Rytietiškai kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Rytietiškai kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Su vištiena ir daržovėmis. Labai lengva, labai greita ir tikrai labai skanu. Rekomenduoju visiems mėgstantiems rytietiškus skonius! Su vištiena ir daržovėmis. Labai lengva, labai greita ir tikrai labai skanu. Rekomenduoju visiems mėgstantiems rytietiškus skonius! Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų ryžių
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas vištienos krūtinėlės
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikos
8 vienetai pievagrybių
1 sauja žirnių
2 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek sezamo
šiek tiek citrinų sulčių
Padažui:
50 gramų sojos padažo
20 gramų sezamų aliejaus
20 gramų rudojo cukraus
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštelis saldaus aitriųjų paprikų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustome kubeliais, apibarstome druska, pipirais ir sojos padažu. Paliekame marinuotis bent pusvalandį. Supjaustome daržoves ir pievagrybius.
2.
Pasiruošiame padažą – sumaišome visus ingredientus.
3.
Verdame ryžius. Neperverdame! Aš verdu apie 12 minučių.
4.
Kol verda ryžiai, iškepame vištieną ir atidedame. Tuomet iškepame kiaušinius – įkaitintoje keptuvėje nuolat maišydami, kad išeitų smulkūs gabalėliai. Atidedame juos šalia vištienos. Trumpai kelias minutes apkepiname daržoves ir pievagrybius. Prie jų beriame vištieną su kiaušiniais ir išvirusius ryžius. Kelias minutes apkepame viską maišydami. Užpilame padažu, išmaišome.
5.
Ant kiekvienos porcijos išspaudžiame citrinos sulčių ir pabarstome sezamo sėklomis.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Greta
2020-04-05 12:19
Labai super patiekalas - paprastas ir labai skanus. Tik aš asmeniškai dedu daugiau padažo, kad nebūtų sausa. :) ATSAKYTI
Vesta
2020-02-04 18:11
Dėl česnako labai pagal skonį, aš, kaip megėja dejau 3 skilteles, nors nurodyta 2, ir visai ne per daug :) ATSAKYTI
Vesta
2020-02-04 18:09
Labaaai skanu! Super, puikus, aiskus ir lengvas receptas :) ATSAKYTI
Stovi skrandy
2020-01-07 01:31
Man asmeniškai buvo šiek tiek per daug česnakų, bet šiaip geras receptas, skanu ATSAKYTI
vilius
2019-07-01 16:00
nenurodyta ka daryti su pievagrybiais ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-07-01 16:25
Dėkojame už pastebėjimą, receptą papildėme, kad būtų aiškiau :) Pievagrybiai kepinami kartu su daržovėmis. ATSAKYTI
Iveta
2017-05-16 16:17
Super! Labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital