Pomidorų ir cukinijų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 197)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 197)
Pomidorų ir cukinijų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puiki mišrainė. Tinka valgyti ir vieną, ir pagardinti troškinius ar kaip pagardas prie mėsos patiekalų. Žiemą dažnai suverčiu stiklainiuką šios sriubos, įpjaustau Puiki mišrainė. Tinka valgyti ir vieną, ir pagardinti troškinius ar kaip pagardas prie mėsos patiekalų. Žiemą dažnai suverčiu stiklainiuką šios sriubos, įpjaustau bulvių arba įdedu ryžiu ir išverdu be galo skanią sriubą. (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
2 kilogramai cukinijų (gryno svorio)
1 kilogramas svogūnų
2 vienetai raudonosios paprikos
150 mililitrų aliejaus
100 mililitrų acto
3 šaukštai druskos
4 šaukštai cukraus
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina)
6 skiltelės česnako
šiek tiek pipirų
šiek tiek maltų lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus nulupkite. Tą lengviausia padaryti šitaip - pomidorų viršuje įpjauti kryžiukus ir tada pomidorus užpilti verdančiu vandenių (jog pomidorus apsemtų). Palaikyti taip porą minučių, o tada karštą vandenį nupilti ir užpilti šaltu ir palikti pomidorus kol atvės. Odelės tada atsiskirs pačios. Nuluptus pomidorus supjaustykite nedideliais gabaliukais ar skiltelėmis.
2.
Imkite storadugnį puodą, kuriame virsite mišrainę, ir jame ant aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną (galima smulkinti pusžiedžiais arba kubeliais, kaip labiau patinka) iki truputį suminkštės. Įdėkite kapotą česnaką ir smulkintą čili pipirą ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir dar porą minučių pakepkite.
3.
Tada suverskite kubeliais supjaustytas nuluptas cukinijas, pomidorus, supilkite likusį aliejų (jeigu jo liko nuo kepinimo), actą, sudėkite cukrų bei druską, užvirinkite, o tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 20-25 minutes. Paragaukite, ar patinka skonis - jei atrodo per rūgštu, įberkite dar šiek tiek cukraus, o jei rūgštelės norisi daugiau - dar šiek tiek acto.
4.
Karštą miršainę supilkite į iškaitintus stiklainius, užsukite švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius sustatykite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti.
5.
Mišrainę laikykite rūsyje ar sandėliuke ar tiesiog spintelėje, svarbu - kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Vida
2023-08-17 12:01
Ir be acto gavosi rugštoki ATSAKYTI
Renata
2023-08-06 06:08
O cukinijas sverti jau nuluptas ATSAKYTI
Vilma
2023-08-07 12:04
Svoris jau nuluptų. ATSAKYTI
As
2022-09-11 13:35
O su žaliais pamidorais galimą daryti ATSAKYTI
Kostano
2020-08-30 13:43
Gavosi skani ir graži. Ir visai ne perskysta. ATSAKYTI
Tina
2020-08-17 21:50
Padriau, dar neragavau. Kvepėjo skaniai :) ATSAKYTI
Nijolė
2020-08-14 20:19
Aš dar ipjaustau morkų..irgi labai skanu ATSAKYTI
Saule
2023-08-13 10:56
Gera ideja ATSAKYTI
Agniete
2020-08-13 19:45
Jau antra karta dariau - labai skanu! Aciu uz recepta ATSAKYTI
Agne
2019-09-12 12:40
As dariau viska taip pat, tik vietoj cukiniju dejau moliugus... labai liux ;) ATSAKYTI
PATYRUSI
2019-07-29 14:49
Jei dėtumėte daugiau pomidorų, nereikėtų acto. Taip sveikiau :) O kad skystoka tai nematau nieko blogo. Skystį galima nupilti sriubai ar troškiniui ATSAKYTI
Asta
2018-08-26 17:47
Skanu, tik pakaitinau šiek tiek ilgiau, nes atrodė skystoka. ATSAKYTI
Justina
2018-08-21 07:34
Skani, bet ir mes idèjom śaukštą krakmolo ir vyras dar vidury kaitinimo sublenderiavo, nes jam nepatiko cukinijų gabaliukai, nes kažkodėl nesukrito man jie. Bet čia skonio reikalas, šiaip super ATSAKYTI
Kostano
2020-08-30 13:48
Jos ir neturi sukristi. Juk čia mišrainė, o ne buljonas. ATSAKYTI
Virga
2018-08-19 18:54
Labai skani misraine ATSAKYTI
Saulė
2018-08-06 08:10
Gavosi tikrai labai skani, tik as dar dėjau apie 1 valgoma šaukštą kukuruzų krakmolo pabaigoje - maloniai sutirštino. ATSAKYTI
petras
2017-08-29 12:28
Tik per daug acto yra, o su cili pipirais skanau yra, jei meksta kas astriai. ATSAKYTI
Jovita
2017-08-29 15:24
Na čia turbūt skonio reikalas :) Man acto kiekis šis tinka, bet jeigu pvz. mažintumėte recepte cukraus, tada jau būtinai ir acto mažiau dėkite. Bet kiek žmonių tiek ir skonių, jeigu patinka švelniau, galite acto dėti ir mažiau arba paprastą actą keisti obuolių actu (jis švelnesnis) arba verdant dar įdėti rūgščių obuolių (nuluptų), tada nuo jų bus natūralios rūgštelės ir acto irgi galima mažiau arba net nedėti. Svarbu ragauti ir atrasti tą savo skonį :) ATSAKYTI
Danguole
2019-09-08 13:34
O man actas tinka visur ir patinka kuo daugiau tuo skaniau ATSAKYTI
Solveiga
2016-08-25 14:16
Tikrai labai skani, gaminau pernai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital