredientai ištirps ir susijungs, visiškai nebesijaus cukraus kristalų.
2.
Palikti 5 minutes pravėsti, tuomet po vieną įmaišyti kiaušinius (šakute ar šluotele), gerai išmaišant po kiekvieno.
3.
Suberti sodą, ant jos įspausti citrinos sulčių, kad suputotų, išmaišyti.
4.
Įsijoti miltus su kakava ir kruopščiai išmaišyti. Tešla bus labai tiršta, taip ir turi būti.
5.
Palikti pastovėti apie 15 minučių, kad tešlą kiek pravėstų, bet būtų dar šilta. Svarbu - nepalikite tešlos stovėti, kol visiškai atvės!
6.
Delnus pamiltuoti, gnybti tešlos (ji bus lipni), ją dėti ant kepimo popieriaus, užberti truputį miltų ir plonai (iki 0,5 cm storio) iškočioti maždaug formos, kurioje rinksite tortą, skersmens.
7.
Su kepimo popieriumi dėti į skardą, pabadyti šakute ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. Iškepusio lakšto kraštus iš karto apipjaustyti iki reikiamo dydžio. Apipjaustytus kraštelius palikti papuošimui.
8.
Nuo kepimo popieriaus lakštą nuimti tik tuomet, kai atvės. Taip iškepti visus laikštus. Aš iš nurodytų kiekių paruošiu 8 vnt. 18 cm skersmens lakštus.
9.
Grietinę išplakti su cukraus pudra. Atskirai išplakti grietinėlę iki standumo. Abi mases atsargiai išmaišyti.
10.
Į formą dėti lakštą, tepti kremo, vėl dėti lakštą ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti lakštas. Pasilikti truputį kremo šonams aptepti. Tortą palaikyti šaldytive bent kelias valandas, o dar geriau - pernaktį, jog kremas susigertų ir skoniai susijungtų.
11.
Nuo pastovėjusio torto nuimti formos žiedą. Torto kraštus aptepti likusiu kremu. Apipjaustytus keptų lakštų likučius sutrupinti ir jais papuošti torto šonus.
12.
Garų vonelėje ištirpinti šokoladą drauge su grietinėle. Šiuo kremu aplieti tortą. Ant viršaus pabarstyti likusius trupinius. Skanaus!
AUTORIUS: Inga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Edita
2019-02-24 15:38
Esu bandziusi sita torta, labai patiko ATSAKYTI
Audra
2019-03-04 15:43
Ar jums nebuvo mazai miltu pagal recepta? ATSAKYTI
Edita
2019-03-05 16:46
Miltu kieki as visada ziuriu pagal tesla, nes labai skiriasi skirtingu gamintoju malimas ir dar paciu miltu rusis, tai ir kiekis varijuoja. Dar ir kiausiniai skirtingo dydzio gali buti. Milty dedu tiek, kad tesla butu labai labai tirsta, bet siek tiek lipni, tada tortas nesigaus kietas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis