Karšti sumuštiniai su tunu, pomidorais ir sūriu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Karšti sumuštiniai su tunu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karšti sumuštiniai su tunu
Karšti sumuštiniai su tunu
Karšti sumuštiniai su tunu
Karšti sumuštiniai su tunu
Karšti sumuštiniai su tunu
Karšti sumuštiniai su tunu
Karšti sumuštiniai su tunu
Karšti sumuštiniai su tunu
Karšti sumuštiniai su tunu
Autorius apie receptą: Tuno sumuštiniai yra klasika, kuri be galo populiari daugelyje šalių - nuo Lietuvos, iki Prancūzijos (pvz. “Pan Bagnat”) ar JAV (garsieji “tuna melts"). Jų variacijų yra Tuno sumuštiniai yra klasika, kuri be galo populiari daugelyje šalių - nuo Lietuvos, iki Prancūzijos (pvz. “Pan Bagnat”) ar JAV (garsieji “tuna melts"). Jų variacijų yra begalės ir daugelis bus tikrai gardžios, o šįkart mes dalinamės savo pačių mėgstamiausių karštų tuno sumuštinių receptu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 riekės duonos (naudojome čiabatą, bet tinka ir forminė ar kitokia šviesesnė, puri duona)
160 gramų tuno savo sultyse (daugmaž 1.5 skardinės)
150 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojome VILVI Memel Prussia)
80 gramų tepamo sūrelio (galima pakeisti 2-3 šaukštais majonezo)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka - naudojome VILVI Memel Blue)
2 vienetai pomidorų
5 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (arba saujos alyvuogių ar 1-2 marinuotų agurkų)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba čiobrelio ar provanso žolelelių)
1 šaukštelis česnako miltelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dedame tuną, tepamą sūrelį smulkiai pjaustytą svogūną, pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorais, raudonėlius, česnako miltelius ir pipirus.
2.
Gerai išmaišome, pagal skonį pagardiname druska. Paragaujame, jei norisi daugiau kažkokių prieskonių ar priedų, įdedame.
3.
Abu sūrius smulkiai sutarkuojame.
4.
Mėlyną pelėsinį sūrį sumaišome su tuno mase. Gautos užtepėlės dosniai tepame ant kiekvienos duonos riekės.
5.
Ant kiekvieno sumuštinio dedame po du pomidoro griežinėlius ir užberiame sūrio.
6.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių iki sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus (paskutines pora minučių galima įjungti orkaitės grilio režimą).
Patarimai:
Patiekdami galima pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz. petražolėmis, čiobreliais, bazilikais ar kt.
Receptas bazinis ir, žinoma, be galo skanus, tačiau improvizuoti galite drąsiai. Pvz. vietoje saulėje džiovintų pomidorų tinka alyvuogės ar net marinuoti agurkėliai, į tuno masę galima įmaišyti daržovių (pvz. pakepintų paprikų ar morkų, konservuotų kukurūzų ar žirnelių), tepamą kreminį sūrį keisti lydytu sūreliu ar majonezu, įmaišyti žalumynų, įberti rūkytos paprikos miltelių - sąrašas begalinis. Tad drąsiai kurkite būtent savo skaniausiąjį tuno sumuštinį.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital