Grietininis desertas su džiovintais vaisiais ir riešutais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Grietininis desertas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Grietininis desertas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Grietininis desertas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Grietininis desertas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Grietininis desertas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus grietininis desertas smaližiams. Tereikia ištirpinti želatiną, išmaišyti kelis ingredientus ir palikti sustingti! Džiovintus Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus grietininis desertas smaližiams. Tereikia ištirpinti želatiną, išmaišyti kelis ingredientus ir palikti sustingti! Džiovintus vaisius galite rinktis ir kitokius mėgstamus. Riešutai čia nėra būtini, bet tikrai labai labai tinka! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų grietinės, 30% riebumo
120 gramų cukraus pudros (ar pagal skonį)
80 gramų anakardžių riešutų
60 gramų džiovintų spanguolių
60 gramų džiovintų abrikosų
8 šaukštai vandens
3 šaukštai želatinos (be kaupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Spanguoles ir abrikosus gerai nuplauti ir palikti nudžiūti.
2.
Riešutus ir abrikosus susmulkinti.
3.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pašildyti virš garų vonelės, kol ištirps (tik neleiskite jai užvirti). Palikti šiek tiek atvėsti.
4.
Grietinę išmaišyti su cukraus pudra. Paragauti, ar pakanka saldumo, jei norisi, galima berti dar cukraus pudros.
5.
Suberti spanguoles, abrikosus ir riešutus. Gerai išmaišyti.
6.
Nuolat maišant, plona srovele supilti pravėsusią želatiną.
7.
Viską supilti į formą ir dėti į šaldytuvą sustingti pernakt.
8.
Ant sustingusio deserto uždėti lėkštę, apversti, nuimti formą.
Patarimai:
Formos skersmuo 24 cm, aukštis 5.5 cm,
Jeigu patiekiant desertas sunkiai išsiimtų iš formos, formą su desertu trumpam pamerkite į šilto vandens vonelę, tada tortas išsiims daug lengviau. Būkite atsargūs, kad vanduo nepatektų į formą!
Jau sustingusį desertą galima šaldyti šaldiklyje. Tuomet patiekti jį reikėtų iki galo neatitirpintą.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital