Azijietiški kepti ryžiai su daržovėmis ir anakardžiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Azijietiški kepti ryžiai su daržovėmis ir anakardžiais
Autorius apie receptą: Kepti azijietiški ryžiai - tobulas patiekalas likučiams sunaudoti, nes skaniausias gaminant su praėjusios dienos ryžiais (per naktį šaldytuve pastovėję ryžiai bus Kepti azijietiški ryžiai - tobulas patiekalas likučiams sunaudoti, nes skaniausias gaminant su praėjusios dienos ryžiais (per naktį šaldytuve pastovėję ryžiai bus geriausios tekstūros šiam patiekalui). Tad jei turite virtų ryžių likutį ir įvairių daržovių šaldytuve - nedvejokite ir gaminkite. Žinoma, ryžius galite išvirti šiam patiekalui šviežiai, tačiau prieš viską kepinat reikia juos pilnai atvėsinti. P.S. jei vis dėlto be mėsos negalite nei dienos, šį patiekalą galite papildyti mėgstamos mėsos gabalėliais, taip pat puikiai tinka kepti kiaušiniai (kepkite įkaitintoje keptuvėje visą laiką maišydami - taip gausis nedideli kiaušinio gabalėliai), krevetės ar tofu. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Ryžiams:
250 gramų ryžių
100 gramų rudųjų pievagrybių
1 vienetas morkų
50 gramų šaldytų žirnelių
1/4 vieneto brokolių (smulkinto žiedynais)
2 centimetrai imbiero
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį anakardžių riešutų
pagal skonį kalendros
pagal skonį sezamo sėklų
pagal skonį aitriosios paprikos
pagal skonį žaliųjų citrinų
Padažui:
3 šaukštai sojos padažo (naudojome Santa Maria Thai Soya Sauce)
1 šaukštas austrių padažo (naudojome Santa Maria Oyster Sauce)
1 šaukštas saldaus aitriųjų paprikų padažo (naudojome Santa Maria)
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštelis rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei neturite vakarykščių ryžių, išvirkite ryžius ir juos pilnai atvėsinkite.
2.
Sausoje keptuvėje apskrudiname anakardžius. Taip pat galima apskrudinti ir sezamo sėklas, tuomet jos bus aromatingesnės.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką ir imbierą, kepiname minutę. Tuomet suberiame visas naudojamas susmulkitas daržoves ir grybus ir apskrudiname ant didelės kaitros kelias minutes.
4.
Į keptuvę prie daržovių beriame ryžius, beriame druskos ir kepiname maišydami apie 5 minutes.
5.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus, pilame ant ryžių su daržovėmis ir gerai išmaišome.
6.
Patiekiame pabarsčius skrudintais anakardžiais, sezamo sėklomis, šviežiais žalumynais, aitriosios paprikos griežinėliais ir žaliosios citrinos ketvirčiais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital