Pomidorų ir cukinijų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Pomidorų ir cukinijų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puiki mišrainė. Tinka valgyti ir vieną, ir pagardinti troškinius ar kaip pagardas prie mėsos patiekalų. Žiemą dažnai suverčiu stiklainiuką šios sriubos, įpjaustau Puiki mišrainė. Tinka valgyti ir vieną, ir pagardinti troškinius ar kaip pagardas prie mėsos patiekalų. Žiemą dažnai suverčiu stiklainiuką šios sriubos, įpjaustau bulvių arba įdedu ryžiu ir išverdu be galo skanią sriubą. (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
2 kilogramai cukinijų (gryno svorio)
1 kilogramas svogūnų
2 vienetai raudonosios paprikos
150 mililitrų aliejaus
100 mililitrų acto
3 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina)
6 skiltelės česnako
šiek tiek pipirų
šiek tiek malti lauro lapai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorus nulupkite. Tą lengviausia padaryti šitaip - pomidorų viršuje įpjauti kryžiukus ir tada pomidorus užpilti verdančiu vandenių (jog pomidorus apsemtų). Palaikyti taip porą minučių, o tada karštą vandenį nupilti ir užpilti šaltu ir palikti pomidorus kol atvės. Odelės tada atsiskirs pačios. Pusę pomidorų sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės. Likusią pusę supjaustykite gabaliukais arba skiltelėmis.
2.
Imkite storadugnį puodą, kuriame virsite mišrainę, ir jame ant aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną (galima smulkinti pusžiedžiais arba kubeliais, kaip labiau patinka) iki truputį suminkštės. Įdėkite kapotą česnaką ir smulkintą čili pipirą ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir dar porą minučių pakepkite.
3.
Tada suverskite kubeliais supjaustytas nuluptas cukinijas, pomidorus ir pomidorų tyrę, supilkite likusį aliejų (jeigu jo liko nuo kepinimo), actą, sudėkite cukrų bei druską, užvirinkite, o tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 20-25 minutes.
4.
Karštą miršainę supilkite į iškaitintus stiklainius, užsukite švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius sustatykite dangteliais žemyn, juos šiltai apklokite (pūkine kaldra, striukėmis ar kuo kitu) ir palaikykite taip keletą valandų, kol visiškai atvės. O tada neškite į vėsų sandėliuką ar rūsį.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Saulė
2018-08-06 08:10
Gavosi tikrai labai skani, tik as dar dėjau apie 1 valgoma šaukštą kukuruzų krakmolo. ATSAKYTI
Reda
2018-08-05 18:29
Visai nepatiko.daug skysčio,ksip sriuba.Cukinijos paliko kietokos,o laiko pjaustymas,kepimas,lupimas,malimas tikrai ne 45min.Kur db dėt?gal žiemą paskanės?Tikrai skonio reikalas!man fui. ATSAKYTI
Aušra
2018-08-05 21:16
Jei Jums nepatiko, nereiškia, kad fui :) Man ši mišrainė labai skani! Jei labai skysta, galbūt pomidorai labai vandeningi ar troškinta per trumpai ir nespėjo skysčio perteklius nugaruoti. Cukinijos ir neturi būti pernelyg minkštos - juk čia mišrainė :) ATSAKYTI
Anžela
2018-07-31 17:42
Po 3 valgomus šaukštus cukraus ir druskos? ATSAKYTI
petras
2017-08-29 12:28
Tik per daug acto yra, o su cili pipirais skanau yra, jei meksta kas astriai. ATSAKYTI
Jovita
2017-08-29 15:24
Na čia turbūt skonio reikalas :) Man acto kiekis šis tinka, bet jeigu pvz. mažintumėte recepte cukraus, tada jau būtinai ir acto mažiau dėkite. Bet kiek žmonių tiek ir skonių, jeigu patinka švelniau, galite acto dėti ir mažiau arba paprastą actą keisti obuolių actu (jis švelnesnis) arba verdant dar įdėti rūgščių obuolių (nuluptų), tada nuo jų bus natūralios rūgštelės ir acto irgi galima mažiau arba net nedėti. Svarbu ragauti ir atrasti tą savo skonį :) ATSAKYTI
Marija
2017-08-27 20:21
Kam pomidoru tyre? ATSAKYTI
Jovita
2017-08-27 22:20
Pomidorų tyrę tai čia recepte turiu mintyje tuos sutrintus pomidorus, nes pusė pomidorų trinama, o pusė pjaustoma. Aišku, galima ir visus sutrinti, tiesiog sutrinti, bet man skaniau, kai jaučiu mišrainėje ir pomidorų gabaliukų :-) ATSAKYTI
Solveiga
2016-08-25 14:16
Tikrai labai skani, gaminau pernai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis