Citrinis Ligūrijos pyragas su avietėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Citrinis Ligūrijos pyragas su avietėmis
Citrinis Ligūrijos pyragas su avietėmis
Citrinis Ligūrijos pyragas su avietėmis
Citrinis Ligūrijos pyragas su avietėmis
Autorius apie receptą: Tai alyvuogių aliejaus pyragas, pavadintas pagal ypač švelnų Ligūrijos regiono aliejų, kuris yra naudojamas jį kepant. Aš pyragą kepiau ekspromtu, todėl naudojau tai, ką Tai alyvuogių aliejaus pyragas, pavadintas pagal ypač švelnų Ligūrijos regiono aliejų, kuris yra naudojamas jį kepant. Aš pyragą kepiau ekspromtu, todėl naudojau tai, ką turiu namuose, t.y. Kalamata aliejų. (...daugiau) Alina, Apie viską
Redakcijos nuomonė: Gurmaniško skonio ir išvaizdos pyragas, bet pagaminamas tikrai nesudėtingai. Jam tinka ir šaldytos avietės, tik jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį, jog nebūtų per Gurmaniško skonio ir išvaizdos pyragas, bet pagaminamas tikrai nesudėtingai. Jam tinka ir šaldytos avietės, tik jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį, jog nebūtų per daug drėgmės. Kadangi pyragui naudojamas ir sviestas, ir aliejus, skonyje tas susijungia į puikią visumą - aliejus suteikia pyragui drėgnumo, o sviestas - tortiškumo. Dėkui, Alina, už intriguojantį receptą! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai kiaušinių
220 gramų miltų
200 gramų cukraus
150 gramų aviečių
140 gramų alyvuogių aliejaus
100 gramų sviesto
2 šaukštai citrinos žievelės (nuo dviejų citrinų)
1.5 šaukšto citrinų sulčių (iš daugmaž pusės citrinos)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukrų ir citrinos žievelę įdėkite į virtuvės kombainą ir malkite 10 sek. Įberkite cukrų į dubenį ir suplakite su kiaušiniais iki standumo (plakti gali tekti apie 10 min., nes masė turi būti puri ir standi).
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Išklokite kepimo popieriumi kekso formą (aš naudojau 23 X 8 cm).
3.
Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite su druska ir persijokite. Atsargiai su silikonine mentele įmaišykite miltus į tešlą.
4.
Tada atsargiai įmaišykite citrinos sultis, išlydytą ir atvėsintą sviestą ir aliejų. Tešla turi gautis vientisa, patikrinkite ar sviestas nenusėdo į dubens dugną.
5.
Įdėkite pusę tešlos į kepimo indą ir ant viršaus paskirstykite avietes (jos neturi liesti kepimo formos kraštų), ant viršaus paskirstykite likusią tešlą.
6.
Išlyginkite viršų, pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 - 45 minutes. Patikrinkite ar pyragas iškepęs su mediniu pagaliuku - įkištas į pyragą ir ištrauktas jis turi likti sausas.
7.
Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti formoje 15 minučių, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
8.
Pabarstykite cukraus pudrą ir papuoškite avietėmis. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital