Naminis pomidorų padažas "Marinara"

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Pomidorų padažas marinara
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Pomidorų padažas marinara
Pomidorų padažas marinara
Autorius apie receptą: Kai sezonas gausus pomidorais, siūlau išbandyti šį itališką naminį pomidorų padažą. Marinara padažu labai tinka gardinti makaronus, naminę picą, kabinti su Kai sezonas gausus pomidorais, siūlau išbandyti šį itališką naminį pomidorų padažą. Marinara padažu labai tinka gardinti makaronus, naminę picą, kabinti su užkandžiais ar tiesiog naudoti ten, kur įprastai naudotumėte pirktinį pomidorų padažą. Tik šis - daug sveikesnis ir skanesnis! (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų pomidorų (gerai prinokusių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštelis cukraus (nebūtina, žr. patarimus)
3 lapeliai baziliko
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti česnaką ir pakepti apie minutę.
3.
Pomidorus susmulkinti elektriniu smulkintuvu arba smulkiai supjaustyti peiliu, sudėti į keptuvę su česnaku, tuomet įberti cukrų, druską, raudonėlį, paprikos miltelius ir gerai išmaišyti. Pavirti ant nedidelės ugnies apie 10 - 15 minučių iki kol padažas pradės tirštėti.
4.
Baziliko lapelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę, dar pavirti apie 5 minutes.
5.
Leisti padažui atvėsti, o tada sukrėsti į stiklainiuką ir laikyti šaldytuve.
Patarimai:
Iš šio kiekio paruošite apie 250 ml padažo.
Šaldytuve šį padažą galite laikyti apie 2 savaites (laikykite vėsesnėje šaldytuvo vietoje, toliau nuo durelių). Arba galima šį padažą supilti į šaldymui skirtą indelį ir užšaldyti.
Šaukštelis cukraus padeda subalansuoti pomidorų rūgštelę ir suteikia padažui sodresnį skonį. Bet jeigu pomidorai gerai prinokę, saldūs savaime, galite cukraus nedėti.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital