O ką iš ryžių? 42 skanūs ir nesudėtingi receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-01-29
Ryžių receptai
@ Shutterstock

Ryžiai - labai universalus ir daugelio mėgstamas ingredientas, iš kurio galima paruošti gausybę įvairiausių patiekalų! Kvapnusis plovas, vaikystę primenantys balandėliai, egzotiškasis suši, gražuoliai užkandžiai... Išsirinks kiekvienas!

Siūlome Jums net 42 gardžiausių LaMaistas.lt lobyno ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių patiekalų su ryžiais receptus.

 

Kvapnus, sušildantis ir visus namus puikiausių kvapų pripildantis ryžių troškinys su paukštiena. Viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku, su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą ir paruošti puikų plovą primenantį troškinį.

Receptą rasite čia.

Tiršta, soti ir labai gardi sriuba be mėsos! Puiki idėja lengvesniems pietums ar vakarienei. Sriuba verdama iš konservuotų pomidorų, todėl maloniai saldžiarūgščio skonio, puikiai tinka ragauti su skrudintos duonos reikele.

Receptą rasite čia.

Kvepianti vanile ir kardamonu su migdolų gabalėliais... Nuostabiai kremiška ir skani ryžių košė smaližiams. Jei turite, patiekdami galite pagardinti uogomis, tiks ir šaldytos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Plovas - tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas iš ryžių, mėsos ir morkų. Šis paprastas, daug produktų nereikalaujantis, gardus ir sušildantis troškinys labai mėgstamas ir Lietuvoje. Jeigu plovą pagaminti namuose Jums iki šiol buvo nedrąsu, ar turite savo mėgstamą receptą, bet žvalgotės ir naujų idėjų, skubame pasidalinti naudingais patarimais, kaip paruošti plovą taip, kad jis būtų pats skaniausias!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir taip patiekalui naudoti mažiau mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje - bus dar sveikiau (jokių papildomų riebalų)!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, kvapnus ir labai skanus troškinys, kuris patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Paruošti neužtrunka, o nuo stalo dingsta dar greičiau! Papildomai tinka gardinti mėgstamais prieskoniais, dėti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.

Deja, ne visada pavyksta išvirti ryžius taip, jog jie būtų gardūs ir birūs. Ryžiai - vienas iš patiekalų, kuriuos kiekvienas iš mūsų yra viręs bent kartą. Tai tarsi dalis pradmenų, svarbių ir patyrusiam, ir profesionaliam kulinarui. Pateiksime naudingų patarimų, kaip galite tai pasiekti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstok

Paprasta, labai skanu ir puošnu! Mums šis patiekalas šiek tiek priminė plovą - tik daug greitesnę jo versiją, kuomet nereikia stoviniuoti prie viryklės. Visus ingredientus sudėsite į kepimo formą, pašausite į orkaitę, truputis kantrybės, kol iškeps ir puikus, kvapnus patiekalas jau ant Jūsų šeimos stalo! Jei mėgstate aštriau, formos viduryje, prieš pašaunant į orkaitę, dėkite galvą česnako. Tiekite su marinuotimis daržovėmis, čia ypač tiks agurkėliai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Ar kada esate bandę namuose paruošti suši? Jei šioje srityje esate naujokai, rekomenduojame pradėti nuo vieno paprasčiausių receptų ir, tikime, Jums pavyks! Įdarą galite rinktis ne tik siūlomą recepte, bet įvairiausiais deriniais gardinti iš tuno, agurko, avokado, traškiuose džiūvėsėliuose keptų krevečių, paprikos juostelių ar net krabų lazdelių.

Receptą rasite čia.

Ryžius galima paruošti ir saldžiai! Minkštas ir kvapnus ryžių apkepas tikriems smaližiams. Obuoliai jam suteikia malonios drėgmės ir gaivos. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardūs ir sotūs vištienos kukulaičiai su grybaisi baltame padaže. Miltų kiekį, sultinį, prieskonius, sojos padažą drąsiai reguliuokite pagal savo skonį. Valgome su makaronais, bulvytėmis, ryžiais, grikiais ar duonos riekele - visaip labai skanu.

Receptą rasite čia.

Ypatingasis Risotto, atkeliavęs iš itališkos virtuvės. Šis Viduržemio "plovas" išskirtinis savo kremiška konsistencija, švelnia tekstūra. Pagardintas gardžiomis krevetėmis ir spalvingais žirneliais sukurs puikią atmosferą prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Balandėliai - vienas iš itin mėgstamų lietuvių patiekalų, kurį tikrai verta išmokti pasigaminti namuose. Dalinamės naudingais patarimais, kad balandėliai visuomet pavyktų gardžiausi, mėgstantiems eksperimentuoti siūlome išbandyti kelias naujoves bei kviečiame išbandyti mūsų skaniausius receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skanus ryžių garnyras, kurį gardžiai galima skanauti ir vieną, visai kaip kinų restoranuose. Tinka gardinti žirneliais, morkų gabaliukais, paprikomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. Kepti galima keptuvėje, bet kepdami orkaitėje išvengsite papildomų riebalų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.

Receptą rasite čia.

Daili ir labai skani užkandėlė su lašiša ir ryžiais! Ruošti tinka tiek šaltai rūkyta, tiek sūdyta lašiša. Apvoliojimui šį kartą pasirinkome sezamo sėklas, bet puikiai tinka ir smulkinti riešutai ar net žalumynai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Varškės apkepas su papildomi sotumo ir tvirtumo suteikiančiais ryžiais. Siūlome rinktis kvapnius basmati ryžius, kurie apkepą pavers dar ypatingesniu.

Receptą rasite čia.

Sušildantis daugiaryžis su moliūgais - kreminis ir švelnus, tikra palaima skonio receptoriams. Tiekite su mėgstamu sūriu ir kepintomis moliūgų sėklomis ar net saulėgražų branduoliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Apkepas labai greitas ir labai skanus! Reikia vos kelių ingredientų ir galite mėgautis lengva vakariene ar tiekti kaip puikų garnyrą. Recepto autorė pataria skanųjį apkepą išbandyti visiems, kurie nori savo virtuvėje prisijaukinti brokolius.

Receptą rasite čia.

Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.

Receptą rasite čia.

Sotūs ir taupūs ryžių kepsneliai, ypač jei turite virtų ryžių likučių. Papildomai, jei turite, galite dėti morkų, pievagrybių, paprikos, žalumynų. Valgome su graikišku jogurtu ar grietine, varškės ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški išorė ir minštutėlis vidus! Puikus gardumynas iš virtų ryžių su sultingu įdaru, kuriam tinka tiek recepte naudojama jautiena, tiek kitokia malta mėsa, rūkyta vištiena ar kumpis. Taip pat galite šiuos kamuoliukus ruošti ir vegetariškus, įdarui naudodami varškę ar sūrį ar tiesiog pakepintas daržoves, pavyzdžiui svogūnus, morkas, grybus. Šie kamuoliukai labai gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Skonis kremiškas, švelnus ir, dėl sūrio, gan tąsus. Su ypatingu užpilu, kokosų pieną galima pakeisti ir kitokiu, bet kokosų pienas šiam apkepui suteikia ypatingą skonį. Labai skanu su lašiša, upėtakiu ar kita stipresnio skonio žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Kaip smagu valgyti spurgą ir nejausti kaltės, ar ne? Gali atrodyti, jog tam prireiks daug laiko bei pastangų. Pasirodo, nėra taip jau sudėtinga. Ypatingų įrankių taip pat nereikia - puikiai galima išsisukti su tuo, ką turite virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Kai norisi truputį įvairiau negu tradicinės. Ananasas suteikia gaivumo ir labai čia tinka. Tinka dėti smulintų riešutų, pavyzdžiui, graikiškų. Beje, jeigu norisi lengvesnių salotų, majonezą galima perpus maišyti su jogurtu arba naudoti vien jogurtą (jeigu naudojate vien jogurtą, labai tinka įdėti šaukštelį garstyčių), o krabų lazdeles galima pakeisti virtomis krevetėmis ar vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos

Puikūs rytietiškai kepti ryžiais su vištiena ir daržovėmis. Labai lengva, labai greita ir tikrai labai skanu. Greita ir maistinga vakarienė akimirksniu išgaruos nuo stalo.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tiks ir greitai, taupiai vakarienei be mėsos ar kaip garnyras prie mėsos troškinių, orkaitėje keptos vištienos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir labai skani ispaniška Paelija - tai lyg jūros gėrybių plovas. Šiam patiekalui ispanai naudoją didelę keptuvę specialiai Paelijai, bet kuo puikiausiai tiks ir paprasta, tik ją rinkitės didesnę ir gilesnę, kad būtų patogu ruošti.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Gaivios, gardžios ryžių salotos su nuostabiai skaniu padažu! Salotos gardžios pačios savaime, kai norisi kažko greito ir gaivaus, o taip pat puikiai dera prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir labai skani ispaniška Paelija - tai lyg jūros gėrybių plovas. Šiam patiekalui ispanai naudoją didelę keptuvę specialiai Paelijai, bet kuo puikiausiai tiks ir paprasta, tik ją rinkitės didesnę ir gilesnę, kad būtų patogu ruošti.

Receptą rasite čia.

Originalaus ir pikantiško skonio, neįprasti kotletukai! Taip pat puiki idėja, kaip sunaudoti virtų kiaušinių ir virtų ryžių likučius. Ragaujame su daržovių salotomis ir aštriais padažais.

Receptą rasite čia.

Minkšta vištiena su traškia plutele išorėje, kvapnūs ir birūs ryžiais, maloni citrinų gaiva - štai toks šis vienos keptuvės patiekalas. Jis ne tik labai skanus, bet ir puošniai atrodo, todėl puikiai tinka pavaišinti svečius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sigita Cooks

Tikriausiai nieko nenustebins kriaušių ir pelėsinio sūrio derinys. O jeigu šį skonį perkelsime į rizotą? Tiesiog neatsivalgomai skanus patiekalas - kremiškas, švelnus, su pikantiška sūrio nata ir kriaušių saldumu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Food Affairs

Puiki idėja šventiškai, o gal romantiškai vakarienei. Kvapnus, švelnus ryžių troškinys su kokosų pienu labai skanus ir pats savaime, o derinyje su lašiša - tiesiog stulbinantis! Lašišą galima pakeisti ir krevetėmis, tik jas troškinti reikėtų trumpiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gabrielės blogas

Kvapnus, sotus ir spalvingas vieno puodo patiekalas. Troškinys tikrai labai skanus, lengvo aitrumo jam suteikia chorizo dešrelės, jeigu nepavyktų jų rasti, galite gardinti gabalėliu nduja dešros (ji aitresnė, todėl jos reikėtų mažiau).

Receptą rasite čia.

Kiek pikantiška ir gaivi, labai soti užtepėlė, kuri puikiausiai dera su traškiomis juodos duonos riekelėmis. Užtepėlę, žinoma, galima patiekti ir kaip mišrainę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukrinis avinėlis

Kremiškas, švelnus ir labai skanus ryžių desertas su obuoliais. Jis puikiai tiks ir ypatingiems savaitgalio pusryčiams prie puodelio kavos. Saldumą galite koreguoti pagal save, cukrų keisti medumi, klevų, agavų sirupu ar saldinti kitaip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Lietuvos virėja

Jei mėgstate burokėlius, šis patiekalas Jums turėtų labai patikti. Patiekalas spalvingas, ryškus ir malonios kreminės tekstūros. Pagardinta ožkos sūriu, nes jis tiesiog tobulai dera su burokėliais.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus risotto, šį kartą su pievagrybiais. Tai puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos, nes patiekalas ne tik labai skanus, bet ir gana sotus. Įsitikinkite patys!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Dar viena plovo variacija, šį kartą su puikiais Indijos virtuvės aromatais! Patiekalas spalvingas, sotus, puikiai tiks vaišinti šeimą ir draugus!

Receptą rasite čia.

 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital