Greitai marinuoti pomidoriukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Greitai marinuoti pomidorai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės
Greitai marinuoti pomidorai
Greitai marinuoti pomidorai
Autorius apie receptą: Taip paruošti pomidoriukai tobulai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Arba naudokite juos mėgiamoms salotoms, pvz. sumašykite su mocarelos ar fetos gabalėliais, su Taip paruošti pomidoriukai tobulai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Arba naudokite juos mėgiamoms salotoms, pvz. sumašykite su mocarelos ar fetos gabalėliais, su avinžirniais ir špinatų lapais ar kaip tik sugalvosite. Šiam receptui mane įkvėpė Pinch of Yum tinklaraštis. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vyšninių pomidorų (arba paprastų, žr. patarimus)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 šaukšto petražolių (smulkintų, arba bazilikų ar kalendrų ar mėtų)
1 šaukštas obuolių acto (arba citrinos sulčių)
2 skiltelės česnako (nedidelės)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pomidoriukus perpjaukite pusiau ir sudėkite į dubenį.
2.
Ant pomidorų pilkite aliejų, obuolių actą, druską, petražoles, įspauskite česnaką ir viską išmaišykite, kad pomidorai tolygiai pasidengtų.
3.
Palaikykite šaldytuve bent pusvalandį, jog skoniai įsigertų (o palaikius 2-3 valandas, bus dar skaniau).
Patarimai:
Jeigu naudosite paprastus pomidorus, juos supjaustykite 1-2 cm storio riekelėmis (arba stambesnėmis skiltelėmis) ir viską darykite pagal receptą.
Marinuotus pomidoriukus galite valgyti kaip garnyrą prie mėsos ar kito patiekalo. Arba naudokite juos mėgiamoms salotoms, pvz. sumašykite su mocarelos ar fetos gabalėliais, su avinžirniais ir špinatų lapais ar kaip tik sugalvosite.
Taip paruošti vyšniniai pomidoriukai šaldytuve gali būti laikome apie parą ar net truputį ilgiau (prieš valgant išmaišykite ir 10-15 min palaikykite kambario temperatūroje). Paprastus pomidorus laikykite šiek tiek trumpiau, nes jie smarkiau pavandenija.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital