1.
Tris baltymus kiaušinių baltymus ir šešis trynius dėti į dubenėlį, berti cukrų, druską, sodą, pilti pieną.
2.
Elektriniu plakikliu plakti iki vientisumo, kiaušiniai suputos. Supilti actą, permaišyti mentele. Dalimis per keltis kartus suberti 420 gr miltų, vis permaišant iki vientisumo (neplakti!).
3.
Likusius miltus paskirstyti ant stalo, ant jų išpilti tešlą ir įminkyti visus miltus nuo stalo. Tešla turi būti nelpini, minkšta. Tešlą padalinti į tris dalis, sudėti į maišelį ir palikti 20 minučių pastovėti.
4.
Gilesnėje keptuvėję įkaitinti aliejų su sviestu.
5.
Tešlos kamuoliuką iškočioti iki 2 mm storio (kitus tuo metu laikyti mašelyje). Iškočiotą lakštą supjaustyti juostelėmis, maždaug 0.5 cm pločio ir 5 cm ilgio.
6.
Supjaustytas juosteles dėti į įkaitintą aliejų dalimis. Kepami gabalėliai išsipūs ir truputį apskrus. Kad nepriliptų prie dugno ar sienelių, kepant galima vis pamaišyti kiaurasamčiu.
7.
Iškepusius kiaurasamčiu išimti ir dėti ant rankšluostiniu popieriumi išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Taip kepti iš visos pasiruoštos tešlos.
8.
Prikaistuvyje ištirpinti medų (neužvirinti!), berti cukrų, nuolat maišant. Dar karštą sirupą supilti ant iškepusių ir pravėsusių tešlos gabaliukų. Išmaišyti.
9.
Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens), nusegamais kraštais, dugną iškloti kepimo popieriumi. Sudėti į formą ir drėgnomis rankomis šiek tiek paspausti, kad susiformuotų tolygus sluoksnis ir tešlos gabalėliais susipaustų.
10.
Palikti sustingti kelias valandas kambario temperatūroje, kol sustings, bent kelias valandas. Dar skanesnis jis po paros. Išimti iš formos ir ragauti!