Kepti pomidorai su naminiu stracciatella sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kepti pomidorai su naminiu stracciatella sūriu
Kepti pomidorai su naminiu stracciatella sūriu
Kepti pomidorai su naminiu stracciatella sūriu
Kepti pomidorai su naminiu stracciatella sūriu
Autorius apie receptą: Į žodžius netelpta, kaip labai rekomenduoju pabandyti, šis greitas užkandis bus vakaro žvaigždė, pamatysite! Anksčiau tokius pomidorus su pesto patiekdavau su burrata ant Į žodžius netelpta, kaip labai rekomenduoju pabandyti, šis greitas užkandis bus vakaro žvaigždė, pamatysite! Anksčiau tokius pomidorus su pesto patiekdavau su burrata ant viršaus ir kaskart draugai alpdavo iš gerumo, nors gaminimas vienas paprasčiausių galimų. Šįkart pabandžiau su namine stracciatella ir tikrai neapsisprendžiu, kuris variantas puikesnis. Kas nežino, tai stracciatella yra tas minkštutis kreminis reikalas burrata viduje. Ir šiemet jo homemade receptai kaip reikiant numešė visus soc tinklus - nuo angliškų iki lietuviškų. Tikrai ne veltui, nes pagaminti beprotiškai paprasta, o perkamas jis eurų kainuoja nemažai. Tinka ne tik ant pomidorų, bet ir tiesiog ant toast’o, kepsniuko, salotų, pusryčių kiaušinių ir kur fantazija nuneš. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų vyšninių pomidorų (apytikriai)
1 vienetas mocarela sūrio (apie 120 gramų)
100 mililitrų grietinėlės (riebios)
3 skiltelės česnako
1 šaukštas pesto padažo (arba pagal skonį)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį baziliko lapelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Stracciatellai pagaminti mocarelą perplėšiam ir pirštais sutrupinam, pagardinam žiupsneliu druskos, gerai sumaišom su grietinėle. Dedam į šaldytuvą (galima pasiruošti iš vakaro, tada laikyti sandariame indelyje).
2.
Pomidoriukus beriam į skardą, įspaudžiam česnaką, pabarstom druska, pipirais, dosniai pašlakstom alyvuogių aliejumi. Išmaišom, kad tolygiai viskuo pasidengtų. Kepam iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 25-30 min (iki pomidorai sutrūkinės ir švelniai skrustels).
3.
Karštus pomidoriukus dedam į dubenį. Ant viršaus - stracciatella sūrį ir pesto padažą (kartais pesto sumaišau su keptais pomidorais, čia kaip kam labiau). Papuošiam bazilikais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital