Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai žiemai

AUTORIUS:
Jorė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 97)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 97)
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Prieskoniai nurodyti 1 litro talpos stiklainiui. Jei gaminsite didesniuose stiklainiuose, jų proporcingai padauginkite. Prieskoniai nurodyti 1 litro talpos stiklainiui. Jei gaminsite didesniuose stiklainiuose, jų proporcingai padauginkite. Jorė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų (kiek telpa į stiklainį)
5 vienetai kvapiųjų pipirų (grūdeliais)
2 vienetai lauro lapų
0.5 šaukštelio garstyčių grūdelių
Marinatui:
1 litras vandens
100 mililitrų acto 9%
1.5 šaukšto druskos
3 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš vandens, acto, druskos ir cukraus išvirkite marinatą - užvirinkite ir pavirkite kelias minutes. Jį atvėsinkite.
2.
Pomidorus drauge su prieskoniais sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu.
3.
Stiklainius sustatykite į vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir kaitinkite. Nuo vandens užvirimo 1 litro stiklainius kaitinu daugmaž 15 minučių, o 3 litrų stiklainius - apie 30 minučių (iki stiklainio viduje ima kilti burbuliukai).
4.
Po to stiklainius sandariai užsukite dangteliais, pastatykite dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.
AUTORIUS: Jorė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (5)
Ala
2019-08-15 10:41
100ml acto 1 litrui vandens pomidorams ar čia ne per daug? ATSAKYTI
jolė
2019-08-20 13:25
80ml. dedu acto
ATSAKYTI
Laima
2019-07-28 16:44
O kam actas? Nereikia acto. Ant 1 litro vandens 1 šaukštas druskos ir 3 šaukštai cukraus. ATSAKYTI
Dovilė
2019-07-31 00:14
Jeigu pomidorai rūgštūs, tada actas nebūtinas, bet jeigu saldesni, geriau įdėkite. Nes būtent rūgštis apsaugo konservus nuo įvairių piktų bakterijų ir jie saugiai išžiemoja. Kai mažas konservų rūgštingumas, jie gali tiek ir sugesti, tiek ir apsinuodyti galima. Jeigu tik su druska bei cukrumi, tada geriau rauginti, kad natūraliai atsirandanti rūgštelė apsaugotų pomidorus ir jie gerai išsilaikytų. ATSAKYTI
mama
2009-09-26 17:26
esu bandziusi. tikrai labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital