Mėgstame žuvį! 37 gardūs ir sotūs žuvies receptai kiekvienai dienai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-03-08
Mėgstame žuvį! 37 gardūs ir sotūs žuvies receptai kiekvienai dienai
@Shutterstock

Jei ieškote idėjų pietums ar vakarienei be mėsos, prieš Velykas laikotės pasninko ar tiesiog dairotės naujų patiekalų idėjų, mes turime, ką rekomenduoti! Siūlome net 37 puikius receptus, pagal kuriuos pagaminsite ypatingai gardžių patiekalų. Skanaus!

 

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardūs žuvies kepsneliai be papildomų riebalų ir nereikės ilgai suktis prie viryklės, tad bus daugiau laiko ruošti kitas vaišes. Galima ruošti ir iš šviežios, ir iš šaldytos žuvies!

Receptą rasite čia.

Skanutėlė namuose marinuota skumbrė. Ar kada esate tokios ragavę? Gaminti tinka naudoti tiek šviežią, tiek šaldytą ir atitirpintą žuvį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vaikystėje tikriausiai daugelis nemėgo žuvies, tačiau žuvies kotletus kirsdavo pasigardžiuodami! Recepto autorė rekomenduoja kotletams naudoti gerai atvėsintas bulves, o labiau vaikystę primenančiam skoniui galite nenaudoti gausybės prieskonių, o tiesiog pasitelkti druską ir pipirus!

Receptą rasite čia.

Šiek tiek neįprastas, bet tikrai labai gardus derinys. Salotos gaivios, sočios ir labai skanios, o per šeimos šventes dažniausiai pirmos dingsta nuo stalo! Lengvas silkės sūrumas persipina su ananasų saldumu ir traškiais kukurūzais - skanumėlis! Vietoje majonezo galima gardinti graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Visai nesudėtingas receptas, kaip įdomiau paruošti skumbrę šventiniam stalui! Ingredientai įprasti kiekvienos šeimininkės ar šeimininko virtuvėje, o jų derinys - puikus. Tiekti rekomenduojame su keptomis bulvytėmis ar virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis receptas iš tų, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti  su ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir labai skanios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Labai skani daržovių ir grietinėlės sriuba su žuvimi. Švelni, kreminė ir be galo kvapni! Sriubą galima ruošti ir su kitokia žuvimi, nebūtinai užėtakiu, tik rinkitės žuvį be kaulų, taip bus patogiau valgyti.

Receptą rasite čia.

Jei norite paskanauti sūdytos lašišos, jos visai nebūtina pirkti, galite pasigaminti ir namuose! Tokia lašiša puikiai tinka ir sumuštinukams, ir lavašui, ir kur tik sugalvosite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis mėgsta žuvies pirštelius, tačiau, sveikai matinantis, tikriausiai juos norėsite pasigaminti namuose ir tai visai nesudėtinga! Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nedėkite druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios gardžios salotos tikrai puikuosis ant mūsų šventinio stalo! Pagaminsite vos per 10 minučių, o suvalgysite, tikėtina, dar greičiau, nes šios salotos - nuostabios! Skaniausia su juodos duonos riekele. Beje, padažą papildomai galite pagardinti šaukšteliu garstyčių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami žuvies kepsneliai orkaitėje. Nereikia jokio ypatingo pasiruošimo - jei naudojate šaldytą žuvį, tereikia nepamiršti jos palikti atitirpti, o tuomet belieka pagardinti mėgstamais prieskoniais, uždėti kelias riekeles pomidorų, pabarstyti sūriu, pašauti ir orkaitę ir viskas - po 10 minučių vakarienė jau paruošta!

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis poro įdaras tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo! 

Receptą rasite čia.

Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skonis - puikus. Skumbrė pagardinta puikiu prieskonių deriniu, o marinuojama vos pusvalandį, tad ir paruošti neužtruks. Tiekiame su daržovėmis, ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.

Greitas, sotus ir labai skanus apkepas. Paruošti tikrai neužtruks, o apkepas toks skanus, kad nuo stalo išgaruos akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštutėliai žuvies kotletai - kiekvienas kąsnelis ištirpsta burnoje, o patys kotletai dažniausiai patinka net ir tiems, kurie šiaip jau žuvies nelabai mėgsta. Nesudėtinga paruošti ir verta išbandyti!

Receptą rasite čia.

Skanutėliai keksiukai, kuriuos labai patogu įsimesti su savimi grietam užkandžiui! Ingredientai vos keli, o rezultatas - puikus. Beje, naudoti galite ne tik lašišą, bet ir kitokią mėgstamą žuvį, tik būtinai be kaulų! O jei norite puresnių keksiukų, įmaišykite šiek tiek tarkuotos ir nusunktos cukinijos ar moliūgo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkšta ir labai gardi mielinė tešla savyje paslepia gardųjį tuną. Pyragas labai skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Galima kepti ir mažesnius pyragėlius, kuriuos bus patogu valgyti rankomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Greitas ir labai skanus patiekalas. Tai puiki idėja labai greitai vakarienei - makaronų padažą spėsite paruošti, kol išvirs makaronai! Sodrus lašišos skonis persipina su kaparėlių pikantiškumu ir susipina į nuostabų padažą...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę. Sumuštinius galima ruošti ne tik su tunu, bet ir su rūkyta, sūdyta ar kepta lašiša, skumbre, paukštiena ar mėsa.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanios salotos avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. Nuplauti ir susmulkinti daržoves, dėti tuną, užpilti padažu ir viskas - išbandykite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Taip paruošta žuvis iškepa gardi, sultinga ir minkšta. Žuvis marinuojama su ypatingais ingredientais, dėl kurių kepsneliai bus itin skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jei dar nesate namuose bandę sūdyti skumbrės, būtinai rekomenduojame išbandyti šį puikų receptą. Kartą paragavus šios, tikėtina, kad daugiau nebenorėsite pirkti jau sūdytos, o visuomet ją gaminti namuose, nes ji tikrai be galo skani.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje dalies visos varškės galima naudoti rikotos sūrį, tik tada papildomai jogurto nebedėkite, nes rikota ir taip pakankamai drėgna.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja, kaip vakarienę pašauti į orkaitę vos per kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, ruošti galite ne tik su recepte nurodytomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Lašišą mėgsta tikriausiai daugelis - net tie, kurie nemėgsta jokios kitos žuvies! Tai kitoks, Rytų virtuve kvepiantis lašišos receptas, kuriam reikia visai nedaug ingredientų. Žuvis paruošiama greitai, su traškia sezamų plutele, o tiekti galite su ryžiais, avokais ir citrinos skiltele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Minkšti žuvies kukulaičiai su labai skaniu grietinėlės padažu. Padažas toks skanus, kad jį išvalgyti norėsis iki paskutinio lašelio. Kukulaičiai minkšti ir labai gardūs, juos galima ruošti iš mėgstamos žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greita ir gardi vakarienė, kurią galite drąsiai interpetuoti savaip - atsisakyti ikrų, naudoti jau iškeptą ar rūkytą lašišą, gardinti cukinijomis, paprika ar saulėje džiovintais pomidorais. Svarbiausia šio patiekalo dalis - nuostabiame grietinėlės padaže troškintas kuskusas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs, sotūs, patiks tiems, kas mėgsta žuvį. Minkšti žuvies kepsneliai su malonia staigmena viduje - grybų įdaru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Soti ir labai gardi užkepėlė! Darbo įdėti reikės visai nedaug, tuomet pašauti į orkaitę ir trupučio kantrybės, kol iškeps. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ COCINA RENDEZ-VOUS

Indų virtuve kvepiantis patiekalas, su kreminiu ir labai gardžiu padažu ir žuvimi. Šis karis švelnaus skonio, greitai ir nesudėtingai paruošiamas, ypač tinka ragauti su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Minkštą ir švelnų netikrą Zuikį galima ruošti ne tik iš mėsos, tam puikiai tiks ir žuvis! Šiltą tiekiame su garnyrais, kaip pagrindinį patiekalą, o atvėsusio riekelę tinka uždėti ant sumuštinio.

Receptą rasite čia.

Gaivios, šiek tiek gurmaniškos ir labai skanios salotos! Salotoms tiks tiek kepta, tiek virta žuvis. Salotos su ypatingu padažu!

Receptą rasite čia.

Greitas žuvies patiekalas, kuriame ryškiai juntamas jos skonis, tad nereikės ir gausybės įmantrių prieskonių. Kąsneliai traškūs išorėje, minkšti viduje. Labai tinka su traškiomis bulvytėmis ir aštriais ar pikantiškais padažais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktoro užrašai

Sotus, kvapnus ir žiemiškas apkepas, visus namus pripildantis maloniu jaukumu ir nuostabiais kvapais. Jeigu mėgstate aštriau, papildomai galima gardinti kepintais aitriaisiais pipirais.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis