Vištienos kukuliukai su grybais grietinėlės padaže

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Vištienos kukuliukai grietinėlės padaže
Autorius apie receptą: Labai gardūs ir sotūs vištienos kukulaičiai baltame padaže. Miltų kiekį, sultinį, prieskonius, sojos padažą drąsiai reguliuokite pagal savo skonį. Labai gardūs ir sotūs vištienos kukulaičiai baltame padaže. Miltų kiekį, sultinį, prieskonius, sojos padažą drąsiai reguliuokite pagal savo skonį. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kukuliams:
500 gramų vištienos faršo
2 vienetai kiaušinių
80 gramų ryžių (virtų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
100 mililitrų sultinio
1 sauja baravykų (naudojau šaldytus)
2 šaukštai miltų
2 šaukšteliai sojos padažo
pagal skonį prieskonių
pagal poreikį sviesto
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos faršą (puiku, jeigu susimalsite patys) sumaišyti su virtais ryžiais, prieskoniais ir kiaušiniais. Suformuoti nedidelius graikinio riešuto dydžio kukuliukus ir juos apkepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus. Tada atidėti į šalį, į kitą puodą.
2.
Keptuvėje ant sviesto keletą minučių pakepinti miltus (iki švelniai pagels). Nuolat maišant (arba plakant šluotele) supilti sultinį. Būtinai maišykite, kad neatsirastų miltų gumuliukų. Tada suberti kubeliais pjaustytus baravykus - aš naudojau šaldytus, bet galite naudoti ir šviežius arba pakeisti kitais mėgiamais grybais. Supilti sojos padažą ir išmaišyti.
3.
Kai padažas šiek tiek sutirštės, supilkite jį ant kukuliukų (o jei keptuvė, kurioje ruošėte padažą, yra gili, galite kukuliukus sudėti tiesiai į keptuvę). Supilti grietinėlę ir patroškinti 5-10 minučių. Paskaninti smulkintomis petražolėmis.
4.
Kukuliukus pateikti su žaliomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgiamis priedais. Skanaus!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Laura
2019-09-10 22:32
Viskas pavyko puikiai. O jau padažas koks skanus... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital