Mėgstame žuvį! 43 gardūs ir sotūs žuvies receptai kiekvienai dienai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-12-04
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 21)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 21)
@Shutterstock
Jei ieškote idėjų pietums ar vakarienei be mėsos ar tiesiog dairotės naujų patiekalų idėjų, mes turime, ką rekomenduoti! Siūlome net 43 puikius receptus, pagal kuriuos pagaminsite ypatingai gardžių patiekalų. Skanaus!
Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti mes dažniausiai renkamės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet drasiai galite naudoti ir kitas savo mėgiamas daržoves.
Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nedėkite druskos.
Šis receptas patiks kiekvienam žuvies mėgėjui ne tik dėl puikaus skonio, nuostabaus aromato, bet ir dėl paprasto paruošimo. Puikiai tinka romantiškai vakarienei arba tiekti švenčių metu. Labai tinka tiekti vieną, su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Traškios paskrudintos bagetės riekelės ir ši kremiška skumbrės užtepėlė dera be galo gardžiai, atrodo žavingai, o paruošimui pakaks vos 20-30 minučių. Užtepėlę mes gardinome saulėje džiovintais pomidorais, bet vietoje jų tinka ir konservuotos paprikos ar tiesiog marinuoti agurkėliai.
Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate. Mes asmeniškai mėgstame šias aprašytas recepte, nes jos spalviškai, ir skoniu labai dera, nors kitą kartą pridėsime ir brokolių!
Vaikystėje tikriausiai daugelis nemėgo žuvies, tačiau žuvies kotletus kirsdavo pasigardžiuodami! Recepto autorė rekomenduoja kotletams naudoti gerai atvėsintas bulves, o labiau vaikystę primenančiam skoniui galite nenaudoti gausybės prieskonių, o tiesiog pasitelkti druską ir pipirus!
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Traški tešlos plutelė ir minkštutė, sultinga žuvis - labai skanūs kepsneliai! Beje, jie skanūs ne tik šilti, bet ir atvėsę, todėl galima ruošti ir iš anksto, tuomet tai bus nuostabus užkandis šventiniam ar kasdieniam stalui.
Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.
Tikrai taip - silkė tinka ne tik šaltiems užkandžiams ir salotoms, su ja galime iškepti puikų apkepą. Apkepas skandinaviškas, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui.
Šis lašišos su medaus ir garstyčių padažu receptas man patinka be galo - super paprastai paruošiama, spalvinga, gražu ir nenusakomai skanu. Tinka tiek greitai vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Silkė žavi tuo, kad ji negali pabosti, nes ją galima ruošti su įvairiausiais puikiais marinatais, gaminti salotas ir dar daug daugiau. O silkė ir saulėje džiovinti pomidorai tikrai yra puiki skonių kombinacija. Skanu, nesudėtinga pagaminti ir beprotiškai skanu. Riešutų galima nedėti, jei nemėgstate, bus gardu ir be jų, bet labai tinka, nes suteikia ne tik papildomą skonio gamą, bet ir malonaus traškesio.
Labai gardūs žuvies kepsneliai be papildomų riebalų ir nereikės ilgai suktis prie viryklės, tad bus daugiau laiko ruošti kitas vaišes. Galima ruošti ir iš šviežios, ir iš šaldytos žuvies!
Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu.
Šis ryškių skonių dubenėlis - tikras lobis Azijos skonių gerbėjams. Kiaušininiai makaronai su lašiša, pagardinta vasabi ir sezamų prieskonių mišiniu, bei su česnakais ir sojų padažu kepti Pak Choy kopūstai. Papildomas privalumas - šį patiekalą paruošite maždaug per 20 minučių!
Šiek tiek neįprastas, bet tikrai labai gardus derinys. Salotos gaivios, sočios ir labai skanios, o per šeimos šventes dažniausiai pirmos dingsta nuo stalo! Lengvas silkės sūrumas persipina su ananasų saldumu ir traškiais kukurūzais - skanumėlis! Vietoje majonezo galima gardinti graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių.
Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.
Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.
Visai nesudėtingas receptas, kaip įdomiau paruošti skumbrę šventiniam stalui! Ingredientai įprasti kiekvienos šeimininkės ar šeimininko virtuvėje, o jų derinys - puikus. Tiekti rekomenduojame su keptomis bulvytėmis ar virtais ryžiais.
Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Sumuštinių ingredientus galima net su savimi pasiimti į darbą ir be, jokių ypatingų įrankių juos paruošti tiesiog darbo virtuvėlėje.
Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.
Jei dar nespėjote išbandyti garsiosios Emily Mariko lašišos su ryžiais - labai rekomenduojame! Jeigu turite virtų ryžių ir keptos lašišos likučių - paruošite greičiau nei per 10 minučių. Bet patiekalas toks skanus, kad jam tikrai verta ir ryžių išvirti, ir lašišos iškepti!
Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Patiekta ji atrodo prabangiai ir rafinuotai, o kiekvienas kremiškas kąsnįs, įrėmintas kietojo sūrio suteiktos traškios plutelės, tiesiog sutirpsta burnoje. Būtinai būtinai išbandykite.
Taip paruošti makaronai yra modernesnė itališka klasika, dar žinomi Pasta alla puttanesca con tonno vardu. Šiame recepte jie gaminami su tunu, bet tuną galite keisti mažomis krevetėmis ar keletu ančiuvių ar tiesiog gaminti vegetarišką versiją be jo. Jei norite švelnesnio pomidorų skonio, galite pomidorų kiekį mažinti perpus ir/ar papildomai padažui drauge su svogūnu apkepinti smulkintą saldžiąją papriką, saliero lapkotį ar kitų daržovių.
Pietūs vos per pusvalandį - puiki idėja šeimos pietums. Švelnaus, puikaus skonio sriuba tikrai sužavės kiekvieną. Labai paprastai paruošiama ir iš visiškai paprastų ingredientų.
Šis receptas iš tų, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti su ryžiais ar bulvėmis.
Šios Vokiškos salotos labai greitai pagaminamos, o ir skanios, ir sočios. Galima tiekti su bulvėmis ar ant baltos duonos riekės, labai skanu. Tikimės, patiks ir Jums.
Iškepti lašišą keptuvėje labai paprasta, o rezultatas išties gardus: po apskrudusia išore – sultinga, švelni žuvis. Neperkepkite žuvies, kad išliktų minkšta ir sultinga. Gaivūs citrusai su žuvies patiekalais dera puikiai, tad patiekite lašišą su citrininiu grietinėlės padažu. Jo tekstūra švelni, o skonis pikantiškas. Lėkštėse – lyg restoranas namuose!
Greitai paruošiama lašiša su medaus, imbiero ir sojos glazūra. Keli neįmantrūs ingredientai, nedaug ruošimo, o skonis puikus. Galima tiekti ir su kitu norimu garnyru.
Nieko nėra paprasčiau ir lengviau nei iškepti žuvies maltinukus (kotletus) orkaitėje. Šamo maltinukai yra labai skanūs, gal tik kiek stipresnio skonio nei keptumėte iš kitokios žuvies. Kadangi šamas yra riebesnė ir sodresnio skonio žuvis, tai prie jo tiks rūgštesnės salotos.
Šis receptas labai primena Lietuvoje mėgstamą keptą žuvį su daug svogūnų ir pomidorų padažo. Tik šiame ispaniškame variante papildomai naudojamos raudonosios paprikos, šlakelis vyno ir apkepusią žuvį dar patroškiname orkaitėje. Žuvis iškepa labai minkšta ir, žinoma, skonis – pasakiškas. Būtinai siūlau išbandyti visiems žuvies mėgėjams.
Labai puikus receptas, norintiems nustebinti artimuosius. Soti, gardi, šventiška, bet paruošiama papraščiau nei gali pasirodyti. Tobula tiek kasdieniam stalui, kai norisi palepinti šeimyną, tiek šventėms.
Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.
Mėgstantiems žuvį labai patiks! Tiekiame su šviežiais žalumynais ir skanaujame puikų blynelių, rūkytos skumbres ir lydyto sūrelio skonių derinį. Beje, blyneliai skanūs ir su kitokia rūkyta žuvimi.
Gaivios ir labai skanios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.
Super gardu, o žuvis iškepa be galo minkšta ir sultinga. O kuomet šalia žuvies yra keptų bulvyčių ir padažo - tiesiog pasaka. Prie taip iškeptos žuvies labai tinka Tartar padažas. Žuvį taip pat galite patiekti su citrinos skiltele.
Šios gardžios salotos tikrai puikuosis ant mūsų šventinio stalo! Pagaminsite vos per 10 minučių, o suvalgysite, tikėtina, dar greičiau, nes šios salotos - nuostabios! Skaniausia su juodos duonos riekele. Beje, padažą papildomai galite pagardinti šaukšteliu garstyčių!
Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.
Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skonis - puikus. Skumbrė pagardinta puikiu prieskonių deriniu, o marinuojama vos pusvalandį, tad ir paruošti neužtruks. Tiekiame su daržovėmis, ryžiais ar bulvėmis.
Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.
Puiki idėja, kaip vakarienę pašauti į orkaitę vos per kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, ruošti galite ne tik su recepte nurodytomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!