Morenginis bananų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Morenginis bananų pyragas
Morenginis bananų pyragas
Morenginis bananų pyragas
Morenginis bananų pyragas
Autorius apie receptą: Prieš keletą mėnesių pirmąkart paragavau klasika tapusio populiaraus amerikietiško bananinio pyrago. Tiesa, dažniausiai jis gardinamas plakta grietinėle, bet aš nesu Prieš keletą mėnesių pirmąkart paragavau klasika tapusio populiaraus amerikietiško bananinio pyrago. Tiesa, dažniausiai jis gardinamas plakta grietinėle, bet aš nesu didelė pastarosios gerbėja, todėl nusprendžiau savąjį pyragą patiurbinti šveicariško morengo sluoksniu. Taip, šis pyragas tikrai saldus, bet tuo pačiu ir ganėtinai subalansuotas, nes pagrindo sudėtyje nėra cukraus, o karamelizuoti migdolai prideda malonų prieskonį. Smaližiams šis desertas tikrai patiks, nors net ir aš po dviejų gabalėlių buvau visiškai pasitenkinusi. Ingredientai skirti vienam labai gražiam 26 cm skermens pyragui. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
1 stiklinė miltų
110 gramų sviesto (šalto)
4 šaukštai vandens (ledinio)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
450 mililitrų pieno
3 vienetai bananų (prinokusių)
4 vienetai kiaušinių trynių
1/3 stiklinės rudojo cukraus
3 šaukštai kukurūzų miltų (krakmolas)
1 šaukštelis vanilės esencijos
1/4 šaukštelio druskos
Riešutams:
80 gramų migdolų (kopotų)
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštelis sviesto
1 žiupsnelis druskos
Morengui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
1 stiklinė cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite pagrindą: dubenyje sumaišykite miltus su druska. Įpjaustykite į dubenį atšaldyta sviestą ir rankomis trupindami įmaišykite sviestą į miltus, kol masė bus panaši į stambius duonos trupinius. Gabalėliai neturėtų būti didesni nei žirnis. Pasiruoškite stiklinę su lediniu vandeniu, galite įdėti kelis ledukus. Į masę pilkite ledinį vandenį po vieną valgomą šaukštą per kartą ir vis pamaišykite. Kartokite iki kol suspaudus masę tarp pirštų, ši sulips, o ne trupės. Tam turėtų reikėti 3 - 4 v]šaukštų vandens. Suformuokite tešlos rutuliuką, įvyniokoite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
2.
Kol tešla šąla, pasiruoškite kremą įdarui: vidutinio dydžio prikaistuvyje sumaišykite cukrų, druską, vanilės ekstraktą ir kukurūzų miltus. Šluotele išplakite trynius, įmaišykite šiek tiek pieno, sumaišykite ir supilkite likusį pieną. Įpilkite truputį pieno mišinio į prikaistuvį ir išmaišykite – masė bus panaši į tirštą pastą. Pamažu įmaišykite likusį pieno mišinį ir prikaistuvį statykite ant mažesnės ugnies. Nuolat maišykite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo karščio ir palikite atvėsti, vis pamaišydami, kad ant viršaus nesusidarytų plėvelė. Kremui ataušus, ant paviršiaus prispauskite maistinę plėvelę.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Iš šaldytuvo ištraukite tešlą, palaukite kelias minutes, kad suminkštėtų. Tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite didelį apskritimą. Turėtų būti pakankamo dydžio, kad uždengtų kepimo formos dugną bei apie 4 cm kraštuose. Atsargiai perkelkite į kepimo formą ir prispauskite tešlą ant dugno bei kraštuose. Dugną subadykite šakute, kad neišsikeltų oro pūslės. Šaukite į orkaitę 15 - 17 minučių arba kol gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
4.
Karamelizuokime migdolus: sukapotus migdolus dėkite į sausą keptuvę. Pakepinkite iki švelniai paruduos, tuomet įdėkite sviesto ir suberkite cukrų. Pamaišykite, kad riešutai pasidengtų sviesto bei cukraus mase ir pakepinkite, kol cukrus išsilydys. Užberkite druskos. Nukelkite nuo ugnies, išpilkite riešutus ant kepimo popieriaus lakšto ir palikite atvėsti. Tuomet, jei reikia, sulaužykite į mažesnius gabalėlius.
5.
Supjaustykite 2 bananus plonais griežinėliais ir išdėliokite juos ant pyrago pagrindo. Ant bananų supilkite vanilinį kremą. Likusį bananą taip pat supjaustykite griežinėliais ir įspauskite į kremą. Ant višaus pabarstykite karamelizuotų migdolų.
6.
Metas paskutiniajam sluoksniui – morengui. Pasiruoškite dvigubą katilą: į prikaistuvį įpilkite šiek tiek verdančio vandens, o ant viršaus pastatykite didelį dubenį. Dubuo turi neliesti vandens. Pastatykite prikaistuvį ant viryklės, ant mažesnės ugnies. Šluotele sumaišykite baltymus su cukrumi, tuomet masę supilkite į dubenį ant dvigubo katilo. Nuolat maišykite, kol cukrus visiškai ištirps ir baltymai bus ganėtinai karšti. Nukelkite dubenį nuo karščio ir elektriniu plakikliu plakite baltymus dideliu greičiu. Susidarys minkšos putos, baltymai pamažu vės. Nenustokite plakti kol susidarys blizgios standžios putos. Morengu padenkite pyrago viršų. Pyragą 3 minutėms šaukite į 220°C įkaitintą orkaitę, kad morengas šiek tiek apskrustų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vita
2021-01-26 12:06
Kažkas nerealaus gaunasi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital