Žuvies maltinukai orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Žuvies maltinukai orkaitėje
Žuvies maltinukai orkaitėje
Žuvies maltinukai orkaitėje
Žuvies maltinukai orkaitėje
Autorius apie receptą: Nieko nėra paprasčiau ir lengviau nei iškepti žuvies maltinukus (kotletus) orkaitėje. Aplamai visus maltinukus (kotletus) tiek mėsos, tiek žuvies aš jau keleri metai, kaip kepu Nieko nėra paprasčiau ir lengviau nei iškepti žuvies maltinukus (kotletus) orkaitėje. Aplamai visus maltinukus (kotletus) tiek mėsos, tiek žuvies aš jau keleri metai, kaip kepu tik orkaitėje. Šį kartą mano maltinukai buvo iš šamo plėšiko. Patikėkite, bet šamo maltinukai yra labai skanūs, gal tik kiek stipresnio skonio nei keptumėte iš kitokios žuvies. Kadangi šamas yra riebesnė ir sodresnio skonio žuvis, tai prie jo tiks rūgštesnės salotos. Aš pateikiau marinuotus su burokėliais kopūstus. Manau net rauginti kopūstai ar agurkai čia labai tiktų. O dabar apie pačius maltinukus ir jų kepimą. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas žuvies faršas (šamo arba menkės)
2 vienetai bulvių (didesnių arba 3 mažesnių)
2 vienetai kiaušinių
60 mililitrų vandens (apytikriai)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai ghee sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių (apytikriai)
pagal skonį prieskonių (arba 5 pipirų mišinio, žr. patarimus)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustyti.
2.
Į keptuvę dėti 1 šaukštą sviesto, ištirpinti, sudėti svogūną ir apkepti kelias minutes iki kol pagels.
3.
Į dubenį suberti džiūvėsėlius, įpilti vandens ir išmaišyti. Suberti prieskonius, druską, įmušti kiaušinius, lengvai paplakti šakute iki vientisos masės. Masė turi būti skystoka. Jei reikia, galima įpilti dar šiek tiek vandens. Sudėti faršą, svogūnus ir gerai išminkyti.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti likusiu sviestu.
5.
Rankomis imti paruoštos masės ir formuoti maltinukus. Padėti ant kepimo popieriaus. Šiek tiek pataisyti maltinukų formą. Taip sudėti visus maltinukus.
6.
Bulves nuskusti, supjaustyti 0.5 cm griežinėliais, sudėti prie maltinukų.
7.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes. Tuomet, jei turite savo orkaitėje grilio funciją, įjunkite šią funkciją, kad maltinukai lengvai apkeptų ir dar kepkite 5 minutes. Jei tokios funkcijos neturite, po 15 - 20 minučių kepimo maltinukus apverskite ir dar pakepkite 10 minučių.
Patarimai:
Jei mėgstate, papildomai su svogūnu galima apkepti tarkuotą morką.
Jei ruošite su šamo faršu, naudokite aštresnius prieskonius.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital