Faršu ir ryžiais įdaryti pomidorai orkaitėje

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Faršu įdaryti pomidorai orkaitėje
@Shutterstock
Faršu įdaryti pomidorai orkaitėje
Faršu įdaryti pomidorai orkaitėje
Autorius apie receptą: Šį patiekalą dažnai gaminu vasarą, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Paprastai ruošiu su kiauliena, bet Šį patiekalą dažnai gaminu vasarą, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Paprastai ruošiu su kiauliena, bet galima ruošti ir su vištiena, kalakutiena ar riebesne jautiena. Įdarui vietoje ryžių galima naudoti ir kitas kruopas, payzdžiui, grikius ar bolivinę balandą (vadinamą kinvą). Tik įdarui kruopų nepervirkite, nes jos dar troškinsis orkaitėje. Jeigu norisi skalsiau, į įdarą dar galima įdėti tarkuoto sūrio. (...daugiau) Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai pomidorų (didesnių)
300 gramų maltos mėsos (kiaulienos, vištienos šlaunelių mėsos ar kt.)
150 gramų ryžių (išvirtų biriai)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis garstyčių (naudojau Dijon)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nupjauti pomidorų viršūnėles. Vidų išskobti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintą svogūną, sudėti maltą mėsą ir apkepti, maišant, apie 5 - 10 minučių, kol iškeps. Pagardinti prieskoniais, garstyčiomis, sudėti iš pomidorų išskobtą masę ir troškinti, kol skystis išgaruos. Įmaišyti ryžius.
3.
Išskobtus pomidorus įdaryti maltos mėsos mase. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti pomidorus viršūnėlėmis.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių.
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Erika
2023-01-02 20:37
Receptas labai patiko!

Tik aš dar į faršą įspaudžiau 2 skilteles česnako ir pabaigoje įpiliau grietinėlės. Dar šiek tiek patroškinau, kol grietinėlė susigėrė į ryžius.

Pomidorus irgi aptepiau alyvuogių aliejumi ir įvairiais prieskoniais.

Gavosi labai skanus patiekalas :) ATSAKYTI
Agnė
2019-08-22 17:26
Labai skanu!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital