O ką iš pomidorų? 36 skanutėliai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-08-04
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Pomidorų receptai
@Shutterstock

Vasara dosniai dalinasi savo gėrybėmis, o viena jų, tikriausiai viena mėgstamiausių lietuvių daržovių - ponas pomidoras! Ir tikrai taip, jis puikiai tinka ne tik į salotas, bet ir sriuboms, karštiems patiekalams, kiaušinienėms, į stiklainius... Kur tik sugalvosite!

Dalinamės net 36 puikiais LaMaistas.lt ir projektų SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptais su pomidorais. Skanaus!

 

Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Pomidorų salotos prie grilio ar kitų karštų patiekalų nauju kampu! Jos greitai pamarinuotos su ypatingu česnakiniu padažu. Ryškaus skonio, gaivios ir šiek tiek pikantiškos. Bazilikus galima keisti kitais žalumynais, pvz., krapais, kalendromis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikus patiekalas, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Tinka ruošti su kiauliena, bet galima ruošti ir su vištiena, kalakutiena ar riebesne jautiena. Įdarui vietoje ryžių galima naudoti ir kitas kruopas, payzdžiui, grikius ar bolivinę balandą (vadinamą kinvą). Tik įdarui kruopų nepervirkite, nes jos dar troškinsis orkaitėje. Jeigu norisi skalsiau, į įdarą dar galima įdėti tarkuoto sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošti pomidoriukai tobulai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Arba naudokite juos mėgiamoms salotoms, pvz. sumašykite su mocarelos ar fetos gabalėliais, su avinžirniais ir špinatų lapais ar kaip tik sugalvosite. Šiam receptui mane įkvėpė Pinch of Yum tinklaraštis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis itališkas pomidorų padažas labai tinka gardinti makaronus, naminę picą, kabinti su užkandžiais ar tiesiog naudoti ten, kur įprastai naudotumėte pirktinį pomidorų padažą. Tik šis - daug sveikesnis ir skanesnis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tai gaivios, lengvos ir be galo skanios vasariškos salotos, kurios tikrai patiks daugeliui. Svarbiausia, kad šios salotos super greitai pagaminamos! Tie, kas nemėgsta šviežios kalendros gali jos nenaudoti arba pakeisti šviežia petražole. Tačiau kalendra suteikia salotoms ypatingai gerą skonį, kuris dera su daržovėmis ir citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kvapnios ir gardžios orkaitėje keptos blauzdeles, kurias paruošti labai paprasta, o patiekalas labai skanus ir kvapnus. Tereikia pašauti į orkaitę, šiek tiek palaukti ir ypatinga vakarienė paruošta!

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Spagečiai su naminiu šviežių pomidorų padažu, kurį paruošite daug paprasčiau negu atrodo. Ir jis maloniai nustebins ne tik skoniu, bet ir tobulu aromatu. Aš spagečius patiekiau su fetos sūriu, bet žinoma, į padažą galima įmaišyti ir mėsytės, pvz. maltos vištienos ar kalakutienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tkriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai greitai paruošiamos uzbekiškos pomidorų salotos, kurioms net nereikia aliejaus! Salotoms reikia vos kelių ingredientų ir kelių minučių! Tinka ruošti iš karto ant šašlykinės sudėjus iešmus, joms pastovėti reikės kaip tik tiek laiko, kiek užtruks, kol iškeps mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastas marinuotų pomidorų žiemai receptas! Reikia vos kelių ingredientų, trupučio pasiruošimo ir kantrybės, kol pomidorai pasimarinuos ir juos pagaliau bus galima ragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo bazilikų pesto nata, ir visai tai virsta tobulu padažu. Taip paruoštą vištieną labai tinka tiekti su makaronais ar ryžiais ar bulvių skiltelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Sriuba su vasariškomis daržovėmis: cukinijomis ir pomidorais. Taip skaniai kartu jie dera! Labai rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Greita vištiena pomidorų padaže orkaitėje (įkvėpta Chicken Pizzaiola) paruošiama akimirksniu, o skonis tiesiog puikus. Vištiena iškepa minkšta ir sultinga. Nereikia nieko iš anksto ruošti ar marinuoti. Nuo orkaitės užkaitimo iki pietų lėkštėje užtruks vos daugiau nei pusvalandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis receptas patiks kiekvienam žuvies mėgėjui ne tik dėl puikaus skonio, nuostabaus aromato, bet ir dėl paprasto paruošimo. Puikiai tinka romantiškai vakarienei arba tiekti švenčių metu. Labai tinka tiekti vieną, su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Paruošti visiškai nesudėtinga, o prieš tiekiant labai gardu pabarstyti smulkintais žalumynais. Šį troškinį tinka tiekti kaip garnyrą prie mėsos ir daržovių patiekalų arba valgyti vieną. Daržoves šiam troškiniui naudojamos neįmantrios, bet puikiai tiks dėti ir kitokių mėgstamų ar turimų, pvz., paprikos, morkų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o ingredientai visiškai nesudėtingi. Originaliame recepte makaronai gardinami šviežiais bazilikais, tačiau šaltuoju sezonu jų kokybiškų rasti tikrai sudėtinga, tad mes gardinome mėtomis ir jos čia be galo tiko. Tikrai taip, šie makaronai ir mums buvo skonio bei paruošimo lengvumo atradimas, tad su entuziazmu prisidedame prie jų populiarumo viruso!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis receptas – pats mėgstamiausias Kristinos iš labai daug išbandytų, atidirbtas iki smulkmenų! O ypač tinka, kai dera pomidorai. Sriuba labai skani, todėl reikomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Ši pomidorų sriuba su ryžiais labai skani. Ji išverda šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Tuno sumuštiniai yra klasika, kuri be galo populiari daugelyje šalių - nuo Lietuvos, iki Prancūzijos (pvz. “Pan Bagnat”) ar JAV (garsieji “tuna melts"). Jų variacijų yra begalės ir daugelis bus tikrai gardžios, o šįkart mes dalinamės savo pačių mėgstamiausių karštų tuno sumuštinių receptu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vištienos krūtinėlė, kuri labai tinka pietums. Sotu, nesudėtinga, nereikia ilgai sukiotis virtuvėje ir labai gardu skanauti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttersctock

Greitai paruošiami, pavasariškai gaivūs, bet sotūs ir maistingi sumuštinukai tobuliems pusryčiams!

Receptą rasite čia.

Labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Gaminama su naminiu pomidorų padažu iš konservuotų pomidorų, bet puikiai tinka ir pirktinis. Svarbu rinktis kokybišką, ne per saldų, idealu - itališko arba meksikietiško stiliaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiamos, gaivios, bet kartu ir gana sočios salotos - jos puikiai tiks vasariškiems pietums! Valgome vienas ar su duonos riekele. Taip pat skanu ir prie silkės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį padažą netgi pila ant… vanilinių ledų.

Receptą rasite čia.

Baklažanų kepsneliai su pomidorais ir sūriu - puiki idėja šeimos pietums. Greitai, nesunkiai ir labai skaniai pagaminamas patiekalas.Puikus būdas panaudoti nuostabias vasaros gėrybes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti ir sušildanti, labai skani kopūstų sriuba su pomidorais ir vištiena. Galima ruošti ir su kalakutiena ar visai be mėsos! Receptas pritaikytas konservuotiems pomidorams, bet galite rinktis ir šviežius, tuomet juos reikėtų pasmulkinti, papildomai galima nulupti odeles (tą lengviausia padaryti pomidorų viršūnėles įpjovus kryžmai ir nuplikius), o rūgštelei suteikti, į sriubą galima įspausti citrinos sulčių ar pilti šlakelį obuolių acto. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visi žinome tą jausmą, kai prasideda pomidorų sezonas ir namuose atsiranda daugiau pomidorų negu turime fantazijos, ką dar iš jų pagaminti. Tokiais atvejais tikras pomidorų gelbėtojas yra naminis pomidorų padažas. Šio pomidorų padažo gamyba reikalauja kelių valandų, tačiau neišsigąskite - paties darbo visai nedaug. Didžioji dalis veiksmo vyksta puode be mūsų įsikišimo, nereikia net pomidorų odelių nulupti! Ypatingo skonio padažui suteikia orkaitėje keptas česnakas, o naudojami produktai gana kasdieniški ir tikėtina, kad jų net turite namuose. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Paprasta, gražu ir greitai pagaminama. Puikiai tinka šventinėms vaišėms. Tiekiame ant pomidoro ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.

Kvapni gardi ir, šį vėsų pavasarį, sušildanti pomidorinė vištienos ir daržovių sriuba su pupelėmis. Labai skani, soti, o ir pagaminti nesudėtinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios salotos su krabų lazdelėmis ir pomidorais. Man šios salotos tikrai gaivios ir vasariškos, bet tuo pačiu ir sočios.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio pomidorų ir cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turi labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošti makaronai yra modernesnė itališka klasika, dar žinomi Pasta alla puttanesca con tonno vardu. Šiame recepte jie gaminami su tunu, bet tuną galite keisti mažomis krevetėmis ar keletu ančiuvių ar tiesiog gaminti vegetarišką versiją be jo. Jei norite švelnesnio pomidorų skonio, galite pomidorų kiekį mažinti perpus ir/ar papildomai padažui drauge su svogūnu apkepinti smulkintą saldžiąją papriką, saliero lapkotį ar kitų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šios salotos puikios, kai šaldytuve nėra daugybės ingredientų. Jeigu neturite rūkyto kumpio, galima naudoti virtos ar keptos mėsos likučius, pvz., vištieną, liežuvį, ar ko turite. Jos labai skanios šiek tiek pikantiškos - su česnaku, o jei Jūs norite švelnesnio skonio, jo galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki, maistinga, tiršta sriuba. Ji gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip sriuba, ir kaip pagrindinis patiekalas pietums. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Darbo šiame recepte vos 5 minutėms. Tereikės sulaukti, kol pomidorai įrūgs ir tuomet jau mėgautis puikiu garnyru ar užkandžiu. Rauginti rekomenduojama 1 - 3 paras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai skani, lengva daržovių sriuba. Daugiau nėra ką ir pridurti. O dabar kaip tik ir šviežių šparaginių pupelių, ir pomidorų sezonas.

Receptą rasite čia.

Tradiciškai sriubai naudojamas kiaušinis, bet jei nemėgstate, tai galite jo nedėti. Puiki idėja sotiems ir labai skaniems pietums, labai puiki idėja panaudoti pomidorus ir paruošti nuostabią sriubą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Lengvas ir vasariškas patiekalas pasotins kiekvieną vegetarą, o tiems, kas negali be mėsos, tiks kaip garnyras prie ant žarijų keptų kepsnių arba žuvies. Pomidorai iškepa sultingi ir labai skanūs. Vietoje kuskuso taip pat puikiai tiks ryžiai, grikiai, bolivinė balanda ar kitos mėgstamos kruopos.

Receptą rasite čia.

Šaltą žiemą sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitos, gaivios ir sočios pomidorų salotos įdomiau - su sūriu. Mums jos ypač patinka karštomis dienomis greitiems pietums ar vakarienei. Beje, labai skanios ne tik vienos, bet ir su juodos duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital