Desertai Naujus metus pasitikti - 42 idėjos nuo įspūdingų tortų iki genealiai paprastų gardumynų

2023-12-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Desertai Naujus metus pasitikti - 42 idėjos nuo įspūdingų tortų iki genealiai paprastų gardumynų
@ Shutterstock

Ant šventinių stalų dažnai puikuojasi įvairūs skanumynai, vieni iš jų - saldėsiai. O jie gali būti patys įvairiausi - tortai, saldainiai, triufeliai, pyragai, sausainiai, sluoksniuoti desertai, lengvi ir sudėtingesni, greiti ir tiems, kurie mėgsta pasisukioti virtuvėje.

Dalinamės puikiomis įdėjomis, kurios pradžiugins smaližius ir ne tik, o ir ant Naujųjų metų stalo tikrai ras savo vietą.
 

Ši tiramisu versija gaivesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis tortas gaivus, spalvingas, ne per saldus, labai vasariškas ir greitai pagaminamas. Uogų galima nedėti, bet labai smagu ragaujant, varškės sluoksnyje netikėtai aptikti aviečių, o ir torto pjūvis daug gražesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgiami vaisia, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoskaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis sūrio tortas pavyksta neįtikėtinai kremiškos tekstūros ir nuostabaus skonio. Jei norite kažko naujo, labai rekomenduojame išmėginti šį receptą. Beje, pagrindui galite naudoti ne tik vaflius, bet ir mėgstamus sausainius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šokoladiniai migdolų miltų biskvitai, bavariškas kremas su lazdyno riešutais, bavariškas kremas su juoduoju šokoladu, traškutis su pralinė bei šokoladu ir juodojo šokolado glaistas. Visa tai sukuria tobulą tortą, kuris tiks bet kokiai šventei. Ir nors iš pirmo žvilgsnio tortas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau sekant receptą žingsnis po žingsnio ir atkreipus dėmesį į patarimus, jį pagaminsite be didelių iššūkių. Patikėkite, visas laikas praleistas gaminant šį šedevrą, tikrai yra vertas šio skonio. 

Receptą rasite čia.

Ypatingai gardus, spalvingas desertas, kuris papuoš vaišių stalą. Desertas pavyksta labai gaivus ir labai labai skanus!

Receptą rasite čia.

Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, skoniu kažkuo primenantis ledus - toks, kuriam tikrai sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kokosais ir šokoladu kvepiantis desertas tikrai nepaliks abejingų. Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus grietininis desertas smaližiams. Tereikia ištirpinti želatiną, išmaišyti kelis ingredientus ir palikti sustingti! Džiovintus vaisius ir riešutus galite rinktis ir kitokius mėgstamus. Riešutai čia nėra būtini, bet tikrai labai labai tinka!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas yra vienas mano mėgstamiausių šventėmis kvepiančių žiemos desertų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis desertas – paprasta ir greita idėja visiems tiems kartams, kai biskvitai iškepa su nereikalingu kalneliu, arba – kai lėkštelėje lieka kelios riekelės jau spėto atsivalgyti kekso ar pyrago. Atrodytų, ką jau čia benuveiksi su tais keliais gabalėliais biskvito, tiesa? Tuomet šis receptas jums – priminimas, kad viskas yra įmanoma, o biskvito, kekso ar pyrago likučiai visada gali tapti idėja naujam desertui. Stiklinėse sluoksniuoti desertai neįpareigoja laikytis recepto labai tiksliai. Prie karamelinio biskvito likučių čia puikiai dera bananai ir „Rududu“, tačiau tai tik vienas variantas iš daugelio. Bananus galite keisti keptais obuoliais, persikais ar abrikosais, o gal šviežiomis uogomis (priklausomai nuo to, koks sezonas už lango). O štai šokoladinio biskvito likučiai idealiai tiks sluoksniuoti mažiesiems „Juodojo miško“ desertams iš maskarponės kremo, vyšnių ir biskvito gabalėlių.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai skanus špinatų tortas su puriu kremu, su braškėmis ir želė gabaliukais. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą. 

Receptą rasite čia.

Tokį tortą net nemirktelėjus būtų galima vadinti tortų karaliumi! Nors iš pirmo žvilgsnio Griliažinis tortas gali pasirodyti labai saldus kepinys, tačiau tai puikiai subalansuotas desertas. Vaniliniai ir šokoladiniai biskvitai, sulaistomi kavos sirupu, kuris ne tik suteikia tortui drėgnumo, bet ir praturtina jį gilesniu, kiek kartesniu skoniu. Nors žmonės dažniausiai bijo sviestinių kremų tortuose, tačiau čia naudojamas kremas ne per riebus - gaminamas jis ne tik iš sviesto, bet ir grietinėlės, kuri suteikia puresnės bei švelnesnės tekstūros! Galiausiai griliažas tortui prideda dar vieną tekstūrą ir natą - taip laukiamą traškumą bei rudeninį šiltumą. Pažadame, kad visų, net ir išrankiausių, svečių širdys, patiekus tokį desertą, bus pavergtos.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Lengvas kaip debesėlis, minkštutis, tekstūra kažkuo primenantis tiramisu, o skoniu - ledus. Mums šis tortas yra NEREALUS, numylėtas ir gamintas ne kartą ir ne du.

Receptą rasite čia.

Yra paprasti tortai ir yra karališki tortai. Šis priklauso būtent pastarajai kategorijai. Sviestiniai trapūs lakštai susijungdami kartu su morengu bei riešutais sukuria tobulus sluoksnius, o burnoje tirpstantis karamelinis kremas apjungia viską į nuostabią visumą. Gabalėlis šio torto tikrai sužavės visą šeimą ar draugus! 

Receptą rasite čia.

Šiuos triufelius pagaminsite vos per pusvalandį ir iš paprastučių ingredientų. Receptą pateikėme bazinį, bet juo drąsiai improvizuokite rinkdamiesi savo mėgiamus džiovintus vaisius ir riešutus. Varškės kremo saldumą bei prieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Jei norite kiek kremiškesnio, šventiškesnio triufelių varianto, vietoje graikiško jogurto galite naudoti dosnų šaukštą maskarponės sūrio arba 30g minkšto kambario temperatūros sviesto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Labai greitai gaminasi ir labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Vietoj sviestinio kremo šioje Napoleono versijoje naudojami du lengvesni - pistacijų ir baltojo šokolado. Na, o vietoj tradicinės uogienės čia naudojama pistacijų pasta, kuri nuostabiai subalansuoja šį dievišką tortą.

Receptą rasite čia.

Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Yra tortų, kurie skaniai suvalgomi, o tada – lengvai pamirštami. Ir yra tokių, kurių receptai dar nespėjus išplauti lėkščių nugula užrašų knygelėje. Tasai receptas sklando visur – ir tikrai ne veltui! Kad ir kaip ten bebūtų – kepėte jį kartą, dešimt ar dar niekada – kviečiame išsikepti. 

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet bus puikus ir be jo. Jei norite įdomiau, į kremą įmaišykite šiek tiek tirpios kavos, o jei gaiviau - šlakelį citrinos sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Dalinamės savo pačiu mėgstamiausiu Niujorko stiliaus sūrio torto receptu. Mums jį patinka tiekti su vyšnių uogiene ar vyšnių padažu. Bet net ir be jo šis tortas nuostabus.

Receptą rasite čia.

Trapus, tirpstantis burnoje ir su kiekvienu kąsneliu vis labiau žavintis. Kijevo tortą sudaro trapūs, lazdyno riešutų sklidini morengai, kurie prieš naudojant, labai gerai išdžiovinami. Šie morengai pertepami puriu vaniliniu sviestinu kremu, kuris gaminamas su kondensuotu pienu. Skonių ir tekstūros paletę užbaigia šokoladinis glaistas - kuris užliejamas ant torto viršaus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Medaus tortą drąsiai galima būtų priskirti nostalgiškai Kalėdinei klasikai. Visgi, nors ir kaip mylėtume tam tikrus desertus, tokie patys kepiniai kartais gali šiek tiek pabosti. Būtent todėl visada smagu į virtuvę įnešti šiek tiek eksperimentų, atrasti naujų variacijų ir “atnaujinti” visiems žinomą deserto skonį. Būtent taip eksperimentuojant gimė ir šis nuostabus tortas. 

Receptą rasite čia.

Opera tortas - tai pasaulyje puikiai žinomas desertas, kuris jau tapo prancūziška klasika. Klasikinis šis desertas ne tik savo istorija, bet ir precizišku skoniu. Plonus, minkštus, migdolinius Jaconde biskvitus, gausiai sulaistytus kavos sirupu, papildo švelnus sviestinis kavos kremas ir burnoje tirpstantis juodojo šokolado ganašas su apelsinais. Viską užbaigia blizgantis šokoladinis glaistas. Visas šis derinys sudaro tobulą desertą, kuriam neįmanoma atsispirti. 

Receptą rasite čia.

Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Šokoladas ir braškės – tikra Valentino dienos klasika, todėl ir šiame deserte susluoksniavau viename dubenyje lengvai sumaišomo šokoladinio pyrago (braunio) gabalėlius, purų grietinėlės ir maskarponės kremą bei gaivumo suteikiantį braškių padažą. Desertas tikrai skanus, nesudėtingas ir labai romantiškas! Beje, vietoje braškių puikiai tiktų ir avietės. O jei šviežių uogų neturėsite, galima su cukrumi pašildyti ir atvėsinti šaldytas uogas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Didelis, aukštas, nuostabiai skanus. Lyg saldžių švenčių pažadas, lyg jaukumo, šilumos ir meilės simbolis. Po gabalėlį visiems, kurie brangūs – lai būna tai dar viena graži akimirka į mielų prisiminimų albumą.

Receptą rasite čia.

Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas.

Receptą rasite čia.

Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings. Vizualinį įkvėpimą šiam tortui radau RecipeTinEats tinklaraštyje, bet patį receptą pritaikiau pagal savo skonį ir nekeptų tortų gaminimo patirtį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Niujorko sūrio tortas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su torto saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Mėgstate citrinas? Sutinkate, kad desertas nebūtinai turi būti saldus, o ir rūgštelė jame puikiai tinka? Manau, kad tuomet patiks ir šis tortukas! Jame susipina purus biskvitas, švelnus maskarponės sūrio kremas ir saldžiai rūgštus citrinų kremas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis. Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Visiems, mėgstantiems Napoleono tortą, bet neturintiems laiko ar kantrybės jį gaminti! Puikiam Tinginių Napoleonui prireiks vos kelių ingredientų. Puošti galite tirpintu šokoladu, uogomis, o prieš ragaudami bent kelias valandas, o geriau pernakt, palaikykite šaldytuve. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karamelė. Šokoladas. Kepinti lazdynų riešutai.  Saldus, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Vieno gabalėlio pakaks pasaldinti visai dienai, bet kiekvienas mažas jo kąsnelis bus vertas tos saldžios nuodėmės.

Receptą rasite čia.

Šis sūrio tortas tikrai vertas ovacijų! Toks kremiškas, kažkuo primenantis raffaello saldainį, tik dar pagardintą šokoladu. Idealiai tiks norint pasilepinti ar nustebinti brangius žmones jiems svarbiomis progomis Šokoladinis viršus, žinoma, nebūtinas, bet jis labai tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sodrus biskvitas, lyg sniegas purus ir lengvas kremas ir viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Šis tortas ne tik nudžiugins kiekvieną jūsų svečią, bet ir papuoš stalą tikra Kalėdine nuotaika.

Receptą rasite čia.

Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.

Receptą rasite čia.

Gaivus ir spalvingas mango tortas - galima ruošti su mangų tyre, konservuotais ar šviežiais mangais. Jei norite mažesnio galite produktų imti per pusę mažiau.

Receptą rasite čia.

Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.

Receptą rasite čia.

Trys trapios tešlos sluoksniai su trimis skirtingais įdarais ir bezė. Tikrai labai skanus tortas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Labai dailus ir skanus, su puikiu grietinės kremu, minkštas šokoladinis tortas. Pagal šį receptą paruošite gana didelį, sunkų tortą, todėl, jei norite mažesnio, ingredientų galite proporcingai mažinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus :)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ypač skanus, Raffaello saldainukus primenantis kokosinis tortas tikriems smaližiams. Kokią nors šio torto variaciją tikriausiai yra ragavę daugelis, na o mes rekomenduojame jį išbandyti su skanutėliu kondensuoto pieno kremu.

Receptą rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital