Greitas aguoninis pyragas su uogienės pertepimu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Aguoninis pyragas su uogienės pertepimu
Aguoninis pyragas su uogienės pertepimu
Aguoninis pyragas su uogienės pertepimu
Aguoninis pyragas su uogienės pertepimu
Aguoninis pyragas su uogienės pertepimu
Autorius apie receptą: Purus, minkštas, sultingas, bet tuo pačiu pilnas aguoniško pikantiškumo. Kai šitą pyragą pirmą kart paragavau vos atvykusi į Austriją jis iškart mane labai sudomino ir aš Purus, minkštas, sultingas, bet tuo pačiu pilnas aguoniško pikantiškumo. Kai šitą pyragą pirmą kart paragavau vos atvykusi į Austriją jis iškart mane labai sudomino ir aš puoliau naršyti interneto gelmes ieškodama daugiau informacijos apie šitą, man nežinomą kulinarinį kūrinį. Tai labai Austriškas pyragas perteptas uogiene.
Ieškodama pyrago recepto išnaršiau daugybę puslapių ir prisiskaičiau daugybę Austrijos šeimininkių patarimų. Iš esmės, jų receptai visi vienodi, tik vienos į tešlą deda miltų, kitos gamina jį visai be miltų, tik su maltais riešutais. Pirmam kartui aš pasirinkau vidutinį variantą ir į tešlą dėjau ir maltų riešutų, ir truputį miltų. Rezultatas man labai patiko. Jei jūs po ranka neturite maltų riešutų, neabejotinai galite dėti tik miltų arba sveikesniam variantui, galite dėti tik maltų riešutų – kokybė nuo to nenukentės, nes pagrindinė tešlos masė susideda iš maltų aguonų.

Pertepimui ir aptepimui reikės raudonųjų serbentų uogienės. Tiks ir betkuri kita, kuri yra nelabai saldi, geriausia, saldžiarūgštė. Vienos šeimininkės tortą uogiene tik aptepa, kitos jį perpjauna, pertepa uogiene ir tada viršų aptepa. Dar galima viršų aplieti cukraus pudros ir citrinos glajumi, arba šokoladiniu glajumi, arba, kaip padariau aš, tiesiog kaip reikiant apiberti cukraus pudra. Iš pradžių pudra, ant uogienės tuoj ištirpsta, bet vis beriant storesnį jos sluoksnį, susidaro saldžiarūgštis glajus, kuris fantastiškai papildo pyrago skonį.
(...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
8 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
250 gramų aguonų (maltų)
200 gramų sviesto (kambario temepratūros)
60 gramų riešutų (maltų, tinka migdolai, lazdyno, graikiniai)
2 šaukštai miltų
1 pakelis vanilinio cukraus
1 pakelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
Pertepimui:
200 gramų raudonųjų serbentų uogienės (ar kitokios rūgščios)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, sviestu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmaišykite maltas aguonas, maltus riešutus, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Baltymus išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlos mišinį.
2.
Sudrėbkite tešlą į sviestu išteptą tortinę formą ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
3.
Ištraukus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti, tada atsargiai perpjaukite pusiau, pertepkite ugiene, uždenkite atgal antrąja puse, o viršų užtepkite likusia uogiene. Užberikte gerą sluoksnį cukraus pudros.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Čiučiundra
2019-03-13 22:56
Nuostabus pyragas, paprastas, bet skanus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital