Greiti ryžių kotletai su tunu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Greiti ryžių kotletai su tunu
Greiti ryžių kotletai su tunu
Greiti ryžių kotletai su tunu
Autorius apie receptą: Greitai paruošiami, skanūs ir itin ekonomiški ryžių ir tuno kotletai patiks visiems (nebent nemėgstate tuno). Jei svarstote, ar tunas per daug nesijaučia kotletuose, galiu Greitai paruošiami, skanūs ir itin ekonomiški ryžių ir tuno kotletai patiks visiems (nebent nemėgstate tuno). Jei svarstote, ar tunas per daug nesijaučia kotletuose, galiu patikinti, kad valgant sunku ir suprasti iš ko kotletai pagaminti. Kai visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje nebelieka ką pridėti ar atimti. Kotletus galite patiekti su salotomis, troškintomis daržovėmis ar tiesiog kaip užkandį su padažu. Man šie kotletukai skaniausi su saldžiarūgščiu padažu, bet kiti padažai taip pat puikiai tiktų. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3.5 stiklinės ryžių (virtų, dar šiltų)
285 gramai tuno savo sultyse
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto svogūnų
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai fermentinio sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 stiklinės kvietinių miltų (+trupučio apvoliojimui)
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio malto kumino
1 saujelė petražolių (smulkintų)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nulupame morką ir svogūną. Morką sutarkuojame stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame morką ir svogūną, kepiname, kol suminkštėja ir atidedame į šalį atvėsti.
2.
Kiaušinius lengvai išplakame.
3.
Nuo tuno nupilame sultis.
4.
Į vieną indą sudedame ryžius, tuną, prieskonius, petražolę ir gerai išmaišome. Tada sudedame kiaušinius, kepintas daržoves ir vėl gerai išmaišome. Galiausiai sudedame sūrį, miltus ir išmaišome.
5.
Į lėkštę beriame gerą saują miltų.
6.
Drėgnomis rankomis formuojame maždaug piršto storio ir 5 cm skersmens kotletus. Iš viso turėtumėte gauti apie 23 kotletus. Tada kiekvieną kotletą apvoliojame miltuose.
7.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame kotletus. Kepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su saldžiarūgčiu padažu. Skanaus!!
Patarimai:
Matavimui naudoju 240 ml stiklinę.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laima
2020-03-07 08:26
Išbandžiau, labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital