Nekeptas sausainių tortas su kondensuoto pieno kremu - greitas ir skanus

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Sausainių tortas su kondensuoto pieno kremu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sausainių tortas su kondensuoto pieno kremu
Sausainių tortas su kondensuoto pieno kremu
Sausainių tortas su kondensuoto pieno kremu
Autorius apie receptą: Super greitai paruošiamas ir labai skanus tortukas. Saldus, kremiškkas, bet kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės. Glajui vietoje pieniško šokolado tinka ir juodas, bet su Super greitai paruošiamas ir labai skanus tortukas. Saldus, kremiškkas, bet kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės. Glajui vietoje pieniško šokolado tinka ir juodas, bet su pienišku šis tortukas pavyks visiškai kaip saldainis. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
320 gramų sausainių (naudojau Gaidelio "Spanguolė")
300 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
50 gramų migdolų (nebūtina)
Glajui:
100 gramų pieniško šokolado (naudojome "Pergalės")
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti nedideliais gabalėliais kaip tinginiui. Migdolus (jei naudojate) pasmulkinti elektriniu trintuvu arba peiliu sukapoti į nedidelius gabalėlius.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti elektriniu plaktuvu iki purumo. Toliau plakant pamažu supilti kondensuotą pieną ir dar paplakti, kad gautųsi purus, laikantis formą kremas.
3.
Į kremą suberti sausainius bei riešutus, gerai išmaišyti.
4.
Nedidelį dubenį (arba kitokią formą) iškloti maistine plėvele. Sukrėsti sausainių masę standžiai suspaudžiant, jog neliktų tarpų.
5.
Tortą dėti į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų. Sustingusį tortą išimti iš formos, nuimti maistnę plėvelę.
6.
Gabalėliais sulaužytą šokoladą (naudojome pienišką, bet tinka ir juodas) bei sviestą dėti į dubenėlį ir ištirpinti virš garų vonelės (arba ant nedidelės kaitros mikrobangėje). Šiuo glajumi aplieti torto viršų.
7.
Tortą ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui (arba į šaldiklį 10 minučių), jog glajus sustintų.
Patarimai:
Jeigu norite švelnesnio saldumo, glajui galite naudoti juodąjį šokoladą vietoje pieniško.
Į kondensuoto pieno kremą dar labai tinka įmaišyti 1-2 šaukštelius tirpios kavos. Ją ištirpinkite šaukšte vandens ir supilkite į kremą pačioje plakimo pabaigoje.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Nepavyko
2021-03-24 09:28
Ar tikrai visiems gavosi? Nes manajame tai labai jaučiasi sviesto skonis. Dėjau tiek kiek rašoma recepte. Absurdas. Teko išmesti. ATSAKYTI
Alina
2021-03-25 10:05
Labai svarbus žingsnis sviestą labai gerai išplakti su trintuvu iki purumo, tada visiškai nesijaučia sviesto. ATSAKYTI
Dovilė
2021-03-29 20:47
Ar tikrai gerai išplakėte sviestą? Nes na čia gana tipinis sviestinis kondensuoto pieno kremas. Sviesto skonis kažkiek, žinoma, jaučiasi, bet tikrai nedominuoja. Labai skanus tortukas. ATSAKYTI
Alina
2021-03-23 12:28
Super skonis, labai skaniai gavosi, šeimyna labai liko patenkinta:), dabar svečiams darysiu, ir šaukštelis kavos pridėjo ypatingo skonio. ATSAKYTI
VALGYTOJAS
2021-01-08 16:30
Labai skanus! ATSAKYTI
Audrius
2021-01-08 16:29
Skanus ATSAKYTI
Audrius
2021-01-08 16:28
Antrą kartą gaminu šitą pyragą, skonis kai selga ATSAKYTI
Darius
2019-02-01 22:03
visada gaunasi puikiai ir skaniai, i krema dar idedu kelis arbatinius saukstelius tirpios kavos, kaip patarimuose parasyta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital