1.
Tešlai šiltą pieną išmaišyti su 1 šaukštu miltų ir mielėmis. Palikti 3 - 5 minutes pastovėti.
2.
Suberti likusius miltus, cukraus pudrą, įmušti 1 kiaušinį, druską. Kruopščiai išmaišyti. Įdėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir maišyti iki vientisumo, kol sviestas įsimaišys į tešlą. Pridengti sandariai maistine plėvele ar dangčiu ir palikti 30 minučių šiek tiek pakilti šiltoje aplinkoje. Tuomet dėti į šaldytuvą pernakt arba parai.
3.
Stalviršį pabarstyti miltais, iškočioti tešlą į lygų, maždaug 23 - 24 cm skritulį, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridengti rankšluostėliu ir palikti maždaug 1.5 valandos pakilti.
4.
Kol tešla kyla, galima paruošti kremą (jį dar reikės atšaldyti). Dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinį, kiaušinio trynį, cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą. Tuo pačiu metu atskirai užvirinti pieną. Pieną plona srovele, nuolat maišant, supilti į kiaušinius. Viską supilti atgal į puodą, kuriame buvo kaitintas pienas. Kaitinti ant nedidelės kaitros, nuolat maišant, kol kremas pradės tirštėti ir švelniai burbuliuoti. Į kremą sudėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet visiškai atvėsinti šaldytuve.
5.
Nuo tešlos likusį kiaušinį lengvai išplakti su vandeniu ir aptepti pakilusią tešlą. Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol taps auksinės spalvos. Iškepusią perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.
6.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į visiškai atvėsusį kremą.
7.
Visiškai atvėsusį kepinį perpjauti išilgai perpus, pertepti kremu, uždėti viršutinę kepinio pusę, pabarstyti perliniu cukrumi. Jeigu turite, kremą galite dailiai užspausti ir konditeriniu švirkštu.
8.
Valandėlę palaikyti šaldytuve, o tuomet galima pjaustyti ir mėgautis!