"Smaragdo" tortas su jogurto kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
"Smaragdo" tortas su jogurto kremu
"Smaragdo" tortas su jogurto kremu
"Smaragdo" tortas su jogurto kremu
"Smaragdo" tortas su jogurto kremu
Autorius apie receptą: Pasakiškai skanus špinatų tortas su puriu kremu, su braškėmis ir želė gabaliukais. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris Pasakiškai skanus špinatų tortas su puriu kremu, su braškėmis ir želė gabaliukais. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą. Naudojau dvi 24 ir 26 cm skersmens apvalias atsegamas torto formas (vienoje kepiau biskvitą, kitoje surinkau tortą). (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (didelių)
200 gramų cukraus
150 gramų špinatų (šviežių)
175 gramai miltų
75 gramai rapsų aliejaus
50 mililitrų vandens (karšto, likusio nuo špinatų)
1 šaukštas krakmolo (bulvių arba kukurūzų)
10 gramų kepimo miltelių
8 gramai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės (30%, šaltos)
250 gramų graikiško jogurto (kambario temperatūros)
150 gramų cukraus
150 gramų pieno (želatinai išbrinkti)
15 gramų želatinos
8 gramai vanilinio cukraus
Įdarui:
350 mililitrų želės (dviejų spalvų - geltona ir raudona)
300 gramų braškių (galima naudoti ir šaldytas)
Papuošimui:
pagal poreikį braškių
pagal poreikį balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuplaukite špinatus, nuimkite stiebelius ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, laikykite 5–7 minutes (špinatai suminkštės ir lengviau susitrins).
2.
Tada gerai nuspauskite špinatus ir atidėkite 50 ml vandens, kuriame buvo špinatai.
3.
Į dubenį sudėkite špinatus, augalinį aliejų ir sublenderiuokite iki visiškos tyrės (arba sudėkite į maišytuvą ir sumalkite).
4.
Į dubenį sudėkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, išmaišykite ir viską prasijokite.
5.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
6.
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, pridėkite 1/5 cukraus ir išplakite mikseriu iki standžių putų, plakite 5 minutes, ne mažiau.
7.
Kitame dubenyje išplakite mikseriu trynius, palaipsniui supilkite karštą špinatų vandenį (jei atvėso vanduo, tai jį būtinai pašildykite). Tada įpilkite vanilinį cukrų ir likusį cukrų ir plakite toliau iki purios, lengvos, šviesios masės.
8.
Į išplaktą trynių masę sudėkite špinatų tyrę ir viską gerai mikseriu išplakite.
9.
Tuomet sudėkite dalimis persijotą miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
10.
Sudėkite dalimis išplaktus baltymus ir su mentele atsargiai, judesiais iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą, stenkitės nenusodinti baltymų.
11.
Kepimo formą (24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
12.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 40 min.
13.
Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
14.
Iškepusį biskvitą su forma perkelkite ant grotelių ir maždaug 10 min. palikite, kad atvėstų. Po to atsargiai apipjaukite peiliu, išimkite ir padėkite jį vėsti ant grotelių.
15.
Biskvitą prieš pjaustymą reikėtų vėsinti maždaug 5 - 6 valandas. Pjaustyti galima tik visiškai atvėsusį biskvitą, kitaip jis trupės! Aš atvėsusį biskvitą apsukau maistine plėvele ir pernakt palaikiau šaldytuve. O kitą dieną nupjaukite biskvito viršaus nelygumus (trupinius panaudosime papuošimui) ir biskvitą perpjaukite išilgai į tris lygias dalis.
16.
Kremo gamybai, želatiną užpilkite šaltu pienu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
17.
Į kambario temperatūros jogurtą įpilkite cukraus ir vanilinio cukraus, išmaišykite ir palikite, kol cukrus ištirps.
18.
Į jogurtą įpilkite atvėsintą želatiną ir gerai išmaišykite.
19.
Šalta grietinėlę išplakite mikseriu, nedideliu greičiu. Svarbiausia neperplakti! Grietinėlė turi gerai laikyti formą ir būti minkšta.
20.
Į jogurto masę, atsargiai mikseriu įmaišykite dalimis plaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.
21.
Želės miltelius užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, atvėsinkite, palikite šaltai sustingti. Kai sustings žele supjaustykite kubeliais.
22.
Braškes supjaustykite mažais gabalėliais (kelias braškes atidėkite torto papuošimui).
23.
Kremą padalykite į 3 lygias dalis.
24.
Kepimo formą (26 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Tortinės kraštus apjuoskite (suformuokite aukštas sieneles) acetato juosta, nes kitaip tortas netilps į formą.
25.
Dėkite per vidurį vieną biskvitą, dėkite supjaustytas braškes, aptepkite kremu, ant kremo dėkite supjaustytus želė kubelius.
26.
Tada dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite, dėkite braškes, kremą, želė, uždėkite paskutinį biskvitą, paspauskite ir patepkite likusiu kremu.
27.
Liko tortą papuošti: ant kremo dėkite per pusę perpjautas braškes, užberkite tarkuoto šokolado ir biskvito trupinių.
28.
Tortą pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti, bent 6 val., o geriausia per naktį, nes tada būna skaniausias.
Patarimai:
Patariu geriausiai iš vakaro pasidaryti želė ir išsikepti biskvitą, o kita dieną bus daug greičiau pasidaryti tortą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Violeta
2020-10-08 20:06
Gavosi labai skanus, gaivus , ispudingas tortas. Labai Aciu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital