Orkaitėje keptas sušis - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-09-18
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Orkaitėje keptas sušis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Orkaitėje keptas sušis - viena naujausių kulinarinių madų, kuri karaliauja internete. JAV šio patiekalo galima užsisakyti išsinešimui, o karantinas paskatino žmones šį receptą išbandyti ir namuose. Išbandėme ir mes, ir tikrai nepasigailėjome!

 

Tikriausiai ir taip akivaizdu, tačiau svarbu paminėti, kad tai, žinoma, gana toli nuo tradicinio recepto, tačiau gamindami tikrai labai maloniai nustebome, kiek stipriai šie skoniai nukelia į tolimą Japoniją… Todėl, kol keliauti toliau nuo namų nerekomenduojama, pasikvieskime tekančios saulės šalies skonius į savo virtuves!

 

Originaliai šiam receptui naudojami specialūs prieskoniai su džiovinta žuvimi Furikake, tačiau, receptą pritaikėme, kad labai skaniai pavyktų paruošti ir be Lietuvos parduotuvėse sudėtingai randamų ingredientų. 

 

Beje, šis keptas sušis labai skanus tiek karštas, tiek šaltas (laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje), tad nebijokite pasigaminti ir daugiau!

 

2 alkaniems valgytojams arba 4 asmenų degustacijai reikės (21*21 cm formai):

 

Ryžiams:

  • 150 g suši ryžių
  • 240 ml vandens
  • 2 šaukštų ryžių acto
  • 2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus (nebūtina, bet nuostabiai tinka)
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 0.5 šaukštelio druskos

 

Viršui:

  • 250 g lašišos filė (arba krabų lazdelių, konservuoto tuno, žr. patarimus straipsnio pabaigoje)
  • 100 g kreminio sūrio (nebūtina)
  • 2 šaukštų su kaupu grietinės
  • 2 šaukštų su kaupu majonezo
  • 1 šaukštelio Sriracha padažo (ar kitokio aštraus, ne acto pagrindu)
  • 1 lapo jūros dumblių Nori 
  • 1 šaukšto sezamo sėklų


 

Patiekiant (nebūtina)

  • jūros dumblių lapų Nori
  • majonezo
  • Sriracha padažo (ar kitokio aštraus, ne acto pagrindu)

 

Pradedame!

1. Ruošiame ryžius. Ryžius 3 - 4 kartus perplauti šaltu vandeniu, kol vanduo nebus labai balkšvas, gerai nupilti. Į ryžius pilti 240 ml vandens (tikslus reikalingas vandens kiekis gali kiek skirtis, priklausomai nuo konkrečių ryžių, žiūrėkite pagal nurodymus ant pakuotės)
 

 

2. Puodą su ryžiais kaitinti ant didelės kaitros, kol užvirs. Kai tik vanduo užverda, uždengti dangčiu ir kaitrą sumažinti iki minimalios. Virti 15 minučių, išjungti kaitrą ir palikti dar 5 minutes pastovėti uždengtus. Ryžiai turėtų būti išvirę gana lipniai.


 

3. Ryžių actą pašildyti ir išmaišyti su sezamų aliejumi, cukrumi, druska.


 

4. Ryžius atsargiai permaišyti, kad šiek tiek atvėstų, supilti paruoštą acto mišinį ir kruopščiai išmaišyti.


 

5. Kepimo formos (naudojome 21x21 cm)  dugną tolygiai iškloti ryžiais. 1 Nori lapą smulkiai sukarpyti.


 

6. Ant ryžių užberti pusę sezamo sėklų kiekio ir pusę sukarpyto Nori lapo kiekio.


 

7. Lašišą supjaustyti smulkiais kubeliais. Išmaišyti su grietine, majonezu, kreminiu sūreliu, Sriracha padažu.



 

8. Lašišos masę tolygiai paskirstyti ant ryžių.


 

9. Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus + apačia, be vėjelio) apie 10 - 12 minučių. Iškepusį išimti iš orkaitės ir palikti kelias minutes pravėsti.


 

10. Pabarstyti likusiu sukarpytu Nori lapu ir sezamo sėklomis, apšlakstyti majonezu ir Sriracha padažu.


 

11. Viskas, galima kabinti ir ragauti! O jei norite dar skaniau, keletą Nori lapų sukarpykitei į maždaug 8*5 cm dydžio stačiakampius. Iš formos šaukštu kabinkite kepto suši kvadratėlį, dėkite ant Nori stačiakampio vidurio, iš šonų priglauskite lapelio kraštus.



 

12. Patiekiant galima papildomai užtepti truputį Wasabi padažo, užlašinti sojos padažo! Skanaus!

 

PATARIMAI:

  1. Lašišą tinka naudoti šviežią, šaltai rūkytą ar keptą. Visą ar jos dalį galima pakeisti smulkintomis krabų lazdelėmis, konservuotu tunu.
  2. Jei nenaudosite kreminio sūrelio (daugiau apie jį skaitykite čia), įdėkite po papildomą šaukštą (su kaupuku) grietinės ir majonezo.
  3. Patiekiant ant viršaus papildomai galima dėti smulkintos agurko, avokado ar kitų mėgstamų suši priedų.
  4. Nesuvalgytą sušį įdėkite į sandarų indelį ir laikykite šaldytuve. Suvartokite per 1-2 dienas.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital