Trapios tešlos tortas "Dangus ant liežuvio"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Trapios tešlos tortas dangus ant liežuvio
Autorius apie receptą: Trys trapios tešlos sluoksniai su trimis skirtingais įdarais ir bezė. Receptą išsiverčiau iš rusų kalbos ir siūlau Jums pabandyti išsikepti. Tikrai labai neblogas tortas. Trys trapios tešlos sluoksniai su trimis skirtingais įdarais ir bezė. Receptą išsiverčiau iš rusų kalbos ir siūlau Jums pabandyti išsikepti. Tikrai labai neblogas tortas. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų miltų
175 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių trynių
0.5 stiklinės cukraus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Įdarui:
300 gramų vyšnių (šaldytų, atitirpintų)
2 vienetai kiaušinių baltymų
0.5 stiklinės cukraus
Antram įdarui:
150 gramų maltų aguonų
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
Trečiam įdarui:
500 gramų obuolių
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
1 šaukštas medaus
Kremui:
250 mililitrų pieno (verdančio)
200 gramų sviesto
200 gramų graikinių riešutų
5 šaukštai cukraus
šiek tiek vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti.
2.
Sviestą supjaustyti ir sutrinti su miltais bei kepimo milteliais.
3.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į sviesto ir miltų masę. Sudėti grietinę ir išmaišyti. Tešla turi būti lipni. Padalinti tešlą į tris dalis, kiekvieną dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30-60 minučių.
4.
Kremui graikinius riešutus sumalti ir užpilti verdančiu pienu. Įdėti cukraus ir pavirti, kol ištirps, tik neprisvilinti. Palikti, kad atvėstų.
5.
Kitam įdarui vyšnias atšildyti ir nuspausti. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus ir išplakti iki tvirtų putų su cukrumi.
6.
1 tešlos lakštą iškočioti tarp kepimo popieriaus lapų į 24 centrimetrų skersmens apskritimą. Ant iškočioto lakšto sudėti vyšnias, ant jų - baltymus. Kepti 170 C laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
7.
Aguonas nukošti, sumaišyti su kiaušinių tryniais. Baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės. Iškokčioti kitą tešlos lakštą, ant jo dėti aguonų įdarą, o ant jo - baltymus su cukrumi. Kepti 170 C laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.
8.
Trečiam įdarui obuolius nuvalyti, stambiai sutarkuoti ir nuspausti sultis. Sumaišyti su medumi, vanilinu ir tryniais. Baltymus išplakti iki standumo su cukrumi. Viską dėti ant iškočioti tešlos lakšto ir vėl iškepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Visus lakštus atvėsinti.
9.
Sviestą gerai išplakti, plakant po truputį į jį sudėti riešutinę masę. Padalinti kremą į tris dalis. Pirmiausia aptepti lakštą su vyšniomis, ant viršaus dėti lakštą su aguonomis, apepti kremu ir dėti obuolinį lakštą. Likusiu kremu aptepti kraštus. Viršų pabarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Ilona
2024-03-16 17:16
Labai vilioja pabandyt pasigamint, bet ar jis nėra toks sausas, nes viskas iškepa, tik sviestinis pertepimas yra? ATSAKYTI
Aistė
2024-03-18 09:37
Sausas tai tikrai nėra, nes visi sluoksniai vis tiek turi drėgmės nuo pertepimų. ATSAKYTI
Irena
2024-03-16 14:30
Man irgi norisi pabandyti. Turėtų būti labai skanus. O kaži netiktų su pirkiniais lakštais, nes taip išėjo, kad daug prsisiunciau ATSAKYTI
Judita
2024-03-18 09:36
Įprastai tai tikrai tiktų, bet čia visi lakštai kepami kartu su pertepimu, tad pirktinius reikėtų taip pat antrą kartą kepti. Galbūt reikėtų rinktis kitą torto receptą, kur lakštai nebūtų kepami kartu su pertepimu. ATSAKYTI
Laura
2023-04-04 19:42
Sakykit o visi tie skirtingi pertepimai "nesipjauna"? Labai vilioja pabandyti, tik skonis atrodo toks nenuspejamas ATSAKYTI
Greta
2023-04-05 10:17
Jie puikiai susibalansuoja, tiesa, aguonos tinka prie visko, obuolių ir vyšnių duetas taip pat puikus, nebent kažkurio iš jų nemėgstate. Na, o kremas irgi universalus, tad nesipjauna. O ir iš komentarų atrodo, kad žmonėms patiko :) ATSAKYTI
Leo
2023-03-23 13:27
Lb daug darbo ATSAKYTI
Domantas
2019-10-26 21:05
Iš pirmo žvilgsnio užkabino, žinojau, kad geras bus. Žiauriai geras ir gerai gavosi ATSAKYTI
Kim
2019-09-23 15:57
Tortas atrodo lb skaniai. Tik vat šeimoje yra bent du asmenys, nevalgantys aguonų. Kuo jas galėčiau pakeisti? ATSAKYTI
Greta
2019-09-24 09:56
Galite tiesiog kito kremo daugiau daryti vietoje aguoninio :) ATSAKYTI
Leonora
2022-04-05 14:13
Manau, kad vietoj aguonų būtų galima naudot varškę. ATSAKYTI
Aldona
2019-04-27 10:15
Vienas cukrus, nevertas tiek pastangų. ATSAKYTI
Ovidija
2019-04-28 16:05
O mums labai patiko. Saldumo kiekį visada galima keisti pagal save. Kasdien cukraus mes daug nevartojam, bet tortas man turi būti saldus, tad receptas pats tas. Bet jei saldūs tortai nepatinka, cukraus mažinkite. ATSAKYTI
Vaida
2019-04-17 18:46
Šį tortą tikriausiai gaminti tą pačią dieną? ar galima ir iš vakaro? ATSAKYTI
Linutė
2019-04-18 09:45
Aš kepsiu iš vakaro, nes darbo nemažai ir, manau, jam pastovėjus visi skoniai tik dar geriau susijungs :) ATSAKYTI
milda
2019-04-01 08:27
gavosi .labai skanus tortas.ačiū už receptą. ATSAKYTI
Elona
2018-12-31 18:29
Gavosi be galo skanus tortas. Gaminau jį jau du kartus! Ačiū autorei! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital