Migdolinis sūrio pyragas - primena Raffaello

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Migdolinis sūrio pyragas - primena Raffaello
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Migdolinis sūrio pyragas - primena Raffaello
Migdolinis sūrio pyragas - primena Raffaello
Migdolinis sūrio pyragas - primena Raffaello
Autorius apie receptą: Šis pyragas tikrai vertas ovacijų! Toks kremiškas, primenantis rafaelo tortą, toks skanus ir nesudėtingai paruošiamas. Idealiai tiks norint pasilepinti ar nustebinti brangius Šis pyragas tikrai vertas ovacijų! Toks kremiškas, primenantis rafaelo tortą, toks skanus ir nesudėtingai paruošiamas. Idealiai tiks norint pasilepinti ar nustebinti brangius žmones jiems svarbiomis progomis Šokoladinis viršus nebūtinas, bet jis labai tinka. Naudojau 24 cm kepimo formą. Jei naudotumėte 26 cm, trumpinkite kepimo laiką, o jei mažesnę - šiek tiek pailginkite. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
180 gramų sausainių (naudojau imbierinius, bet tinka bet kokie mėgiami)
30 gramų cukraus (arba pagal skonį)
30 gramų kokoso drožlių
30 gramų migdolų
120 gramų sviesto (tirpinto)
Įdarui:
800 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, kambario temperatūros, galima keisti perpus maskarpone ir varške, žr. patarimus)
4 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (kambario temperatūros)
120 gramų cukraus
70 gramų migdolų (smulkiai sukapotų)
70 gramų kokoso drožlių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba pagal skonį)
Glajui:
150 gramų juodojo šokolado (naudojau 70%)
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
šiek tiek migdolų
šiek tiek kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2.
Pagrindui paruošti, kepimo formos (naudojau 24 cm) dugną iškloti kepimo popieriumi, o kraštus iš išorės apvynioti folija (vyniojau 2 sluoksnius), jog kepant garai nesudrėkintų pagrindo.
3.
Elektriniu trintuvu iki trupininių sutrinti sausainius, migdolus, kokoso drožles, cukrų. Sumaišyti su tirpintu sviestu.
4.
Paruoštą masę dėti į kepimo formą ir spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą ir maždaug 2 cm kraštelius.
5.
Pagrindą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 12 minučių arba kol sukietės ir švelniai apskrus, tuomet išimti iš orkaitės, leisti atvėsti. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160 C.
6.
Įdarui paruošti, į dubenį dėti kreminį sūrį, berti cukrų, vanilės ekstraktą ir išmaišyti (šaukštu arba elektriniu kombainu mažu greičiu, bet mikserio nenaudoti, nes perplaksite). Po vieną įmušti kiaušinius, po gerai išmaišant iki vientisos masės (neplakti). Supilti grietinėlę, išmaišyti.
7.
Berti kokoso drožles, peiliu ar kombainu smulkintus migdolus ir išmaišyti.
8.
Paruoštą įdarą sukrėsti ant atvėsusio pagrindo, išlyginti paviršių.
9.
Pyragą kepti iki 150 C įkaitintos orkaitės viduryje. Orkaitės apačioje padėti skardelę su vandeniu (garai padės pyragui iškepti tolygiau). Kepti apie 50-60 min, bet tikslus laikas priklausys nuo orkaitės. Pyragas bus iškepęs, kai kilstelėjus už formos krašto kraštai bus sutvirtėję, o pats viduriukas dar šiek tiek tyvuliuos lyg žele.
10.
Tada orkaitę išjungti, dureles šiek tiek praverti ir leisti pyragui 30-60 min lėtai atvėsti orkaitėje. Tada galutinai atvėsinti išėmus.
11.
Kai pyragas atvės, paruošti šokoladinį glaistą. Pasmulkintą šokoladą maišant ištirpinti su grietinėle virš garų vonelės. Kremą užpilti ant atvėsusio sūrio pyrago ir tolygiai paskirstyti.
12.
Pyragą dėti į šaldytuvą ir palaikyti ten bent 3-4 valandas (arba per naktį), nes pats skaniausias jis šaltas.
Patarimai:
Vietoje kreminio sūrio galite naudoti perpus maskarponę ir varškę, tik varškę pirmiausia sutrinkite elektriniu trintuvu (arba pertrinkite per sietelį), jog neliktų grūdelių. Arba naudokite kreminę varškę kibirėliuose - jos pertrinti nereikia.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital