Pančo tortas su grietinės kremu ir ananasais

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tortas su grietinės kremu
@Shutterstock
Tortas su grietinės kremu
Tortas su grietinės kremu
Autorius apie receptą: Minkštas, nebrangus ir labai skanus, kremiškas tortas su biskvito gabaliukais ir vaisiais. Iš pavadinimo galbūt ir nepanašu, bet tortas kilęs iš Rusijos ir ten labai mėgstamas, Minkštas, nebrangus ir labai skanus, kremiškas tortas su biskvito gabaliukais ir vaisiais. Iš pavadinimo galbūt ir nepanašu, bet tortas kilęs iš Rusijos ir ten labai mėgstamas, aprašytas daugybės Rusijos tinklaraštininkų. Paruošiamas jis visai nesudėtingai, bet rezultatas maloniai nustebins. Jei nenorite ar neturite laiko kepti naminį biskvitą, galite naudoti pirktinį. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
2.5 stiklinės kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
1 kilogramas grietinės (riebesnės)
200 gramų konservuotų ananasų (nukoštų)
3/4 stiklinės cukraus
3/4 stiklinės vandens
2 šaukštai želatinos (be kaupo)
Papuošimui:
80 gramų juodojo šokolado
40 gramų sviesto
1 saujelė riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti elektriniu plakikliu, po truputį beriant cukrų, kol masė taps puri, putli, kreminės konsistencijos. Tuomet supilti pieną, aliejų ir perplakti.
2.
Į kiaušinius įsijoti miltus su kepimo milteliais, atsargiai, bet greitai išmaišyti.
3.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudoju standartinę, gilesnę orkaitės skardą apie 42*34 cm).
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje skardoje apie 40 minučių. Patikrinti mediniu smeigtuku, jei ištraukus jis sausas - biskvitas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti. Iškepusį palikti visiškai atvėsti. Nuimti kepimo popierių. Biskvitą supjaustyti maždaug 3*3 cm kubeliais.
5.
Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indą su želatinu statyti į puodą su verdančiu vandeniu, kad indelis neliestų vandens. Kaitinti, pamaišant, kol ištirps. Palikti atvėsti.
6.
Grietinę elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi. Plona srovele, plakant, supilti želatiną.
7.
Lėkštės (rinkitės didesnę), kurioje ruošite tortą, dugną truputį patepti kremu, tuomet dėlioti biskvito gabalėlių, ananaso gabalėlių, apšlaktstyti kremu, vėl dėlioti biskvito, ananasų, vėl šlakstyti kremu - formuojant kalnelį. Likusiu kremu gausiai, tolygiai aplieti ir aptepti tortą. Laikyti šaldtyvue pernakt.
8.
Papuošimui šokoladą ištirpinti su sviestu, palikti šiek atvėsti ir aplaistyti tortą. Pabarstyti smulkintais riešutais. Palikti 30 minučių pastovėti šaldytuve.
Patarimai:
Receptas nėra labai griežtas proporcijoms, todėl galima matuoti tiesiog stikline. Matavimui naudoju 250 ml stiklinę.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
evelina
2019-03-25 19:30
turėtų būti labai skanus tortas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital