Amerikietiškas šokoladinis pyragas „Vėžlys“

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Šokoladinis pyragas Vėžlys
Šokoladinis pyragas Vėžlys
Šokoladinis pyragas Vėžlys
Šokoladinis pyragas Vėžlys
Autorius apie receptą: Pyrago vidus iškepa labai drėgnas, švelnus ir kreminis, o krašteliai išlieka traškūs, man tokia kombinacija yra ideali. Jei nemėgstate labai saldžiai, tuomet pyrago įdarui Pyrago vidus iškepa labai drėgnas, švelnus ir kreminis, o krašteliai išlieka traškūs, man tokia kombinacija yra ideali. Jei nemėgstate labai saldžiai, tuomet pyrago įdarui galite naudoti 1/3 stiklinės cukraus, nes pyragas tikrai super saldus. Žinoma, kuomet pyragas pastovi šaldytuve pora dienų, visi skoniai persigeria, ir tas saldumas nemaišo. Matavimui naudojau 240 ml siklinę. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
100 gramų sausainių (trupintų)
90 gramų pieniško šokolado
4 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
Įdarui:
2 stiklinės grietinėlės, 35% riebumo
5 vienetai kiaušinių trynių
1/4 stiklinės juodojo šokolado (smulkinto)
3/4 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės migdolų (smulkintų arba pekano riešutų)
1/4 stiklinės juodojo šokolado (smulkinto)
3 šaukštai vandens
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pyrago pagrindas – sviestą ištirpdome mikrobangėje. Į dubenį sudedame sutrupintus sausainius, supilame išlydytą sviestą ir cukrų. Gerai išmaišome. Pienišką šokoladą labai smulkiai sukapojame peiliu ir įmaišome į sausainių masę. Kepimo formą (aš naudojau 23 cm skersmens), kurioje kepsite pyragą, išklojame kepimo popieriumi (dugną ir kraštus), sudedame sausainių masę, suformuojame dugną ir kraštus, gerai prispaudžiame. Dedame į šaldytuvą sustingti, kol pagaminsime įdarą.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
3.
Įdaras – į puodą supilame grietinėlę ir kaitiname, kol ši pasidaro karšta, bet neužverda. Keptuvėje storu dugnu ištirpdome cukrų sumaišytą su vandeniu ant silpnesnės ugnies, nuolat maišome. Tada užverdame ant aukštesnės vidutinės ugnies ir verdame, kol sirupas pasidaro gintarinės spalvos (nemaišome!). Keptuvę nukeliame nuo ugnies ir atsargiai įmaišome karštą grietinėlę. Maišome tol, kol karamelė ištirpsta.
4.
Kitame dubenyje lengvai išplakame kiaušinių trynius. Į trynius įmaišome 0,5 stiklinės karšto karamelės kremo. Tada šį mišinį supilame į keptuvę su likusiu karamelės kremu. Į tą pačią keptuvę taip pat suberiame 180 g sulaužyto šokolado, supilame vanilės ekstraktą ir maišome tol, kol šokoladas ištirpsta.
5.
Ištraukiame pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir ant jo supilame karamelės kremą. Pyragą pašauname į orkaitę ir kepame 20 minučių. Po to ištraukiame iš orkaitės, užbarstome migdolais (arba pekano riešutais) ir šokolado pabarstukais. Pyragą dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 15 min, tada ištraukiame ir paliekame visiškai atvėsti. Iškepto pyrago vidus turėtų būti sutvirtėjęs. Atšalusį pyragą laikome šaldytuve bent 4 h arba pernakt.
6.
Pyragas įgauna dar geresnį skonį laikomas šaldytuve 2 dienas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital