Prancūziškas pyragas su plikytu grietinėlės kremu

AUTORIUS:
Ūla
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Prancūziškas pyragas su plikytu kremu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis desertas ypač populiarus San Tropeze - pasakojama, kad šį receptą sukūrė konditeris iš Lenkijos, o išpopuliarėjo jis, kai priešais kepyklėlę įsikūrė filmavimo Šis desertas ypač populiarus San Tropeze - pasakojama, kad šį receptą sukūrė konditeris iš Lenkijos, o išpopuliarėjo jis, kai priešais kepyklėlę įsikūrė filmavimo komanda, o viena iš aktorių buvo Bridžit Bardo, kuri labai pamėgo šį skanėstą ir pavadino jį Tarte Tropezienne. Beje, ruošti galima tiek mažus pyragaičius, tiek vieną didelį pyragą. (...daugiau) Ūla
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
110 gramų kvietinių miltų (+kočiojimui)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
50 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 šaukštai pieno (šilto)
1 šaukštas cukraus pudros
1.5 šaukštelio sausų mielių
1/4 šaukštelio druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (didelio)
2 šaukštai vandens
Kremui:
250 mililitrų pieno
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų cukraus
60 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 vienetas kiaušinių trynių (didelio)
3 šaukštai krakmolo (nubrauktų)
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pabarstymui:
2 šaukštai perlinio cukraus (arba cukraus pudros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai šiltą pieną išmaišyti su 1 šaukštu miltų ir mielėmis. Palikti 3 - 5 minutes pastovėti.
2.
Suberti likusius miltus, cukraus pudrą, įmušti 1 kiaušinį, druską. Kruopščiai išmaišyti. Įdėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir maišyti iki vientisumo, kol sviestas įsimaišys į tešlą. Pridengti sandariai maistine plėvele ar dangčiu ir palikti 30 minučių šiek tiek pakilti šiltoje aplinkoje. Tuomet dėti į šaldytuvą pernakt arba parai.
3.
Stalviršį pabarstyti miltais, iškočioti tešlą į lygų, maždaug 23 - 24 cm skritulį, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridengti rankšluostėliu ir palikti maždaug 1.5 valandos pakilti.
4.
Kol tešla kyla, galima paruošti kremą (jį dar reikės atšaldyti). Dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinį, kiaušinio trynį, cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą. Tuo pačiu metu atskirai užvirinti pieną. Pieną plona srovele, nuolat maišant, supilti į kiaušinius. Viską supilti atgal į puodą, kuriame buvo kaitintas pienas. Kaitinti ant nedidelės kaitros, nuolat maišant, kol kremas pradės tirštėti ir švelniai burbuliuoti. Į kremą sudėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet visiškai atvėsinti šaldytuve.
5.
Nuo tešlos likusį kiaušinį lengvai išplakti su vandeniu ir aptepti pakilusią tešlą. Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol taps auksinės spalvos. Iškepusią perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.
6.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į visiškai atvėsusį kremą.
7.
Visiškai atvėsusį kepinį perpjauti išilgai perpus, pertepti kremu, uždėti viršutinę kepinio pusę, pabarstyti perliniu cukrumi. Jeigu turite, kremą galite dailiai užspausti ir konditeriniu švirkštu.
8.
Valandėlę palaikyti šaldytuve, o tuomet galima pjaustyti ir mėgautis!
Patarimai:
Šį desertą galima ruošti ir kaip atskirus pyragaičius, tuomet tešlą dalinkite į norimą kiekį vienodo dydžio dalių, o kepkite kiek trumpiau, kol pakils ir paruduos, apie 12 - 15 minučių, priklausomai nuo pyragaičių dydžio.
AUTORIUS: Ūla
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital