Tradicinis "Gazpacho" - šalta ispaniška pomidorų sriuba

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Šalta pomidorų sriuba gazpacho gaspačio
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pomidorų gazpacho (tariama gaspačo) yra turbūt žinomiausia šalta sriuba pasaulyje. Ji kilo iš Ispanijos Andalūzijos regiono, tačiau tradiciškai ruošiama ir Portugalijoje Pomidorų gazpacho (tariama gaspačo) yra turbūt žinomiausia šalta sriuba pasaulyje. Ji kilo iš Ispanijos Andalūzijos regiono, tačiau tradiciškai ruošiama ir Portugalijoje bei Lotynų Amerikoje. Gazpacho gaminama sutrinant pomidorus, agurkus, paprikas bei vandenyje brinkintą duoną ir česnaką. Sriuba pagardinama druska, actu, alyvuogių aliejumi, kartais ji šaldoma įdedant ledukų. Gazpacho dažniausiai tiekiama įbėrus smulkiai pjaustytų šviežių daržovių (pvz., agurkų, petražolių, svogūnų, avokadų). (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų pomidorų (nuplikytų, be odelių)
6 centimetrai prancūziško batono (arba poros riekelių batono arba čiabatos duonelės)
2 vienetai paprikos
1 vienetas agurkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
8 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai raudonojo vyno acto
1 šaukštelis cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bagetei (arba batonui, jeigu naudojate ne bagetę) nupjaustykite pluteles, užpilkite ją puse stiklinės vandens ir palaikykite vieną minutę. Tada duoną nusunkite ir nuspauskite vandens perteklių.
2.
Mirkytą duoną, į keletą dalių perpjautus pomidorus (be odelių), nuvalytas, kubeliais pasmulkintas paprikas, pasmulkintą agurką (be žievelės), pasmulkintą svogūną bei česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos tyrės. Jeigu sunku trinti arba konsistencija per tiršta, tai įpilkite dar šlakelį vandens ir pertrinkite. Jeigu norite visiškai kreminės sriubos, galite tyrę papildomai perkošti per sietelį ar marliuką.
3.
Supilkite aliejų, actą, cukrų ir viską išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
4.
Sriubą šaldytuve palaikykite bent 2 valandas, kad ji atšaltų ir pasiskirstytų skoniai.
5.
Sriubą tiekite išpilstę į lėkštes ir įdėję šviežių kubeliais pjaustytų agurkų, paprikų, papuoškite bazilikais. Prie sriubos tiks paskrudinta ir aliejumi apšlakstyta šviesi duona.
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rūta
2019-06-05 23:51
Į gazpacho sriubą, jokių pipirų nebarsto ir cukraus nededa, bent jau ispanai. ATSAKYTI
Diana
2019-06-06 17:00
Kai pomidorai tokie gerai prinokę ir natūraliai saldūs kaip ispanijoje, cukrus tikrai nebūtinas :) Su sezoniniais vasariškais lietuviškais pomidorais, gerai prinokusiais, irgi galima cukraus nedėti. Bet jeigu darau iš ne tokių kokybiškų pomidorų, dažnai žiuspnelį cukraus įdedu - padeda subalansuoti skonį. Pipirai - čia jau skonio reikalas :) Man jie tinka ir tikrai Ispanijoje esu ragavusi pipirais barstyto gazpacho. Galbūt čia regiono ir gaminančio klausimas, kaip ir su šaltibarščiais Lietuvoje - kiek šeimininkių, tiek ir receptų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital