Prancūziškas jogurtinis citrinų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Prancūziškas jogurtinis citrinų pyragas
Prancūziškas jogurtinis citrinų pyragas
Prancūziškas jogurtinis citrinų pyragas
Prancūziškas jogurtinis citrinų pyragas
Autorius apie receptą: Iš Paryžiaus parsivežiau įkvėpimą išsikepti klasikinį prancūzišką citrinų pyragą – minkštutėlį biskvitinį pyragą su saldžiarūgščia glazūra. Iš Paryžiaus parsivežiau įkvėpimą išsikepti klasikinį prancūzišką citrinų pyragą – minkštutėlį biskvitinį pyragą su saldžiarūgščia glazūra. Įsivaizduokite popiečio arbatą su riekele tokio citrininio gėrio…
Pridėkime skonį išryškinančių ingredientų, tinkamą kiekį cukraus ir beveik galiu garantuoti, kad gausime puikų desertą. Būtent toks ir yra šis citrininis pyragas. Jis minkštutis, drėgnas, su citrinos žievelės gabaliukais bei lengvai rūgščia glazūra, kurios dėka šis pyragas ir tampa ypatingu.
Ingredientai skirti 1 standartinei duonos kepaliuko arba apvaliai 23 cm skersmens kepimo formai.
(...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų rudojo cukraus
250 gramų jogurto, natūralaus
210 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
125 mililitrai alyvuogių aliejaus
2 vienetai citrinos žievelės
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
6 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek aguonų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkitę orkaitę iki 180ºC. Aliejumi arba sviestu patepkite kepimo formą ir išklokite kepimo popieriumi.
2.
Šluotele sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Dideliame dubenyje iki vientisos masės sumaišykite cukrų, jogurtą, aliejų, kiaušinius, citrinos sultis bei žievelę. Įmaišykite apie trečdalį sausų ingredientų į jogurto masę, tuomet atsargiai įmaišykite likusius sausus ingredientus iki tik išsimaišys. Nepermaišykite. Tešlą pilkite į pasiruoštą kepimo indą.
3.
Kepkite apie 40 minučių, arba iki kol į vidurį įkištas dantų krapštukas ištraukiamas be trupinių. Leiskite pyragui atvėsti, tuomet peiliu atlipinkite pyrago kraštus nuo kepimo formos ir perkelkite pyragą ant grotelių aušti.
4.
Sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis, galite įmaišyti aguonų. Lėtai mišinį pilkite ant pyrago, mentele tolygiai paskleisdami glazūrą ant pyrago viršaus. Leiskite glazūrai varvėti pyrago kraštais ir palikti saldžius pėdsakus ant pyrago šonų. Leiskite glazūrai sutvirtėti, tuomet patiekite pyragą su puodeliu juodos arbatos.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Rasa
2019-04-05 13:37
Truputuka pagal save padariau. Speltos miltai,cukraus per pusę,neturėjau citrinos,tai apelsino įpyliau ir sauja razinų. Razinos nenusėdo,plutelė traški,drėgnas,minkštas gavosi,saldumo pakako :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital