Obuolių pyragas su grietininiu kremu pagal seserų Cvetajevų receptą

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Grietininis cvetajevų obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Tikrai rekomenduoju šį seserų Cvetajevų iš Rusijos obuolių pyragą - labai netradicinis ir skanus! Pyragas gardžiausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas Tikrai rekomenduoju šį seserų Cvetajevų iš Rusijos obuolių pyragą - labai netradicinis ir skanus! Pyragas gardžiausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas išties labai skanus, nepanašus į tradicinius obuolių pyragus. Receptas skirtas 22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų miltų
100 gramų grietinės (naudojau 20% riebumo)
150 gramų sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
4 vienetai obuolių
220 gramų cukraus
200 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių (didelio arba 2 mažų)
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui į dubenį persijojame miltus ir kepimo miltelius. Sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Rankom triname miltus su sviestu iki trupinių. Pilame grietinę ir užminkome minkštą, elastingą tešlą. Ilgai tešlos neminkome, nes perminkyta tešla iškepusi gali būti per kieta. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.
2.
Įdarui į dubenį pilame grietinę, cukrų, įmušame kiaušinius, beriame miltus, ir viską plakame elektriniu plakikliu, kol ištirps cukrus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome plonomis skiltelėmis, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome (kad obuoliai neparuduotų).
3.
Kepimo formos (tinka 22-24 cm skersmens apvali) dugną išklojame kepimo popieriumi. Imame iš šaldytuvo tešlą ir rankomis paskirstome ją ant dugno ir sienelių. Ant tešlos dedame obuolius, užpilame grietinės mase, šiek tiek pamaišome, kad skysta masė tolygiai pasiskirstytų.
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol pyrago viršus gražiai pagelsta.
5.
Iškepusį pyragą visiškai atvėsiname (geriausia kai jau atvėsta dar palaikyti šaldytuve per naktį), priešingu atveju prapjovus įdaras bus skystas.
6.
Prieš patiekiant pabarstome cukraus pudra, išsiverdame puodelį kvapnios arbatos ir ragaujame Cvetajevų obuolių pyrago :) Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital