Morkytės fri - sveika ir fantastiškai skanu

AUTORIUS:
Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Morkų lazdelės fri morkos
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Visa mano šeima labai mėgsta bulvytes fri, tačiau tikriausiai visi žinome, kad jos nėra pats sveikiausias maistas. Todėl atradome ne ką mažiau skanią alternatyvą - morkytės Visa mano šeima labai mėgsta bulvytes fri, tačiau tikriausiai visi žinome, kad jos nėra pats sveikiausias maistas. Todėl atradome ne ką mažiau skanią alternatyvą - morkytės labai traškios ir labai labai skanios! (...daugiau) Greta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai morkų
3 šaukštai aliejaus
1 saujelė petražolių (ar kitų žalumynų)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu morkos ilgos, jas pirmiausiai perpjauti perpus (jeigu trumpos, to daryti nebūtina), o tuomet supjaustyti lazdelėmis.
2.
Morkų lazdeles sudėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 10 minučių, jog truputėlį suminkštėtų. Nukošti, perlieti šaltu vandeniu ir sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad nudžiūtų.
3.
Apvirtas morkas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir pamaišyti, kad morkos juo tolygiai pasidengtų.
4.
Dėti kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 10-15 minučių, kol morkos gražiai apskrus. Iškepusias pabarstyti druska, pipirais ir žalumynais.
5.
Beje, morkų prieš kepant galima ir neapvirti, bet tada jos keps ilgiau. O kai jas apverdate, jos viduje būna minkštos, o išorėje traškios ir iškepa sparčiau.
AUTORIUS: Greta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Lena
2019-03-27 18:19
Man tai nepatiko visai.. ATSAKYTI
Rasa
2018-02-09 18:23
Supjaustau morkas su bulviu skustuku ilgom juostelem ir nareikia apvirti, greitai apkepa. ATSAKYTI
Irena
2018-03-31 12:34
O morkas nuskusti? ATSAKYTI
Vida
2018-03-31 13:55
Morkas visada geriau nuskuskite (nebent šviežios morkytės, tada nebūtina), bus skaniau. ATSAKYTI
Skirmutė
2017-11-06 09:13
Ačiū, išmėginsiu. Paprastai keptuvėje kepu .Labai skanu. ATSAKYTI
Ligita
2017-10-28 14:31
Labai skanu, ir vaikams labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital