Kaip lengvai paruošti maistingą Stir fry? Pagrindiniai principai ir žingsnis po žingsnio receptas!

Kaip lengvai paruošti maistingą Stir fry? Pagrindiniai principai ir žingsnis po žingsnio receptas!

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai.

 

Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais. Tikslus receptas gaminant stir fry nebūtinas, užtenka prisiminti pagrindinius principus, išvardintus žemiau.

 

Stir fry sudaro:

  1. Baltymai - vištiena, kiauliena, jautiena, tofu, lašiša, krevetės, kalmarai ar kitos jūros gėrybės.
  2. Daržovės - grybai, paprikos, morkos, brokolis, svogūnas, žirnių ankštys ir kt. Tinka pačios įvairiausios!
  3. Padažas - jis suteikia patiekalui skonį.
  4. Aliejus kepimui - kadangi patiekalas kepa aukštoje temperatūroje, svarbu tinkamai pasirinkti aliejų, kuriame kepsime. Puikiai tiks ghee sviestas arba aukštos kokybės kokosų aliejus, avokadų aliejus arba kitas jūsų mėgstamas aukšto degimo taško aliejus.

 

Papildomai galima naudoti:

  • Ryžius arba makaronus - kiaušininius makaronus, ryžių makaronus, udon makaronus, įvairius ryžius. Jei naudosite, prieš tai išvirkite.
  • Kiaušinius - juos muškite į keptuvę šalia daržovių ir kepkite maišydami, kad susidarytų kepto kiaušinio gabalėliai.
  • Priedus - riešutus, sezamo sėklas, čili, kalendrą, svogūno laiškus.

 

Stir fry žavesys slypi patiekalo universalume, nes galima naudoti pačius įvairiausius priedus ir taip kaskart išgauti vis kitą skonį. Šį kartą aprašysiu, kaip gaminti gana klasikinį vištienos ir daržovių stir fry, o jūs jį drąsiai pritaikykite savo skoniui ir / ar šaldytuvo turiniui.


 

Kaip gaminti Stir fry?

 

1. Paruoškite padažą - jis suteikia patiekalui skonį ir charakterį. Klasikiniam stir fry padažui reikės:

•   4 v.š. sojos padažo (arba Tamari padažo)

•   1 v.š. cukraus (arba medaus ar kito saldumo)

•   1 v.š. austrių padažo

•   1 v.š. ryžių acto (arba baltojo vyno acto)

•   1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus

•   1 a.š. krakmolo

 


 

Visus padažo ingredientus sumaišykite dubenėlyje.

 

Beje, jeigu kažkurio iš šių ingredientų neturite ar nemėgstate, tiesiog ragaudami pritaikykite padažą pagal savo skonį ir/ar spintelės turinį.
 

2. Prieš kepant susipjaustykite naudojamus produktus - tai leis patiekalą paruošti labai greitai. Svarbu, kad to paties produkto gabalėlių dydžiai būtų vienodi - tam, kad tolygiai iškeptų. Šiame žingsnyje mums reikės:

•   Aliejaus kepimui

•   2 vištienos filė gabalėlių - supjaustytų didesniais kubeliais ir pabarstytų druska bei pipirais

•   1/2 brokolio - supjaustyto gablėliais

•   1 paprikos - supjaustytos juostelėmis

•   1 česnako skiltelės

•   2 cm. imbiero šaknies

 


 

3.  Keptuvę labai gerai įkaitiname, pilame aliejų, beriame papriką ir brokolį, maišydami kepame 2 minutes. Įtarkuojame česnaką ir imbierą, maišydami kepame dar 30 sekundžių. Atidedame. Jei naudosite kitas daržoves, pirmiausia į keptuvę dėkite tas, kurios kepa ilgiausiai.
 


 

4. Į vis dar stipriai įkaitusią keptuvę pilame aliejų, beriame vištieną, greitai maišydami iškepame.

 


 

5. Į keptuvę prie vištienos grąžiname daržoves, supilame pasiruoštą padažą ir kaitiname maišydami 30 sekundžių, kol padažas sutirštėja.

 

 

6. Patiekalą dedame į lėkštę. Jei norisi garnyro, virtus ryžius ar makaronus galima įmesti į keptuvę ir sumaišyti kartu su viskuo arba galima patiekti kaip garnyrą (taip, kaip nuotraukoje). Pasiruošiame priedus, kuriuos naudosime.

 

 

7. Patiekiame pabarstę sezamo sėklomis, čili dribsniais ir su laimo ketvirčiu.


 

Viskas, galime ragauti. O dabar eilė jūsų stir fry eksperimentams!

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Milda
2018-09-12 10:49
Kuo pakeisti austriu padaza jei yra netoliaravimas zuvies ir juros gerybiu produktams? ATSAKYTI
Dovilė, LaMaistas.lt redakcija
2018-09-12 11:08
Milda, galite jį tiesiog praleisti, bus tikrai skanu ir be jo. Arba galite pakeisti šaukšteliu aštraus padažo (tabasco stiliaus) arba šaukštu saldžiai aštraus čili padažo arba šaukštu kitokio mėgiamo skonio azijietiško padažo. Gaminant stir-fry taisyklių nėra, drąsiai jį pritaikykite pagal savo skonį ir mėgiamus/galimus vartoti produktus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis