O ką iš pomidorų? 36 skanutėliai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-07-18
Pomidorų receptai
@Shutterstock

Vasara dosniai dalinasi savo gėrybėmis, o viena jų, tikriausiai viena mėgstamiausių lietuvių daržovių - ponas pomidoras! Ir tikrai taip, jis puikiai tinka ne tik į salotas, bet ir sriuboms, karštiems patiekalams, kiaušinienėms, į stiklainius... Kur tik sugalvosite!

Dalinamės net 36 puikiais LaMaistas.lt ir projektų SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptais su pomidorais. Skanaus!

 

Ypatingai kvapni pomidorų sriuba lengviems pietums ar vakarienei. Skani ir šilta, ir atvėsinta. Visus priedus pateikite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.

Receptą rasite čia.

Skanios, traškios ir labai greitai pagaminamos salotos, kurios tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų. Jeigu mėgstate pikantiškiau, papildomai tinka gardinti svogūnu, o užpilui vietoje aliejaus galima naudoti ir graikišką jogurtą arba grietinę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingai paruošta ir ypatingai kvapni vištiena. Kepama orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis prie viryklės, o ir gardus garnyras iškepa kartu. O jei norite sočiau, papildomai galima tiekti ryžių ar kuskuso.

Receptą rasite čia.

Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Tinka ruošti su kiauliena, bet galima ruošti ir su vištiena, kalakutiena ar riebesne jautiena. Įdarui vietoje ryžių galima naudoti ir kitas kruopas, payzdžiui, grikius ar bolivinę balandą (vadinamą kinvą). Tik įdarui kruopų nepervirkite, nes jos dar troškinsis orkaitėje. Jeigu norisi skalsiau, į įdarą dar galima įdėti tarkuoto sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pomidorų salotos prie grilio ar kitų karštų patiekalų nauju kampu! Jos greitai pamarinuotos su ypatingu česnakiniu padažu. Ryškaus skonio, gaivios ir šiek tiek pikantiškos. Bazilikus galima keisti kitais žalumynais, pvz., krapais, kalendromis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dailus ir gardus užkandis. Galima ruošti su majonezu ir sūriu arba sūrį galima pakeisti grūdėta varške (prieš tai ją nuvarvinkite nuo skysčio), o vietoje majonezo dėti graikiško jogurto, sumaišyto su trupučiu aštresnių garstyčių - taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnios ir gardžios orkaitėje keptos blauzdeles, kurias paruošti labai paprasta, o patiekalas labai skanus ir kvapnus. Tereikia pašauti į orkaitę, šiek tiek palaukti ir ypatinga vakarienė paruošta!

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tkriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai greitai paruošiamos uzbekiškos pomidorų salotos, kurioms net nereikia aliejaus! Salotoms reikia vos kelių ingredientų ir kelių minučių! Tinka ruošti iš karto ant šašlykinės sudėjus iešmus, joms pastovėti reikės kaip tik tiek laiko, kiek užtruks, kol iškeps mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventiam stalui. Pyragą paruošti nesudėtinga, o gardus jis ir šiltas, ir atvėsęs, tai puikiai tiks neštis į darbą pietums, net jei neturite galimybės pasišildyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastas marinuotų pomidorų žiemai receptas! Reikia vos kelių ingredientų, trupučio pasiruošimo ir kantrybės, kol pomidorai pasimarinuos ir juos pagaliau bus galima ragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis receptas – pats mėgstamiausias Kristinos iš labai daug išbandytų, atidirbtas iki smulkmenų! O ypač tinka, kai dera pomidorai. Sriuba labai skani, todėl reikomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Labai minkšti ir sultingi, gardūs maltos mėsos kukulaičiai. Graikiškai jie vadinami Soutzoukakia, dažniausiai ruošiami iš jautienos, bet galima maišyti perpus su kiauliena ar ruošti vien iš liesesnės kiaulienos. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios salotos puikios, kai šaldytuve nėra daugybės ingredientų. Jeigu neturite rūkyto kumpio, galima naudoti virtos ar keptos mėsos likučius, pvz., vištieną, liežuvį, ar ko turite. Jos labai skanios šiek tiek pikantiškos - su česnaku, o jei Jūs norite švelnesnio skonio, jo galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios ir gaivios salotos, joms galima naudoti ir konservuotą tuną, ir rūkytą skumbrę ir virtą vištieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio pomidorų ir cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turi labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki, maistinga, tiršta sriuba. Ji gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip sriuba, ir kaip pagrindinis patiekalas pietums. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Darbo šiame recepte vos 5 minutėms. Tereikės sulaukti, kol pomidorai įrūgs ir tuomet jau mėgautis puikiu garnyru ar užkandžiu. Rauginti rekomenduojama 1 - 3 paras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai skanūs, nesudėtingai paruošiami vištienos kukulaičiai padaže. Pasiruošimo reikia nedaug, o skonis tiesiog puikus! Valgyti puikiai tinka su bulvių koše arba tiesiog duonos riekele, na, kažkuo, kas padeda iki paskutinio lašo suvalgyti padažą. Jei norite, papildomai į padažą galima dėti smulkintos paprikos ar tarkuotų morkų, tuomet juos reikėtų apkepinti su svogūnais. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus pomidorų ir obuolių padažas, kuris ypač tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos. Paruošti jį tikrai visai paprasta, tinka patys įvairiausi pomidorai ir obuoliai, nuo jų skonio derinio priklausys galutinis padažo skonis, tad galima ruošti dalį su vienokiais, dalį - su kitokiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvas ir vasariškas patiekalas pasotins kiekvieną vegetarą, o tiems, kas negali be mėsos, tiks kaip garnyras prie ant žarijų keptų kepsnių arba žuvies. Pomidorai iškepa sultingi ir labai skanūs. Vietoje kuskuso taip pat puikiai tiks ryžiai, grikiai, bolivinė balanda ar kitos mėgstamos kruopos.

Receptą rasite čia.

Šaltą žiemą sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gražu, skanu ir šventiška. Jeigu norisi, varškės sūrelį galite pagardinti pipirais, žalumynais ar mėgiamais prieskoniais. Į jį tinka įdėti ir lašišos ar marinuotų agurkėlių, kaip kas mėgsta. Bet skanu ir tiesiog su tepamu sūreliu be priedų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitos, gaivios ir sočios pomidorų salotos įdomiau - su sūriu. Mums jos ypač patinka karštomis dienomis greitiems pietums ar vakarienei. Beje, labai skanios ne tik vienos, bet ir su juodos duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatinga orkaitėje keptų pomidorų sriuba - orkaitėje kepti pomidorai tampa kiek saldesni, ir labai suintensyvėja jų skonis. Prie sriubos tiekite skrudintos duonos su lydytu sūriu ar česnakinio batono.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai vienas originaliausių ir įdomiausių, tačiau laiko patikrintų pomidorų saugojimo žiemai būdų. Prieskonius galite rinktis savo mėgstamus ar siūlomus recepte. Recepto autorė siūlo kartu sluoksniuoti ir agurkėlių - pavyks puiki mišrainė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki užkandėlė vakarėliui ar idėja ypatingesniems vasaros pusryčiams - sumuštinukai su pomidorais. Verta išbandyti!

Receptą rasite čia.

Lavašo suktinukai - greitai pagaminamas užkandis, kurio įdaras gali būti labai įvairus: nuo pikantiško iki saldaus. Dažniausiai suktinukus gaminame pikantiškus. Jie puikiai atrodo patiekti ant stalo, juos patogu pasiimti į gamtą, iškylas ar kelionę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Dvi skanutėlės sezoninės daržovės vienoje lėkštėje - cukinijos ir pomidorai susijngia į tolubo skonio sriubą! Sotu ir gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mi ir Do virtuvė

Tobulai skanu su vištiena, žuvimi, jūros gėrybėmis ar tiesiog riekele šviežios duonos. Kepa keptuvėje ir gana greitai, todėl šį skanėstą paruošite akimirksniu!

Receptą rasite čia.

Idėja žaibiškiems pietums ar vakarienei - užtruksite vos 15 minučių! Beje, ruošti galima ne tik su lydeka, bet ir kitokios mėgstamos žuvies filė. Garnyrui puikiai tiks ryžiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Oditėlės blogas

Vasarą mėgaujamės šviežių, prinokusių pomidorų skoniu labai gardžiame padaže. Jį paruošti neužtruks, labai skanu kabinti traškučiais, dėti į takus ar tortilijas su mėsa, tiekti kaip pagardą prie žuvies - visaip skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skanios dienos

Kremiška, švelni ir neapsakomai skani, nuostabiais Rytų virtuvės skoniais dvelkianti sriuba. Kremiškeniam variantui pilkite daugiau kokosų pieno. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Duonos ir žaidimų

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital