Baltas česnakinis padažas "Be kaltės"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Sveikas baltas česnakinis padažas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis padažas puikus. Gardiname juo naminę picą, nuostabiai tinka prie bulvyčių, bulvinių blynelių, tortilijų suktinukams ala “naminiams kebebams” pagardinti ar tiesiog Šis padažas puikus. Gardiname juo naminę picą, nuostabiai tinka prie bulvyčių, bulvinių blynelių, tortilijų suktinukams ala “naminiams kebebams” pagardinti ar tiesiog mirkyti daržovėms. Ragaujantys paprastai nepatiki, jog šis puikus, kremiškas gardumynas yra ne tik skanus, bet ir sveikas. Jeigu norisi šiek tiek skalsiau, dalį jogurto galite pakeisti grietine, bet man šis padažas toks gardus savaime, kad riebumo skonyje nepritrūksta visiškai. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų varškės 9%
100 gramų graikiško jogurto
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Varškę, jogurtą ir pasmulkintą česnaką elektriniu trintuvu sutrinu iki kuo vientisesnės, kreminės konsistencijos, kad nei varškės, nei česnako grūdelių visiškai nebesijaustų. Jogurto kiekiu paprastai reguliuoju padažo tirštumą - kai norisi tirštesnio padažiuko, jogurto dedu truputį mažiau, kai skystesnio - įdedu šiek tiek daugiau. Palaikytas šaldytuve šis padažas irgi dar truputį patirštėja.
2.
Pagal skonį pagardinu padažą druska, o tada arba valgome iškart, arba, jeigu gaminu iš anksto, dedu į šaldytuvą. Šaldytuve sandariame indelyje jis puikiai laikosi keletą dienų.
3.
Beje, šį padažą pagaminsite skaniai iš bet kurios varškės ir graikiško jogurto, bet pats skaniausias jis man būna, kai gaminu iš šlapesnės varškės (parduodamos kvadratiniuose pakeliuose) ir mažiau rūgščių graikiško jogurto rūšių (pvz. Alma arba Pieno žvaigždžių graikiško jogurto).
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Pijus
2018-04-17 00:22
Varske? Pica? wtf...
Mano receptas picos padazui: 2saukstai grietines 1 arba 2 saukstai majonezo ir cenakas ir biski druskos.... va kur padazas...nereik ir varskes :D ATSAKYTI
Lina
2018-04-17 07:29
Pijau, varškė lygiai toks pat pieno produktas, kaip ir picoje naudojamas sūris, nestebtumėte, kiek daug kur varškė naudojama :) Jūsų variantas, žinoma, taip pat skanus, bet šis - sveikuoliškesnis :) ATSAKYTI
Aiste
2017-11-01 11:31
Pabaigoje as dar ipjausciau saujele krapu, tobulas!! ATSAKYTI
Evelina
2017-10-27 22:34
Isbandziau ir as, labai patiko. Aciu uz toki gera recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis