Skandinaviškas bulvių apkepas su silke

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Skandinaviškas bulvių apkepas su silke
Skandinaviškas bulvių apkepas su silke
Autorius apie receptą: Tikrai taip - silkė tinka ne tik šaltiems užkandžiams ir salotoms, su ja galime iškepti puikų apkepą. Apkepas skandinaviškas, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui. Tikrai taip - silkė tinka ne tik šaltiems užkandžiams ir salotoms, su ja galime iškepti puikų apkepą. Apkepas skandinaviškas, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui. LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių (virtų su lupena, atvėsintų)
400 gramų silkių filė (naudojome Viči Smoke taste)
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
1 pundelis krapų
Užpilui:
200 gramų grietinėlės (tinka ir liesa)
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
1.5 šaukšto kvietinių miltų
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nulupti ir supjaustyti griežinėliais (patarimas - virdami bulves vandenį galite šiek tiek pasūdyti ir į jį įdėti porą nuluptų skiltelių česnako, lauro lapą, kelis pipirų grūdelius, taip bulvės išvirs sodresnio skonio).
2.
Svogūną susmulkinkti ir apkepti keptuvėje ant šiek tiek sviesto iki bus gražiai auksinės spalvos.
3.
Kepimo formos (mes naudojome gana gilią 21x21 cm dydžio, bet tinka ir kiek didesnė) dugną ir kraštus išptepti sviestu. Išdėlioti sluoksnį bulvių. Pabarstyti svogūnais ir krapais. Išdėlioti gabalėliais pjaustytą silkę. Vėl dėti bulvių ir toliaus sluoksniuoti, kol baigsis produktai, viršutinis sluoksnis turėtų būti bulvių.
4.
Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle, grietine, miltais, druska ir pipirais. Plakinį užpilti ant bulvių, tolygiai paskirstant.
5.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, iki kol viršus gražiai paruduos.
6.
Išėmus iš orkaitės leiskite apkepui šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti, o tada pjaustykite ir skanaukite.
RECEPTO DRAUGAS: Viči
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Aida
2018-12-24 10:35
Mano išrankuolis vyras valgė, o tai reiškia kad tikrai geras receptas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital