Senus metus palydint - 42 skaitytojų mėgstamiausi receptai 2018 metais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-01-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Senus metus palydint - 42 skaitytojų mėgstamiausi receptai 2018 metais
@Shutterstock

Prabėgo dar vieni puikūs metai su daugybe naujienų ir skanėstų mūsų virtuvėse! Visų metų laikų, šventiški ir kasdieniški, tradiciniai ir gurmaniški - begalė nuostabių receptų!

Išrinkome net 42 receptus, kurie sulaukė didžiausio Jūsų dėmesio ir pagyrų. Jei dar nespėjote jų išbandyti praėjusiais metais, siūlome išmėginti šiemet.

 

Nuostabūs naminiai pyragaičiai - tari prancūziško raguolio ir keksiuko nuostabi sąjunga. Pyragaičiai iškepa tiesiog puikūs tiek vieni patys, tiek, jei sugalvosite pagardinti kremu. Receptas ne tik labai detaliai aprašytas, bet ir kiekvienas žingsnis parodytas nuotraukose.

Receptą rasite čia.

Mūsų krašte šniceliu dažnai vadinamas džiūvėsiuose apvoliotas maltinukas, kuris, žinoma, labai gardus ir visų mėgstamas, tačiau nuo originalo gerokai skiriasi. Tikrasis Vienos šnicelis yra plonas, išmuštas kepsnys, paniruotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Siūlome susipažinti su šiuo bei kitais tradiciniais šniceliais, išmokti juos gaminti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tikriausiai daugelis smaližių mėgsta šakotį, tačiau nedaugelis išdrįsta jį pasigaminti namuose. Siūlome paprastesnį variantą - išsikepti keksą, kuris skonis maloniai primena šakotį. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai drėgnas obuolių pyragas, kuris tikrai yra vienas skaniausių mūsų ragautų obuolių pyragų. Atvėsusį jį barstome cukraus pudra - taip jis bus dar skanesnis. Kepant pyragą visi namai prisipildys gardžiausių kvapų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, apšlakščius balzaminiu kremu, smulkintais riešutais ar sėklomis. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlis tortas su želė gabaliukais. Kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis ir puošnesnis Jūsų tortas bus. Paruošti nesudėtinga, nereikės net kaisti orkaitės puikiam tortui paruošti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio obuolių pyragas, kurį labai paprasta paruošti - nereikia jokių ypatingų ingredientų ar būti patyrusiu virtuvės meistru! Pyragas su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje, o jei dar tieksite šiltą su kaušeliu ledų, atsispirti bus beveik neįmanoma!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį puikų receptą lašišą paruošite labai greitai, o skonis tikrai džiugins ir puoš šventinį stalą. Patiekti galite su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis, citrinos skiltele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Jei norite dar greičiau, masę kepsneliams galima paruošti iš vakaro, o prieš kepant ją tiesiog išdėlioti skardoje ir pašauti į orkaitę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vienas gardžiausių ir paprasčiausiai paruošiamų tortų. Švelnaus skonio, kreminės tekstūros ir tikrai labai gardus. Sausainius rinkitės mėgstamus, čia tiks net ir šokoladiniai - pyragas bus kitokio, tačiau taip pat ypatingo skonio.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai, kurių receptu dalinasi Odeta. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene, kaip tai tradiciškai daroma Vokietijoje - išbandykite!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos kopūstų salotos prie mėsos ar paukštienos. Salotų gardumo paslaptis - ypatingas padažas, kuris, tikime, patiks ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kai už lango šalta, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu Ritos troškiniu! Mėsos gabaliuką rinkitės, kokį mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Ypatingas sviestinis obuolių pyragas! Drėgnas ir labai skanus! Skoniui paįvairinti galima įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įmaišyti riešutų ar razinų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - čia ji sultinga ir minkštutėlė, tuo mus įtikina recepto autorė Edita. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Mažieji blyneliai tokie, skanūs, kad primena švelnius pyragėlius. Kepant šiuos skanuolius, nereikės kaitinti orkaitės ar vartyti blynelių, beje, kiekvienas jų pavyks tiesiog tobulos formos. Greitai, nesudėtingai paruošiami ir nuostabaus skonio! Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir jau rudeniu kvepiantys kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti rudenišką moliūgą. Jei naudosite keptuvę nelimpančiu paviršiumi, aliejaus kepimui reikės vos kelių lašelių, taip pat galima kepti ir orkaitėje be papildomų riebalų, tiesiog paskleidus kaip blynelius ant kepimo popieriaus ar keksiukų formelėse. Vėsdami kepsneliai sutvirtėja ir juos labai patogu įsidėti į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir taupus tortukas, kai norisi ko nors saldaus ir greitai! Ingredientai tokie, kuriuos tikriausiai daugelis ras virtuvės spintelėse ir šaldytuve. Nenustebkite, kad tortas vadinamas Skruzdėlynu, tačiau visai neprimena lietuviško - tai tradicinis rusiškas Skruzdėlynas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kvapnus, tiesiog tirpsantis burnoje prancūziškas bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, kiekvienas jo kąsnis labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir labai skanios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Šiuos labai minkštus ir skanius keksiukus paruošti užtruks vos kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. O nuo stalo jie išgaruos dar greičiau. Tobulai skanu su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos, stikline pieno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Sveikesnė alternatyva bulvių lazdelėms - morkos! Jas su malonumu skanauja ir maži, ir dideli. Ruošiant mažiesiems, dėkite mažiau prieskonių, na o suaugusiems šalia galima patiekti ir aštrių padažų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio, labai paprastai pagaminami varškinės tešlos sausainukai - visai kaip vaikystėje! Barstyti galite ne tik cukrumi, bet ir cinamonu, taip sausainiai bus dar kvapnesni!

Receptą rasite čia.

Kiek kitoks skanumynas smaližiams sveikuoliams - gardūs čirviniai blyneliai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai gardūs, bet ir labai sotūs, tad vos kelių blynelių pakaks sočiai papusryčiauti, papietauti ar net pavakarieniauti. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus, bet gardūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio patiekalu tiesiai iš vaikystės dalinasi tinklaračio "Taip norėjau" autorė Ina. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius. Skonis primena abu viename. 

Receptą rasite čia.

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo. Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius!

Receptą rasite čia.

Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir braškės - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus ir sodrus karamelinis sūrio tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar gabalėlio. Puoškite karamelizuotais riešutais, granola ar kitai skanėstais. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nematę, kaip gaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyrago receptas labai paprastas, todėl gali pasirodyti, kad šis pyragas visiškai niekuo neišsiskiria iš kitų varškės pyragų, tačiau vėsdamas pyragas "pravirksta" ir tuomet pamatysite visą jo grožį! Autorė klasikinį receptą kiek patobulino ir siūlo pyragą papildomai gardinti konservuotais persikais, kurie čia labai dera!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai greitai paruošiamos ir gaivios vištienos salotos su avokadais. Vištieną galima naudoti virtą, keptą ar rūkytą - kiekvienam pagal skonį, o galima net pakeisti silke - silkė ir avokadai tikrai puikus derinus. Salotas galima ruošti su natūralaus ar graikiško jogurto padažu, pikantiškam skoniui galima pridėti truputį garstyčių. Papildomai galima pagardinti smulkintais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Grybukai - tikra švenčių klasika, su kiekvienu kąsneliu nukelianti į vaikystę. Šiuos puikius grybukus galite išsikepti namuose, net jei neturite specialios keptuvės.

Receptą rasite čia.

Ne tik labai gražiai atrodantis, bet tikrai nesunkiai pagaminamas ir itin gardus pyragas, savyje suderinantis tiek saldumą tiek malonią kreminę konsistenciją.

Receptą rasite čia.

Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Minkšti ir tikrai labai gardūs, o ir paruošti visai nebrangu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėgstate česnakinį padažą, tačiau nerimaujate dėl jo sudėties? Siūlome sveikesnę alternatyvą! Tinka prie karštų patiekalų, traškių bulvyčių ar morkyčių. Su šiuo padažu galima pagaminti ir labai skanių sveikesnių karštų sumuštinukų - tiesiog duonos riekeles apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus, dosniai aptepti padažu (į jį tinka įpjaustyti krapų ar petražolių) ir šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepti, kol gražiai apskrus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugeliui pažįstamas klasikinio Šakočio skonis, o ar kada ragavote jam giminingo skanėsto "Lapis legit"? Galbūt skamba egzotiškai, bet jo ingredientai įprasti mūsų skoniui, o jų derinys tiesiog pasakiškai gardus.

Receptą rasite čia.

Skonis puikus, o patiekalas greitai pagaminamas - tai labai paprastas patiekalas, kur susijugia pagrindinis patiekalas su garnyru, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Jei turite virtų morkų, šią užtepėlę užtruks pagaminti vos kelias minutes. Ji labai skalsi, pikantiška ir akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo! Skanu kabinti traškučiais ar tepti ant skrebučių. Jei nenorite ruošti su majonezu, kasdieniam variantui galima rinktis graikišką jogurtą sumaišytą su trupučiu garstyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo, juo dalinasi tinklaraščio "Kviečių į virtuvę" autorė Ingrida. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Labai dailus ir skanus, su puikiu grietinės kremu, minkštas šokoladinis tortas. Pagal šį receptą paruošite gana didelį, sunkų tortą, todėl, jei norite mažesnio, ingredientų galite proporcingai mažinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Stori mieliniai, putlūs blyneliai - puikus skanėstas, ypač žiemą laukiant Užgavėnių! Ragaujame su uogiene, grietine ar tiesiog užbarstę cukraus pudros.

Receptą rasite čia.

Puiki, nesudėtingai paruošiama tešla, jei namuose norite iškepta gardžią, plonapadę picą su traškiais krašteliais. Picą ruošiame su mėgstamiausiais priedais.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital