Troškinta menkė su pomidorais ispaniškai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Troškinta menkė su pomidorais ispaniškai
Autorius apie receptą: Šis receptas labai primena Lietuvoje mėgstamą keptą žuvį su daug svogūnų ir pomidorų padažo. Tik šiame ispaniškame variante papildomai naudojamos raudonosios paprikos, Šis receptas labai primena Lietuvoje mėgstamą keptą žuvį su daug svogūnų ir pomidorų padažo. Tik šiame ispaniškame variante papildomai naudojamos raudonosios paprikos, šlakelis vyno ir apkepusią žuvį dar patroškiname orkaitėje. Galiu pasakyti tik viena, žuvis iškepa labai minkšta ir, žinoma, skonis – pasakiškas. Būtinai siūlau išbandyti visiems žuvies mėgėjams. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
900 gramų menkių filė (šviežios ar atšildytos, gabalėlių)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (trintų, be odelių ir sėklyčių arba natūralaus pomidorų padažo)
2 vienetai raudonosios paprikos (vidutinio dydžio)
2 vienetai rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
50 mililitrų balto sauso vyno
2 skiltelės česnako
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 vienetas lauro lapų
0.5 šaukštelio cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek kvietinių miltų (apvoliojimui)
Kepimui:
pagal poreikį saulėgrąžų aliejaus
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Raudonąsias paprikas perpjauname perpus, išimame sėklytes, sudedame į kepimo skardą ar indą ir kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Paprikos turi apskrusti ir suminkštėti.
2.
Iškepusias paprikas išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Po to nulupame odelę ir supjaustome plonomis juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus. Atidedame į šalį.
3.
Žuvies file gabalėlius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių.
4.
Keptuvėje ant aukštesnės vidutinės ugnies įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus.
5.
Į lėkštę beriame miltus. Žuvies gabalėlius dedame į miltus, šiek tiek papurtome, kad nubyrėtų nereikalinga miltų dalis ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol žuvies gabalėliai gražiai apskrunda. Po to išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę.
6.
Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Nulupame česnako skilteles, susmulkiname.
7.
Kitoje keptuvėje įkaitiname 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame česnaką, pakepiname minutę ir sudedame susmulkintus svogūnus. Kepiname, kol svogūnai suminkštėja, vis pamaišome. Tada supilame vyną, pakepiname kelias minutes, kol vynas išgaruoja. Supilame trintus konservuotus pomidorus (arba natūralų pomidorų padažą), pagardiname saldžiąja paprika, įdedame lauro lapelį, išmaišome ir kaitiname 15 min ant silpnos ugnies, vis pamaišant. Į padažą sudedame supjaustytas paprikas, pagardiname cukrumi, trupučiu druskos, išmaišome ir kaitiname dar 5 min.
8.
Pusę padažo supilame į kepimo indą, sudedame menkės gabalėlius, užpilame skysčiu išsiskyrusiu iš žuvies, likusiu padažu.
9.
Kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Patarimai:
Jei labai tingisi paprikas kepti orkaitėje 40 minučių, tuomet siūlau pirkti konservuotas keptas paprikas arba šviežias paprikas supjaustyti nedideliais gabalėliais ir tiesiog apkepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital