O ką iš pomidorų? 36 skanutėliai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-27
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pomidorų receptai
@Shutterstock

Vasara mus visus apdovanoja šviežiausiomis ir gardžiausiomis daržovėmis bei kitomis gėrybėmis, o viena jų, tikriausiai viena mėgstamiausių lietuvių daržovių - ponas pomidoras! Ir tikrai taip, jis puikiai tinka ne tik į salotas, bet ir sriuboms, karštiems patiekalams, kiaušinienėms, į stiklainius, ruošti namines pomidorų sultis ar naudoti juos, kur tik sugalvosite!

Dalinamės net 36 puikiaisreceptais su pomidorais. Skanaus!

 

Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nors ir vienos paprasčiausių salotų, tačiau ir skaniausių! Įprasti ingredientai, kai naudojami švieži ir kokybiški, dažnu atveju sukuria tikrus stebuklus. Tokios ir yra šios salotos - be galo gardžios! O jei po ranka neturite šviežio baziliko, galite keisti džiovintu baziliku ar trupučiu raudonėlio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši lašiša tokia skani, kad tikria apsilaižysite pirštus! O paruošimas tikrai paprastas ir puiki proga sunaudoti sezonines daržoves. Beje, padažui vietoje maskarponės galite naudoti ir kreminį sūrį ar tiesiog grietinę, o variantui be pieno produktų - kokoso pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Į žodžius netelpta, kaip labai rekomenduojame pabandyti, šis greitas užkandis bus vakaro žvaigždė, pamatysite! Kas nežino, tai stracciatella yra tas minkštutis kreminis reikalas burrata viduje. Ir šiemet jo homemade receptai kaip reikiant numešė visus soc tinklus - nuo angliškų iki lietuviškų. Tikrai ne veltui, nes pagaminti beprotiškai paprasta, o perkamas jis eurų kainuoja nemažai. Tinka ne tik ant pomidorų, bet ir tiesiog ant toast’o, kepsniuko, salotų, pusryčių kiaušinių ir kur fantazija nuneš.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gardieji vištienos kepsniai - traškūs, minkšti ir labai skanūs. Tiekiami su pomidorų ir mocarelos salotomis, kurios suteikia gaivumo. Paruošimas nesudėtingas, neužima daug laiko ir nėra įmantru, tad puikiai tiks visos šeimos pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nesikuklinsime, šie kremiški makaronai - tiesiog svajonių išsipildymas visiems makaronų mėgėjams. Keptų vyšninių pomidoriukų ir lengvai salstelėjusio rikotos sūrio derinys yra klasika, bet jei rikotos neturite po ranka, galite ją keisti kreminiu sūriu ar tiesiog tepamu varškės sūreliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Pomidorų salotos prie grilio ar kitų karštų patiekalų nauju kampu! Jos greitai pamarinuotos su ypatingu česnakiniu padažu. Ryškaus skonio, gaivios ir šiek tiek pikantiškos. Bazilikus galima keisti kitais žalumynais, pvz., krapais, kalendromis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kai norisi kuo paprasčiau, bet ne prasčiau. Šias greitai paruošiamas salotos tinka ne tik gaminti kasdien ir neštis į darbą ar išvyką, bet ir tiekti ant šventinio stalo. Pavyksta kanios, neįmantrios, pikantiškos, o jei norisi, galima įmaišyti konservuotų kukurūzų.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Tinka ruošti su kiauliena, bet galima ruošti ir su vištiena, kalakutiena ar riebesne jautiena. Įdarui vietoje ryžių galima naudoti ir kitas kruopas, payzdžiui, grikius ar bolivinę balandą (vadinamą kinvą). Tik įdarui kruopų nepervirkite, nes jos dar troškinsis orkaitėje. Jeigu norisi skalsiau, į įdarą dar galima įdėti tarkuoto sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošti pomidoriukai tobulai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Arba naudokite juos mėgiamoms salotoms, pvz. sumašykite su mocarelos ar fetos gabalėliais, su avinžirniais ir špinatų lapais ar kaip tik sugalvosite. Šiam receptui mane įkvėpė Pinch of Yum tinklaraštis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ruošiant patiekalus šie makaronai kiek primena apvaliagrūdžius ryžius, skirtus paruošti risotto, tik išverda dar greičiau. Receptų su šiais makaroniukais yra be galo daug, tačiau šis be konkurencijos tapo vienu iš mūsų mėgiamiausių. Patiekalas pavyksta tobulai kreminis, sodraus ir puikiai subalansuoto skonio, tiesiog viskuo puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ši klasikinė itališka sriuba maloniai nustebins savo sodriu skoniu ir tiršta konsistencija. Mes šįkart gaminome veganišką variantą, bet jei norisi sočiau, patiekiant galima pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ar ruošti su maltos mėsos kukuliais. Papildomai galite įdėti ir kitų mėgstamų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis itališkas pomidorų padažas labai tinka gardinti makaronus, naminę picą, kabinti su užkandžiais ar tiesiog naudoti ten, kur įprastai naudotumėte pirktinį pomidorų padažą. Tik šis - daug sveikesnis ir skanesnis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kvapnios ir gardžios orkaitėje keptos blauzdeles, kurias paruošti labai paprasta, o patiekalas labai skanus ir kvapnus. Tereikia pašauti į orkaitę, šiek tiek palaukti ir ypatinga vakarienė paruošta!

Receptą rasite čia.

Tai gaivios, lengvos ir be galo skanios vasariškos salotos, kurios tikrai patiks daugeliui. Svarbiausia, kad šios salotos super greitai pagaminamos! Tie, kas nemėgsta šviežios kalendros gali jos nenaudoti arba pakeisti šviežia petražole. Tačiau kalendra suteikia salotoms ypatingai gerą skonį, kuris dera su daržovėmis ir citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Spagečiai su naminiu šviežių pomidorų padažu, kurį paruošite daug paprasčiau negu atrodo. Ir jis maloniai nustebins ne tik skoniu, bet ir tobulu aromatu. Aš spagečius patiekiau su fetos sūriu, bet žinoma, į padažą galima įmaišyti ir mėsytės, pvz. maltos vištienos ar kalakutienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tkriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai greitai paruošiamos uzbekiškos pomidorų salotos, kurioms net nereikia aliejaus! Salotoms reikia vos kelių ingredientų ir kelių minučių! Tinka ruošti iš karto ant šašlykinės sudėjus iešmus, joms pastovėti reikės kaip tik tiek laiko, kiek užtruks, kol iškeps mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastas marinuotų pomidorų žiemai receptas! Reikia vos kelių ingredientų, trupučio pasiruošimo ir kantrybės, kol pomidorai pasimarinuos ir juos pagaliau bus galima ragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo bazilikų pesto nata, ir visai tai virsta tobulu padažu. Taip paruoštą vištieną labai tinka tiekti su makaronais ar ryžiais ar bulvių skiltelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Sriuba su vasariškomis daržovėmis: cukinijomis ir pomidorais. Taip skaniai kartu jie dera! Labai rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Greita vištiena pomidorų padaže orkaitėje (įkvėpta Chicken Pizzaiola) paruošiama akimirksniu, o skonis tiesiog puikus. Vištiena iškepa minkšta ir sultinga. Nereikia nieko iš anksto ruošti ar marinuoti. Nuo orkaitės užkaitimo iki pietų lėkštėje užtruks vos daugiau nei pusvalandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis receptas patiks kiekvienam žuvies mėgėjui ne tik dėl puikaus skonio, nuostabaus aromato, bet ir dėl paprasto paruošimo. Puikiai tinka romantiškai vakarienei arba tiekti švenčių metu. Labai tinka tiekti vieną, su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ši pomidorų sriuba su ryžiais labai skani. Ji išverda šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Tuno sumuštiniai yra klasika, kuri be galo populiari daugelyje šalių - nuo Lietuvos, iki Prancūzijos (pvz. “Pan Bagnat”) ar JAV (garsieji “tuna melts"). Jų variacijų yra begalės ir daugelis bus tikrai gardžios, o šįkart mes dalinamės savo pačių mėgstamiausių karštų tuno sumuštinių receptu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vištienos krūtinėlė, kuri labai tinka pietums. Sotu, nesudėtinga, nereikia ilgai sukiotis virtuvėje ir labai gardu skanauti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttersctock

Greitai paruošiami, pavasariškai gaivūs, bet sotūs ir maistingi sumuštinukai tobuliems pusryčiams!

Receptą rasite čia.

Labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Gaminama su naminiu pomidorų padažu iš konservuotų pomidorų, bet puikiai tinka ir pirktinis. Svarbu rinktis kokybišką, ne per saldų, idealu - itališko arba meksikietiško stiliaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiamos, gaivios, bet kartu ir gana sočios salotos - jos puikiai tiks vasariškiems pietums! Valgome vienas ar su duonos riekele. Taip pat skanu ir prie silkės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Baklažanų kepsneliai su pomidorais ir sūriu - puiki idėja šeimos pietums. Greitai, nesunkiai ir labai skaniai pagaminamas patiekalas.Puikus būdas panaudoti nuostabias vasaros gėrybes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti ir sušildanti, labai skani kopūstų sriuba su pomidorais ir vištiena. Galima ruošti ir su kalakutiena ar visai be mėsos! Receptas pritaikytas konservuotiems pomidorams, bet galite rinktis ir šviežius, tuomet juos reikėtų pasmulkinti, papildomai galima nulupti odeles (tą lengviausia padaryti pomidorų viršūnėles įpjovus kryžmai ir nuplikius), o rūgštelei suteikti, į sriubą galima įspausti citrinos sulčių ar pilti šlakelį obuolių acto. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visi žinome tą jausmą, kai prasideda pomidorų sezonas ir namuose atsiranda daugiau pomidorų negu turime fantazijos, ką dar iš jų pagaminti. Tokiais atvejais tikras pomidorų gelbėtojas yra naminis pomidorų padažas. Šio pomidorų padažo gamyba reikalauja kelių valandų, tačiau neišsigąskite - paties darbo visai nedaug. Didžioji dalis veiksmo vyksta puode be mūsų įsikišimo, nereikia net pomidorų odelių nulupti! Ypatingo skonio padažui suteikia orkaitėje keptas česnakas, o naudojami produktai gana kasdieniški ir tikėtina, kad jų net turite namuose. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Paprasta, gražu ir greitai pagaminama. Puikiai tinka šventinėms vaišėms. Tiekiame ant pomidoro ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.

Kvapni gardi ir, šį vėsų pavasarį, sušildanti pomidorinė vištienos ir daržovių sriuba su pupelėmis. Labai skani, soti, o ir pagaminti nesudėtinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio pomidorų ir cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turi labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošti makaronai yra modernesnė itališka klasika, dar žinomi Pasta alla puttanesca con tonno vardu. Šiame recepte jie gaminami su tunu, bet tuną galite keisti mažomis krevetėmis ar keletu ančiuvių ar tiesiog gaminti vegetarišką versiją be jo. Jei norite švelnesnio pomidorų skonio, galite pomidorų kiekį mažinti perpus ir/ar papildomai padažui drauge su svogūnu apkepinti smulkintą saldžiąją papriką, saliero lapkotį ar kitų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šios salotos puikios, kai šaldytuve nėra daugybės ingredientų. Jeigu neturite rūkyto kumpio, galima naudoti virtos ar keptos mėsos likučius, pvz., vištieną, liežuvį, ar ko turite. Jos labai skanios šiek tiek pikantiškos - su česnaku, o jei Jūs norite švelnesnio skonio, jo galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki, maistinga, tiršta sriuba. Ji gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip sriuba, ir kaip pagrindinis patiekalas pietums. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Darbo šiame recepte vos 5 minutėms. Tereikės sulaukti, kol pomidorai įrūgs ir tuomet jau mėgautis puikiu garnyru ar užkandžiu. Rauginti rekomenduojama 1 - 3 paras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai skani, lengva daržovių sriuba. Daugiau nėra ką ir pridurti. O dabar kaip tik ir šviežių šparaginių pupelių, ir pomidorų sezonas.

Receptą rasite čia.

Tradiciškai sriubai naudojamas kiaušinis, bet jei nemėgstate, tai galite jo nedėti. Puiki idėja sotiems ir labai skaniems pietums, labai puiki idėja panaudoti pomidorus ir paruošti nuostabią sriubą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šaltą žiemą sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital