Senovinis čekiškas šokoladinis vyniotinis

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Senovinis čekiškas šokoladinis vyniotinis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus čekiškas vyniotinis tiesiai iš vaikystės! Vyniotinis minkštas, sodrus ir sotus. Rekomenduoju jo paruošti šventėms ar tiesiog pasmaližiauti su artimaisiais prie Labai skanus čekiškas vyniotinis tiesiai iš vaikystės! Vyniotinis minkštas, sodrus ir sotus. Rekomenduoju jo paruošti šventėms ar tiesiog pasmaližiauti su artimaisiais prie kavos! (...daugiau) Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
100 griežinėlių kvietinių miltų
100 gramų cukraus
20 gramų kakavos (+šiek tiek papuošimui)
Kremui:
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
90 mililitrų pieno
80 gramų cukraus
15 gramų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi. Įsijoti miltus, kakavą. Kruopščiai išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Kepimo skardą (naudoju standartinę orkaitės skardą) iškloti kepimo popieriumi. Pilti tešlą ir tolygiai paskirstyti skardoje.
3.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
4.
Iškepusį palikti truputį pravėsti, tuomet, nulupant kepimo popierių, suvynioti biskvitą į ne standų vyniotinį, apkloti švariu rankšluostėliu ir palikti visiškai atvėsti.
5.
1/4 šalto pieno pilti į puodelį, berti krakmolą ir maišyti, kol ištirps. Likusį pieną kaitinti su cukrumi, kol cukrus ištirps, pienas gali užvirti. Maišant supilti ištirpintą krakmolą ir kaitinti, kol pienas ims tirštėti. Palikti visiškai atvėsti.
6.
Kambario temperatūros sviestą plakti elektriniu plakikliu ir purumo, kol pabals. Tuomet, toliau plakant, dalimis sudėti paruoštą pieną.
7.
Biskvitą atsargiai išvynioti, viršutinę pusę aptepti kremu, vyniotinį standžiai susukti. Apsukti kepimo popieriumi, folija ar maistine plėvele. Kelioms valandoms dėti į šaldytuvą. Prie patiekiant galima pabarstyti kakava.
AUTORIUS: Laima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital