Vieno puodo ryžių ir vištienos troškinys su daržovėmis bei pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vieno puodo vištienos ryžių troškinys
Vieno puodo vištienos ryžių troškinys
Vieno puodo vištienos ryžių troškinys
Vieno puodo vištienos ryžių troškinys
Autorius apie receptą: Tai paprastas, tačiau labai gardus patiekalas – sotus, greitai ir lengvai paruošiamas vieninteliame puode. Daugeliui patinkantį ryžių ir vištienos derinį čia papildo Tai paprastas, tačiau labai gardus patiekalas – sotus, greitai ir lengvai paruošiamas vieninteliame puode. Daugeliui patinkantį ryžių ir vištienos derinį čia papildo daržovės (svogūnai, česnakai, morkos, pomidorai, pievagrybiai), o pikantiškumo suteikia čederio bei mocarelos sūriai. Troškiniui rinkitės vištos šlaunelių mėsą – ji minkštesnė, sultingesnė už vištos krūtinėlę. Galite naudoti tiek „Jasmine“, tiek „Basmati“ ar paprastus ilgagrūdžius ryžius. Jei mėgstate aštresnius patiekalus, troškinį drąsiai pagardinkite šlakeliu čili padažo ar žiupsniu kajeno pipirų. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
750 mililitrų vištienos sultinio (naudojau 1 „Gallina Blanca“ sultinio kubelį)
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo ir odos)
400 gramų konservuotų pomidorų (arba šviežių, žr. patarimus)
250 gramų ryžių (naudojau „Jasmine“ )
200 gramų pievagrybių
125 gramai mocarela sūrio (arba fermentinio)
100 gramų čederio sūrio (arba kitokio gerai besilydančio stipresnio skonio sūrio)
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai sviesto
3 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos gabalėlius ištrinkite prieskoniais: česnakų milteliais, rūkyta paprika, druska ir pipirais.
2.
Troškintuve virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite vištos gabalėlius ir apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Neperkepkite, vištiena turi likti sultinga. Iškepusius gabalėlius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3.
Į tą patį troškintuvą suberkite smulkintą svogūną ir nedideliais gabalėliais supjaustytą morką. Kepinkite, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Tuomet suberkite smulkiai kapotas česnakų skilteles ir pakepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite.
4.
Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepinkite, vis pamaišydami, kol šie suminkštės.
5.
Suberkite į troškintuvą ryžius, supilkite konservuotus pomidorus ir vištienos sultinį. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet sumažinkite iki vidutinės.
6.
Apkeptus vištienos gabalėlius sudėkite atgal į troškintuvą tarp ryžių ir daržovių. Uždenkite dangčiu ir leiskite troškintis virš vidutinės ugnies apie 30 minučių, kol ryžiai sugers skystį.
7.
Įmaišykite tarkuotą čederio sūrį.
8.
Ant viršaus suberkite tarkuotą mocarelos sūrį ir uždengę dangčiu palaukite, kol išsilydys.
9.
Nukaiskite, leiskite troškiniui dar 10-15 minučių pailsėti uždengtame troškintuve. Tuomet dalinkite į dubenėlius ir patiekite.
Patarimai:
Vietoje konservuotų pomidorų tinka ir švieži. Juos pirmiausia nulupkite (įpjaukite galus kryželiu ir palaikykite verdančiame vandenyje 1 min - odelės pačios atšoks), išpjaukite kotelius ir susmulkite mažais kubeliais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital